Alenka Gotar

Allikas: Vikipeedia
Alenka Gotar
Eurovisioon 2007
Eurovisioon 2007
Sündinud 1977
Domžale, Sloveenia
Stiilid ooper
Hääleliik sopran

Alenka Gotar (sündinud 23. augustil 1977 Domžales) on Sloveenia ooperilaulja, sopran. Esindas Sloveeniat 2007. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Helsingis, kus esitas Andrej Babići laulu "Cvet z juga" ("Lilleõis lõunast", tõlgitud ka "Lõunalill"), laul saavutas 15. koha.

Muusikaline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Alenka Gotar õppis lastemuusikakoolis klaverit ja kitarri. Muusikaõpinguid jätkas Ljubljana Muusika- ja Balletikeskoolis, kus õppis Markos Bajuki juures laulmist. Pärast selle kooli lõpetamist 1996, õppis Šveitsis Baseli Muusikaakadeemias ja 1999 aastast Mozarteumis Salzburgis, kus õppis professor Lilian Sukise juures soololaulu ja ooperilaulu. Diplomi sai 2000 aastal. Täiendas lauluoskusi Maya Sunari-Biankini, Marjana Lipovšeki ja Alfred Burgstalleri juures. Magistrikraad 2006 aastast.

Alenka Gotar on Maribori Ooperiteatri solist, esineb ka Salzburgi ja Ljubljana teatrites. On esinenud koos kammerkooriga turneel Sloveenias, Austrias, Šveitsis, Saksamaal, Horvaatias ja Skandinaavia maades.

Alenka Gotari repertuaar on mitmekülgne. Ta töötab ka muusikaõpetajana.

Rollid ooperites[muuda | muuda lähteteksti]

Ljubljana Ooperimajas:

Salzburgis:

Festivalil "Europäische Musikmonat" 2001 aastal Baselis, laulis soprani osa Šveitsi helilooja Beata Gysinaini ooperis "Skamander". 2000. aastal töötas Alenka Gotar koos helilooja György Kurtagiga Šveitsi raadio DRC3 juures.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]