Tartu Ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituut

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Ökoloogia ja Maateaduste Instituut)

Tartu Ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituut (lühend ÖMI; ingliskeelne ametlik nimetus Institute of Ecology and Earth Sciences) on Tartu Ülikooli loodus- ja täppisteaduste valdkonda kuuluv akadeemiline struktuuriüksus.

Ökoloogia ja maateaduste instituut loodi bioloogia-geograafiateaduskonna koosseisus 1. augustil 2007.[1] Aastatel 2008–2015 kuulus ÖMI loodus- ja tehnoloogiateaduskonna koosseisu. Pärast Tartu Ülikooli struktuuri reformi kuulub instituut alates 1. jaanuarist 2016 loodus- ja täppisteaduste valdkonda.

Ökoloogia ja maateaduste instituudi põhiülesanne on õppe- ning teadus- ja arendustöö ning ühiskonnale vajalike teenuste osutamine bioloogias, maateadustes ja keskkonnateadustes ning nende sidusaladel.[2]

Struktuur[muuda | muuda lähteteksti]

Ökoloogia ja maateaduste instituudi struktuur:[1]

Juhtimine[muuda | muuda lähteteksti]

Instituuti juhib direktor. Põhikirja kohaselt valitakse instituudi direktor salajasel hääletusel ülikooli salajase hääletuse korra kohaselt. Seejuures ei saa sama isik olla instituudi direktor rohkem kui kolm ametiaega järjest.[2]

Direktorid[muuda | muuda lähteteksti]

Instituudi nõukogu[muuda | muuda lähteteksti]

Instituudil on nõukogu, mille koosseisu kinnitab loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekaan instituudi direktori ettepanekul. Nõukogu esimees on instituudi direktor.[2] Doktoritööde kaitsmisele lubamine otsustatakse nõukogus.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]