Vikipeedia arutelu:Tõlkimine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Boy'le - Kas Sa tahad selgitada, miks Sa teist korda MediaWiki:Pagetitle ära võtsid? Peep 3. september 2005, kell 23.18 (UTC)

Millega tegu[muuda lähteteksti]

Lehekülje alguses võiks olla väike selgitus mis lehega on tegu. --TarmoK 9. september 2005, kell 14.54 (UTC)

Kas keegi oskab muuta SITENAME väärtust? See võiks ka olla Vikipeedia (test: Vikipeedia). Peep 18. september 2005, kell 15.54 (UTC)

"veebilehekülg" asemel "veebileht"[muuda lähteteksti]

Veebilehtedest kirjutades tuleks sõna "lehekülg" kasutada "leht" kuna veebilehtedel pole külgi. Hetkel kasutatake mõlemat sõna nagu jumal juhatab. Samuti on "leht" lühem ja sellega hoiab pisut ruumi kokku.

Kui me selles kokku lepime, siis võime ehk kasutada küll. Aga sellel sõnal on ka oma halvad küljed. "Leht" on mitmetähenduslikum kui "lehekülg". Sõnast "leht" on raskem aru saada, kui selle ees ei ole "veebi-".
Argument sõna "leht" kasuks ei ole veenev. Sõna "lehekülg" kasutatakse informaatikas mitmes tähenduses sõna page tõlkena, kusjuures ka seal pole tegemist kahe küljega.
Võib kasutada sama argumenti ka sõna "leht" kahjuks: lehel on ju kaks lehekülge, aga meil ei ole kahte lehekülge.
Minu meelest on meil enam-vähem igal pool "lehekülg", ainult esiküljel on muudetud. Ja kui neid sõnu peaks kasutatama sünonüümidena, mis selles siis halba on?
Ja ruumipuudust meil ka ei ole. Andres 18. detsember 2005, kell 17.51 (UTC)
Nii nagu raamatu puhul võib ka veebi puhul küsida, et kui kasutaja ei tea sõna "leht" tähendust, siis mis nipiga on tal õnnestunud raamatut (või veebi) üldse kasutama hakata? Ma usun, et sõnadest arusaamise probleem on kunstlik.
Informaatika ei puutu asjasse. Lehel ei pruugi olla kahte külge (möbiuse leht, graafiline leht - üks külg on praktikas kasutamata). Aga eelnev on kõik vähtetähtis. Kui leht on leht, siis ei pea järeldama, et sellel ka küljed on - kogemus kaheküljelistest lehtedest ei pretendeeri absoluutse tõe tiitlile. Kui on lehekülg, siis on üpris tõenäoline, et kusagil peaks olema ka teine külg.
Ruumipuudust tõesti ei ole aga ruumiga pillavalt ümberkäimine tundub olukorras, kus lehtede ülaosas olevate teadete kohaselt korjatakse inimeste käest annetusi (muuhulgas ka täiendava raudvara ostmiseks) tiba kentsakas. Ning kompaktsed ja liigse teabemürata artiklid on nauditavamad lugeda.
Omaette mõtislemiseks (vastamiseks pole mõtet aega ja ruumi kulutada): Kas veebileht ja veebilehekülg on sünonüümid? Kas veebileht ja lehekülg on sünonüümid? Okul 18. detsember 2005, kell 18.29 (UTC)

Redaktsioon, versioon, muudatus[muuda lähteteksti]

Redaktsioon (version) on lehekülje kuju pärast järjekordset muudatust. Muudatus (edit) on see, mille lehekülje redigeerija teeb, postitades uue redaktsiooni. Sõna "versioon" sobib kasutada tarkvaraversioonide kohta. Andres 4. juuni 2006, kell 14.16 (UTC)

Tuleks välja otsida kohad, kus neid sõnu kasutatakse, ning seejärel kontrollida, kas on õiges tähenduses. Peep 4. juuni 2006, kell 14.27 (UTC)

Kas seda lehte ei võiks liita lehega Vikipeedia:Vikiprojekt Tõlkimine? Pelmeen10 19. märts 2011, kell 19:48 (EET)[vasta]

See leht siin räägib kasutajaliidese, mitte entsüklopeedilise sisu tõlkimisest. Andres 19. märts 2011, kell 20:22 (EET)[vasta]