Levan Habeišvili

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Levan Khabeišvili)

Levan Habeišvili (gruusia keeles ლევან ხაბეიშვილი; sündinud 7. mail 1987) on Gruusia aktivist ja poliitik, kes on olnud parlamendi liige alates 2020. aastast.

Asudes 2008. aastal kohaliku ametnikuna avalikku teenistusse, liitus ta juba noorelt valitseva Ühinenud Rahvusliku Liikumisega, teenides nii Thbilisi kohalikus bürokraatias kui ka president Mihheil Saakašvili administratsioonis. Pärast viimase lahkumist Gruusiast ja oma kaotust kohalikel valimistell 2014. aastal liitus ta parteiga Uus Gruusia, mille raames kandideeris 2016. aastal parlamenti ebaõnnestunult. 2017. aastal valiti ta liikmeks Thbilisi linnaassambleesse. UNM, mis käivitas talle platvormi, kust temast sai üks häälekamaid valitsusvastaseid aktiviste, süüdistades sageli Gruusia unistuse juhitud valitsust korruptsioonis.

Alates 2020. aastast on ta olnud parlamendi liige, kuigi tema ametiaega on iseloomustanud boikoteerimine ja vähene külastatavus. Teda on iseloomustatud kui populisti. Ta valiti 2023. aasta jaanuaris Ühinenud Rahvusliku Liikumise esimeheks, alistades oma eelkäija Nika Melia.