Vikipeedia:Uuele kaastöölisele

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Vikipeedia:Uuele kasutajale)
Muuda  

Tere tulemast!

Tere tulemast! Meil on suur rõõm näha, et soovid kaasa aidata eestikeelse Vikipeedia paremaks muutmisele ja loodame, et naudid osalemist Vikipeedia kogukonna tegemistes sama palju kui meie. Uue kasutajana võid Sa olla esialgu pisut segaduses, kuid ära muretse, ajapikku muutub kõik selgemaks. Kui tunned, et oled hädas ja vajad abi, siis küsi julgelt – teised kasutajad aitavad Sind kindlasti!

Vikipeedias kehtivad põhimõtted, mis aitavad Vikipeedia keskkonnas tegutseda ja paremini toime tulla. Tee julgelt parandusi! Pärast selle lehekülje läbilugemist võiksid pilgu peale visata Juhendi sisukorrale, äkki on juba tekkinud konkreetseid küsimusi, millele sealt vastused leiad.

Meeldivat viibimist Vikipeedia seltsis ja edu soovides, Vikipeedia kogukond.

Muuda  

Navigeerimine Vikipeedias

Vikipeedia ülesehituse mõistmiseks on kõige lihtsam jagada Vikipeedias olevaid lehekülgi kahte liiki: entsüklopeedilise sisuga leheküljed ja projektileheküljed (ehk kogukonnaleheküljed, mis on abiks entsüklopeediaartiklite kirjutamisel).

Et leida soovitud lehekülg "entsüklopeediast", sisesta vastav märksõna lehe paremas ülemises nurgas olevasse otsingukasti (lähemalt vaata Vikipeedia:Otsimine) või vaata Kategooriate portaali.

Vikipeedia "projektileheküljed" sisaldavad juhendeid, abilehekülgi, reegleid, arutelusid ja kasutajalehekülgi. Neid lehekülgi kasutatakse entsüklopeedia organisatoorsete küsimuste jaoks ja kasutajatevaheliseks suhtluseks. Hea koht projektilehekülgedega tutvumise alustamiseks on Kogukonnavärav.

Muuda  

Kui oled hädas...

On olemas kaks viisi, kuidas Vikipeedias abi saada: "Aita ennast ise" ja "Lase teistel end aidata".


"Aita ennast ise" tähendab tutvumist Vikipeedia juhendi- ja abilehekülgedega. Alustada võiks neist:


Kui Sa ei leia oma probleemile sel viisil lahendust, siis "Lase teistel end aidata".

Muuda  

Reeglid Vikipeedias

Kindlasti loe ülaltoodud leheküljed läbi! Need on Sulle abiks, isegi siis, kui tunned ennast juba kogenud kaastöölisena.