Vesse raudteepeatus

Allikas: Vikipeedia
Vesse raudteepeatus
Vesse raudteepeatus
Koordinaadid 59° 25′ 22,9″ N, 24° 49′ 10,2″ E
Omanik AS Eesti Raudtee
Platvormid 1
Avatud 1985
Kaart
Vesse raudteepeatus (trepp perroonile)

Vesse raudteepeatus on raudteepeatus Tallinnas Sõjamäe asumis.

Vesse raudteepeatus asub keset Ülemiste kaubajaama, 8,5 km kaugusel Balti jaamast ning seetõttu on perroon avatud ühepoolselt – Lasnamäe poole inimesed minna ei saa, sest seal on üle kuue haru raudteid, millel käib intensiivne töö. Küll saavad inimesed minna aga Sõjamäe teele, kust Lasnamäe poole minejad saavad istuda 65. liini bussile või kasutada jalakäijate silda.

Rong sõidab Balti jaamast Vessele umbes 11 minutit. Jaamas on üks madal 30 m pikkune ooteplatvorm. Sisenemine ja väljumine toimub ainult läbi rongi C ala.

Päevas peatub Vessel umbes 30 reisirongi, nende seas ainult elektrirongid liinil Tallinn-Aegviidu. Piletihinnalt kuulub peatus I tsooni, mille piires liiklemine on tallinlasele tasuta, ja II tsooni.[1]

Vesse raudteepeatusest Lasnamäe pool asuvad peatused on Lasnamäe Maksimarket ja Vesse miniRimi, Ülemiste pool aga Jeti Jäähall.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Vesse raudteepeatus rajati 1985. aastal[2] sealsete tehaste töötajate jaoks.

Bussid[muuda | muuda lähteteksti]

Peatuse juures asuvad bussipeatused Kesk-Sõjamäe ja Orto, kust sõidavad läbi bussid 15 (Viru Keskus-Sõjamäe), 7 (Seli-Sõjamäe), 65 (Lennujaam – Lasnamäe Centrum).

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Eelnev peatus
Raudteepeatus idasuunalistel reisirongiliinidel
Järgnev peatus
Ülemiste
Vesse
Lagedi