Aleksandr Bessmertnõhh

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib murdmaasuusatajast; poliitiku kohta vaata artiklit Aleksandr Bessmertnõhh (poliitik).

Aleksandr Bessmertnõhh (2019)

Aleksandr Andrejevitš Bessmertnõhh (vene keeles Александр Андреевич Бессмертных; sündinud 15. septembril 1986 Berjozovskis) on Venemaa murdmaasuusataja.

Tema esimesed tiitlivõistlused olid 2013. aasta maailmameistrivõistlused Val di Fiemmes, kus ta sai 50 km klassikas 23. koha.

2014. aasta taliolümpiamängudel Sotšis võitis ta teatesõidus hõbemedali. 15 km klassikas oli ta seitsmes. Aasta hiljem toimunud maailmameistrivõistlustel Falunis jäi ta teatesõidus Venemaa meeskonnaga neljandas ja saavutas parima individuaalkohana 50 km klassikas 10. koha.

2017. aasta maailmameistrivõistlustel Lahtis võitis ta teatesõidus hõbemedali. 15 km klassikas jäi ta esimesena medalita.

2019. aasta maailmameistrivõistlustel võitis Bessmertnõhh karjääri esimese individuaalmedali, kui sai 15 km klassikas hõbeda. Lisaks sai ta hõbeda teatesõidus.

Esimest korda osales ta MK-sarjas 8. märtsil 2009 Lahtis. Esimest korda jõudis ta poodiumile 19. jaanuaril 2013 La Clusaz's 15 km klassikas, saades teise koha. MK-sarjas on ta poodiumile jõudnud kokku kuuel korral, millest kolmel korral on olnud teine ja kolmel korral kolmas. Ta on poodiumile pääsenud ainult klassikatehnikasõitudes. Venemaa meeskonnaga on ta MK-sarjas kahel korral võitnud teatesõidu.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Olümpiamängudel[muuda | muuda lähteteksti]

Maailmameistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

Kuni 23-aastaste maailmameistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]