Ülikoolide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud maailma ülikoole.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Aacheni Ülikool - Aberdeeni Ülikool - Abertay ülikool - Åbo Akademi - Adam Mickiewiczi ülikool - Adelaide'i Ülikool - Agderi Ülikool - Aix-Marseille' Ülikool - Akroni Ülikool - Akureyri Ülikool - Alabama Ülikool - Alberta Ülikool - Ålborgi Ülikool - Aleksandras Stulginskise Ülikool - Amsterdami Vaba Ülikool - Amsterdami Ülikool - Andhra Ülikool - Andongi Riiklik Ülikool - Ankara Ülikool - Århusi Ülikool - Arizona Osariigi Ülikool - Arizona Ülikool - Arkansase Ülikool - Armstrong State University (Savannah) - Ateena ülikool - Aucklandi Ülikool - Australian National University

B[muuda | muuda lähteteksti]

Bahia Föderaalülikool - Bakuu Riiklik Ülikool - Bangori Ülikool - Banja Luka Ülikool - Barcelona Ülikool - Bari Ülikool - Bathi Ülikool - Bayreuthi Ülikool - Beiruti Araabia Ülikool - Belgradi kunstiülikool - Belgradi ülikool - Ben-Guriyyoni ülikool - Bergeni Ülikool - Berliini Humboldti Ülikool - Berliini Tehnikaülikool - Berliini Vaba Ülikool - Berni Ülikool - Białystoki Ülikool - Bío-Bío Ülikool - Birminghami Ülikool - Bochumi Ruhri Ülikool - Boğaziçi Ülikool - Bologna Ülikool - Boltoni Ülikool - Bonni ülikool - Bordeaux' I Ülikool - Briti Columbia Ülikool - Browni Ülikool - Buenos Airese Ülikool - Burgundia Ülikool - Burundi Ülikool

C[muuda | muuda lähteteksti]

California Tehnoloogiainstituut - California Ülikool Irvine'is - California Ülikool Los Angeleses - California Ülikool San Diegos - California Ülikool San Franciscos - Cambridge'i Ülikool - Carletoni Ülikool - Chalmersi Tehnikaülikool - Chicago Ülikool - Chonnami Riiklik Ülikool - Clarki Ülikool - Clemsoni Ülikool - Cluj-Napoca Põllumajandusteaduse ja Veterinaariaülikool - Coimbra Ülikool - Colorado Osariigi Ülikool - Colorado Ülikool - Columbia ülikool - Constanța Ovidiuse Ülikool - Córdoba ülikool

D[muuda | muuda lähteteksti]

Dalhousie Ülikool - Darmstadti Tehnikaülikool - Dartmouth College - Daugavpilsi ülikool - Delaware'i ülikool - De Montforti Ülikool - Deustu Ülikool - Dresdeni tehnikaülikool - Dublini Ülikool - Duke'i ülikool - Durhami ülikool

E[muuda | muuda lähteteksti]

EARTH Ülikool - East Anglia Ülikool - Ebonyi Osariigi Ülikool Abakalikis - École des Beaux-Arts - École nationale de l'aviation civile - École normale supérieure - Ecuadori Keskülikool - Eesti Kunstiakadeemia - Emily Carri Kunsti- ja Disainiülikool - Erasmuse Rotterdami ülikool - Estonian Business School - ETH Zürich - Euroakadeemia - Ewha Naisülikool - Eötvös Lorándi ülikool

F[muuda | muuda lähteteksti]

Ferrara Ülikool - Firenze Ülikool - Flindersi Ülikool - Freibergi mäeakadeemia - Freiburgi Ülikool

G[muuda | muuda lähteteksti]

Gabèse Ülikool - Gaza Islamiülikool - Gdański Ülikool - Genfi Ülikool - Genti Ülikool - George Washingtoni Ülikool - Georgia osariigi ülikool - Gießeni ülikool - Glasgow' Ülikool - Grazi Ülikool - Greifswaldi ülikool - Gröönimaa Ülikool - Göteborgi Ülikool - Göttingeni ülikool

H[muuda | muuda lähteteksti]

Hageni ülikool - Halle ülikool - Halle-Wittenbergi Martin Lutheri Ülikool - Hamburgi Ülikool - Hanoi Teadus- ja Tehnikaülikool - Harkivi ülikool - Harvardi ülikool - Havanna Ülikool - Heidelbergi ülikool - Helmstedti Ülikool - Helsingi Kunstiülikool - Helsingi Tehnikaülikool - Helsingi Ülikool - Herioti-Watti ülikool - A. I. Herzeni nimeline Venemaa Pedagoogikaülikool - Hokkaidō Ülikool - Hongkongi Hiina Ülikool - Hongkongi Ülikool - Hradec Králové ülikool

I[muuda | muuda lähteteksti]

Ida-Hiina Pedagoogikaülikool - Ida-Soome Ülikool - Ideri Ülikool - Illinoisi Ülikool - Imperial College - Indiana Ülikool - Indiana Ülikool (Bloomington) - Ioánnina Ülikool - Islandi Kunstiakadeemia - Islandi Ülikool

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jaroslavli Riiklik Ülikool - Jena ülikool - Jerevani Riiklik Ülikool - Joensuu Ülikool - Jogalia Ülikool Krakówis - Johannes Gutenbergi Mainzi Ülikool - Johannes Kepleri Linzi Ülikool - Johns Hopkinsi Ülikool - Juilliard School - Juraj Dobrila Ülikool Pulas - Jyväskylä Ülikool

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kaasani ülikool - Kabuli Ülikool - Kaiserslauterni ülikool - Kansase Ülikool - Immanuel Kanti nimeline Balti Föderaalülikool - Karli ülikool - Karlstadi Ülikool - Karolinska Institutet - Kasseli Ülikool - Katari Ülikool - Kaug-Ida Riiklik Ülikool - Kaunase Tehnoloogiaülikool - Kemerovo Riiklik Ülikool - Kentucky Ülikool - Kesk-Euroopa Ülikool - Kesk-Florida Ülikool - Kesk-Lancashire'i Ülikool - Kesk-Queenslandi Ülikool - Kieli Christian Albrechti Ülikool - Kiievi Rahvuslik Kaubandus- ja Majandusülikool - Kiievi ülikool - Kim Il-sŏngi Ülikool - Kingstoni Ülikool - Kirde föderaalülikool - Klaipėda Ülikool - Konstanzi Ülikool - Kopenhaageni Majandusülikool - Kopenhaageni Ülikool - Kostroma Riiklik Ülikool - Kuninglik Taani Kunstiakadeemia - Kuninglik Tehnikainstituut - Kuopio Ülikool - Kõrgem Majanduskool - Königsbergi ülikool - Kyōto Ülikool

L[muuda | muuda lähteteksti]

Lancasteri Ülikool - Lappeenranta tehnikaülikool - Lapimaa Ülikool - Lausanne'i Ülikool - Leedsi Ülikool - Leicesteri Ülikool - Leideni Ülikool - Leipzigi Ülikool - Leuveni vana ülikool - Leuveni Katoliiklik Ülikool (1835–1968) - Katholieke Universiteit Leuven - Université catholique de Louvain - Liège'i Ülikool - Liepāja Ülikool - Limericki Ülikool - Lille'i I ülikool - Linköpingi Ülikool - Linné Ülikool - Łódźi Ülikool - Londoni linnaülikool - Londoni Ülikool - London School of Economics - Loodeülikool (Xi'an) - Lublini Katoliiklik Ülikool - Luganski ülikool - Luleå Tehnikaülikool - Lundi Ülikool - Luzerni Ülikool - Lvivi Polütehnikum - Lvivi Ülikool - Lõuna-California Ülikool - Lõuna-Taani Ülikool - Lõuna-Tšehhi ülikool České Budějovices - Lähis-Ida Tehnikaülikool - Läti Mereakadeemia - Läti Kunstiakadeemia - Läti Muusikaakadeemia - Läti Põllumajandusülikool - Läti Spordipedagoogika Akadeemia - Läti Ülikool - Lääne-Ontario Ülikool - Lübecki Ülikool

M[muuda | muuda lähteteksti]

Maailma Merendusülikool - Maastrichti Ülikool - Madrase Ülikool - Mahachulalongkornrajavidyalaya Ülikool - Maiduguri Ülikool - Manchesteri Ülikool - Mannheimi Ülikool - Marburgi ülikool - Maribori ülikool - Masaryki Ülikool - Massachusettsi Tehnoloogiainstituut - Massachusettsi Ülikool - Massachusettsi Ülikool Lowellis - Messina ülikool - McGilli Ülikool - McMasteri Ülikool - Miami Ülikool - Miami Ülikool (Ohio) - Michigani Ülikool - Minnesota Ülikool - Miyazaki Linnaülikool - Modena ja Reggio Emilia Ülikool - Mongoolia Rahvusvaheline Ülikool - Mongoolia riiklik ülikool - Montpellier' Ülikool - Moskva füüsika-tehnika instituutMoskva riiklik transpordiülikool - P. I. Tšaikovski nimeline Moskva Riiklik Konservatoorium - Moskva Riiklik Ülikool - Müncheni Tehnikaülikool - Müncheni ülikool - Münsteri ülikool

N[muuda | muuda lähteteksti]

Nanjingi Ülikool - Nantesi Ülikool - Napoli ülikool - Natali Ülikool - New Yorgi Osariigi Ülikool Cortlandis - New Yorgi Ülikool - Niccolò Cusano ülikool - Nižni Novgorodi Riiklik Ülikool - Mõkola Gogoli nimeline Nižõni Riiklik Ülikool - Norra maaülikool - Norra Muusikaakadeemia - Northwestern University - Notre Dame'i ülikool - Nottinghami Ülikool - Nova Gorica ülikool

O[muuda | muuda lähteteksti]

Odense Ülikool - Omar Bongo ülikool - Omski Riiklik Ülikool - Oregoni Ülikool - Orenburgi Riiklik Ülikool - Ōsaka Ülikool - Oslo Ülikool - Ottawa Ülikool - Oulu Ülikool - Oxfordi Ülikool

P[muuda | muuda lähteteksti]

Padova Ülikool - Palermo ülikool - Pariisi Ülikool - Passau Ülikool - Pekingi Välisõpingute Ülikool - Pennsylvania Osariigi Ülikool - Pennsylvania Ülikool - Permi Riiklik Ülikool - Peterburi Elektrotehnika Ülikool - Peterburi Riiklik Agraarülikool - I. Pavlovi nimeline Peterburi Riiklik Meditsiiniülikool - Peterburi Riiklik Metsandusülikool - Peterburi Riiklik Mäeülikool - Peterburi Riiklik Polütehniline InstituutPeterburi riiklik transpordiülikool - Peterburi Riiklik Ülikool - Petroskoi Riiklik Ülikool - Pittsburghi Ülikool - Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais - Potsdami Ülikool - Princetoni Ülikool - Primorska ülikool - Provence'i ülikool - Purdue Ülikool - Põhja-Carolina Ülikool Chapel Hillis - Põhjamaade Rahvaterviseteaduse Kõrgkool

Q[muuda | muuda lähteteksti]

Québeci Ülikool - Queen's University - Queenslandi Tehnikaülikool

R[muuda | muuda lähteteksti]

Readingi Ülikool - Recôncavo da Bahia Föderaalülikool - Renmini Ülikool - Rensselaeri Polütehniline Instituut - Reykjavíki Ülikool - Rice'i ülikool - Riia Tehnikaülikool - Riia Stradiņši Ülikool - Riiklik Taiwani Pedagoogikaülikool - Riiklik Tehnikaülikool (Buenos Aires) - Río Cuarto ülikool - Rockefelleri Ülikool - Rooma La Sapienza Ülikool - Roskilde Ülikool - Rostovi Riiklik Ülikool - Roueni ülikoolRužomberoki Katoliiklik Ülikool - Rutgersi ülikool

S[muuda | muuda lähteteksti]

Saarimaa ülikool - Şafāqise ülikool - Saint Andrewsi Ülikool - Salamanca Ülikool - Samarkandi Riiklik Ülikool - Sambia Ülikool - San Martíni ülikool - Saratovi Riiklik Ülikool - Sevilla Ülikool - Shandongi Ülikool - Sheffieldi Ülikool - Sibeliuse Akadeemia - Siberi Riiklik Lennundus- ja Kosmonautikaülikool - Siena ülikool - Sileesia Ülikool - Singapuri Riiklik Ülikool - Sise-Beira Ülikool - Sofia tehnikaülikool - Sofia ülikool - Sokoine Põllumajandusülikool - Southamptoni Ülikool - Szczecini Ülikool - Szegedi Teadusülikool - St. Thomasi Ülikool (Houston) - Stanfordi ülikool - Stirlingi Ülikool - Stockholmi Ülikool - Strasbourgi Ülikool - Sussexi Ülikool - Swarthmore College - Sõktõvkari Riiklik Ülikool - Sydney Tehnikaülikool - Sydney Ülikool - Syracuse'i Ülikool

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Zielona Góra Ülikool

T[muuda | muuda lähteteksti]

Taani Tehnikaülikool - Tallinna Tehnikaülikool - Tallinna Ülikool - Tampere Tehnikaülikool - Tampere Ülikool - Tartu Usuteadus-Filosoofiline Lutheri Erainstituut - Tartu Ülikool - Thbilisi Riiklik Ülikool - Tirana ülikool - Toamasina Ülikool - Tōkyō Ülikool - Tomski ülikool - Tongji Ülikool - Toronto Ülikool - Toruńi Mikołaj Koperniku Ülikool - Toulouse'i ülikool - Tromsø Ülikool - Tsinghua Ülikool - Turu Ülikool - Tübingeni ülikool

U[muuda | muuda lähteteksti]

Umeå Ülikool - Umm al-Qurá Ülikool - Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Universität der Bundeswehr München - Universität der Künste Berlin - Université Grenoble Alpes - University College London - University of East London - Uppsala Ülikool - Utah' Ülikool - Utrechti Ülikool - B. Jeltsini nimeline Uurali Föderaalülikool - Uurali Riiklik Tehnikaülikool - Uurali Riiklik Ülikool - Uus-Lõuna-Walesi Ülikool

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vaasa Ülikool - Valgevene Euroopa Humanitaarülikool - Valgevene Riiklik Ülikool - Valladolidi Ülikool - Vanderbilti Ülikool - Varssavi Ülikool - Varssavi kardinal Stefan Wyszyński ülikool - Venemaa Rahvaste Sõpruse Ülikool - Venemaa Välisministeeriumi Moskva Riiklik Rahvusvaheliste Suhete Instituut - Ventspilsi Kõrgkool - Vidzeme Kõrgkool - Viini Ülikool - Vilniuse Ülikool - Voroneži Riiklik Ülikool - Växjö Ülikool - Vytautas Suure Ülikool

W[muuda | muuda lähteteksti]

Washingtoni Ülikool - Waterloo Ülikool - Wittenbergi ülikool - Witwatersrandi Ülikool - Wrocławi Ülikool - Würzburgi ülikool

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

Örebro Ülikool

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Yale'i Ülikool - Yeshiva Ülikool - Yorki Ülikool