Vikipeedia:Naljad ja muu kustutatud jama/Koguva Peugeot Ark

Allikas: Vikipeedia

Koguva Peugeot Ark (KPA) on 2013. aasta juulis kuulsa ekstsentrik laevaehitaja Heigo Variku poolt alustatud laevaehitusprojekt, mille eesmärgiks on valmistuda vältimatuks maailmalõpuga kaasnevaks üleujutuseks ning jätkata Prantsuse autotööstuse gigandi Peugeot pärandit. KPA on uuenduslik nii oma struktuurilt kui ka kujult. Välisfassaadi kontuurid meenutavad harilikku võrkpalli ning interjööriks on kasutatud vaid batuute. Samuti on siseruumid kõrgsurve all ning moodustavad nukleooltihendite abiga kestva vaakumi, mis omakorda võimaldab siseruumides kaaluta olekut simuleerida. KPA on ainuke teadaolev ark, mis kasutab hõljuva WC-poti tehnoloogiat.

Heigo Varik[muuda lähteteksti]

Heigo Varik (sünd. 2. juuni 1989) on Eesti päritolu insener-innovaator. Tema uuenduslikud ideed apokalüptilises laevanduses on leidnud palju kajastust Saksa meedias ning on olnud ka tulise kriitika ohvriks. Ta on tuntud eelkõige kui temperamentne sõudja ja Saue jojomeister, kuid tema viimased saavutused maailmalõpu praktikas ja sellega seonduvates uuringutes on teinud temast vandenõuteoreetikute suurkuju ning võrkpall-laevade looja. Ta elab Tallinnas ja on vallaline.

Peugeot Ark ja sündimise lugu[muuda lähteteksti]

Heigo Varik koos oma arendusmeeskonnaga lõid teoreetilised alused KPA projektile 2013. aasta juulis. Praktilise teostuse termin on hetkel määramata ning sõltub suuresti Euroopa Arengufondi panusest ning välismaa investorite huvist. Prognooside kohaselt algab ehitus juba selle aasta novembris, kui ilmad on piisavalt külmad ja kedagi enam sadamas ei ole. Projekti sünnile aitasid kõvasti kaasa Variku lapsepõlve ja täiskasvanupõlve sõbrad ja tuttavad Oliver Vesi, Ermo Tambla, Taivo Lember ja Janis Selge. Esialgset ehituskava modifitseeriti kollektiivselt kuni leiti eskiislahendus, mida esitati juba mõned hetked peale selle tekkimist ka mõnele välisinvestorile. Tagasiside oli meeliülendav. Ettekande tõmbenumbriks oli presentatsiooni stendi taga peituv MasterCardi makett, mis avaldati esitluse lõpus. Seda tehnikat tuntakse nüüd ka kui "MasterCard effekt".

Finantseeringud ja avalik kriitika[muuda lähteteksti]

Ühtegi investorit antud hetkel projektil ei ole. Ettevõtluse Arenduse Sihtasutus on nimetanud KPA projekti "meelevaldseks" ning "lapsikult naiivseks". KPA projekti kõik nõukogu liikmed on oma ametlikes väljaütlemistes kõik sellised süüdistused tagasi lükanud ning on lubanud käivitada kohtumenetluse avaliku laimamise kontekstis.

Peugeot ja vastuvõtu kriteeriumid[muuda lähteteksti]

KPA mahutab kokku seitse erinevat Peugeoti mudelit ning vastuvõtu läbimiseks peab tegemist olema vähemalt 2006. aasta mudelitega. Täielikku nimistut ning klassifitseerimise korda pole Maailmalõpu ja Ühendpeugeottide Sihtasutus avalikuks teinud. Kooskõlas 2013. aasta arengukavaga peaks täielik nimekiri saama avalikuks vahetult enne üleujutuse täielikku hävingut.

Allikad ja viited[muuda lähteteksti]

http://www.koguva.ee http://www.evf.ee http://upload.wikimedia.org/wikipedia/et/9/93/Meloodia_%28laev%29.jpg http://www.presidiacreative.com/51-breathtaking-post-apocalypse-wallpapers/ http://2012apocalypse.net http://www.peugeot.com/en