Vikipeedia:Administreerimise KKK

Allikas: Vikipeedia
Vikipeedia KKK Üldine | Lugejatele | Kaastöölistele | Administreerimine | Tehniline Vaata ka: Juhend

Kes on administraator? Kes on sysop?[muuda lähteteksti]

Administraator ja süsteemioperaator ehk sysop tähendavad Vikipeedias sama asja. Administraator on Vikipeedia kaastööline, kellel on veidi rohkem tehnilisi võimalusi kui tavakasutajatel. Tal on võimalik artikleid ja pilte kustutada, panna artikleid kirjutuskaitse alla ja blokeerida vandaale (registreeritud kasutajaid või IP-aadresse). Vaata lähemalt Vikipeedia:Administraatorid.

Kuidas ma saaksin administraatoriks?[muuda lähteteksti]

Esiteks, Sa peaksid ennast kasutajaks registreerima. Järgmiseks on vaja teatud aja jooksul artikleid täiendada, aruteludes osaleda ja ennast kõige paremast küljest näidata. Sa pead tõestama kogukonnale, et sa oled heade kavatsustega ja usaldusväärne. Tavaliselt võtab see vähemalt paar kuud aega. Kui oled tükk aega aktiivselt tegutsenud ja heas mõttes silma paistnud, võib mõni kaastööline Sind administraatorikandidaadiks esitada. Võid ennast esitada ka ise, kui arvad, et tunned Vikipeedia reegleid ja tavasid ja oled taoliseks vastutuseks valmis. Siis toimub demokraatlik hääletus ning kui osutud valituks, oledki administraator.

Kes kontrollib administraatoreid?[muuda lähteteksti]

Administraatorid peavad üksteisel silma peal. Nad saavad kõiki teiste administraatorite toiminguid (kustutamised, blokeerimised) vajadusel tühistada. Väga äärmuslikel juhtudel saab administraatoriõigused ka ära võtta.