Vanessa Hudgens

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Vanessa Anne Hudgens)
Vanessa Hudgens
Vanessa Hudgens 2019. aastal
Vanessa Hudgens 2019. aastal
Sünninimi Vanessa Anne Hudgens
Sündinud 14. detsember 1988 (35-aastane)
Päritolu Salinas, California, USA
Stiilid teen pop, pop rock
Elukutse näitleja, laulja, laulukirjutaja
Pill vokaal, kitarr, klaver
Plaadifirma Hollywood Records
Seotud esitajad Zac Efron, Ashley Tisdale
Veebileht vanessahudgensofficial.com
Vanessa Hudgens (2012)
Vanessa Hudgens (2011)

Vanessa Anne Hudgens (sündinud 14. detsembril 1988) on USA filminäitleja ja laulja.

Tema näitlejakarjääri esimesed filmid olid 2003. aasta "Kolmteist" ja 2004. aasta "Kõuelinnud". Kuulsuse tõi talle aga 2006. aasta Disney Channeli film "Keskkoolimuusikal", millele tehti kaks edukat järge, kus Hudgens samuti mängis ("Keskkoolimuusikal 2" (2007) ja "Keskkoolimuusikal 3: Lõpuklass" (2008)).

Hudgensi lauljakarjääri alguseks võib pidada 2006. aastat, kui ilmus tema plaat "V", mis tõusis USA Billboard 200 edetabelis 24. kohale. Teine album "Identified" ilmus USA-s 1. juulil 2008 ja Euroopas järgmise aasta veebruaris. Albumi "Identified" kõrgeim koht Billboard 200 edetabelis oli 23.

Lapsepõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Vanessa Hudgens sündis California osariigis Salinases Gina ja Greg Hudgensi tütrena. Tal on õde Stella Theodora Hudgens, kes on samuti näitleja. Hudgensi 2016. aastal surnud isal olid iiri ja indiaani juured ning ema, kes kasvas üles Manilas, on filipiini, hispaania ja hiina päritolu. Hudgens oli alates seitsmendast klassist koduõppel.

Kaheksa-aastaselt laulis Hudgens muusikalides ja esines kohalikes lavastustes "Carousel", "Võlur Oz", "Kuningas ja mina", "The Music Man", "Tuhkatriinu" ja paljudes teistes.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Hudgensi esimene filmiroll oli linateoses "Kolmteist" (2003), kus ta mängis kõrvalosa Noeli. 2004. aastal mängis ta filmis "Kõuelinnud" Tin-Tini. Külalisrollides on ta kaasa teinud telesarjades "Quintuplets", "Still Standing", "The Brothers García" ja "The Suite Life of Zack & Cody" (neljas jaos Corrie rollis). Hudgensil oli pisiosa seriaalis "Drake & Josh", kus ta mängis Drake'i tüdruksõpra Rebeccat.

Hudgensi kõige suurem roll on olnud Disney Channeli filmis "Keskkoolimuusikal" (2006), mängides Gabriella Montezit. Vanessa Hudgens ja tema kaaspeaosatäitja Zac Efron võitsid Teismeliste valiku auhinna parima näitlejatevahelise keemia kategoorias. "Keskkoolimuusikali" filmile järgnesid hittalbum, maailmaturnee, kontsert Walt Disney Worldis ja isegi raamatusari, mis aitasid Hudgensil pääseda 2007. aastal ajakirja Forbes kõige rohkem teenivate alla 21-aastaste staaride nimekirja. Hudgens oli seitsmendal kohal arvestusliku sissetulekuga 2 miljonit USA dollarit.

Lauljakarjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2006. aastal hakkas Hudgens keskenduma muusikale ja sõlmis lepingu Hollywood Recordsiga, et alustada soolokarjääri. Enne aga salvests ta albumi "Disneymania 5" jaoks kaveri joonisfilmist "Pocahontas" pärit laulule "Colors of the Wind".

"V" (2006–2007)[muuda | muuda lähteteksti]

Hudgensi debüütalbum "V" ilmus 2006. aasta septembri alguses. Esimese singli "Come Back to Me" muusikavideo esmaesitus oli augusti lõpus Disney Channelil filmi "The Cheetah Girls 2" esilinastuse järel. Muusikavideot teisele singlile "Say OK" näidati samal kanalil pärast filmi "Jump In!" esilinastust. 2007. aastal sai Hudgens Teismeliste valiku auhinna uue naislaulja kategoorias.

"Identified" (2008)[muuda | muuda lähteteksti]

Teise albumi pealkirjaks sai "Identified". Esimene singel sellelt albumilt oli "Sneakernight", esmaettekanne oli Radio Disneys 11. aprillil 2008. Esimesel müüginädalal osteti albumit 22 000 eksemplari, 12 000 eksemplari vähem kui esmanädalal debüütalbumit "V".

Eraelu[muuda | muuda lähteteksti]

Hudgens kinnitas 2007. aasta oktoobris intervjuus ajakirjale Teen Magazine, et on suhtes oma "Keskkoolimuusikali" kaasnäitleja Zac Efroniga. Teises intervjuus ütles Hudgensi pressiesindaja, et muusikavideo "Say OK" oli ametlik kinnitus, et noored on paar.

Ajakiri FHM on valinud Hudgensi korduvalt saja maailma kõige seksikama naise hulka. Kõrgeima, 42. koha sai ta 2009. aastal.[1][2] 2008. aastal oli Hudgens FHM-i seksikaimate naiste nimekirjas 62. kohal ja ajakirja Maxim nimekirjas 12. kohal. 12. detsembril 2008 ilmunud Forbesi edetabelis enim teenivatest alla 30-aastastest oli Hudgens 20. kohal, teenides tol aastal hinnanguliselt 3 miljonit USA dollarit. AskMen.com-i 2009. aasta hääletuses sai ta 99 kõige ihaldatuma naise hulgas 61. koha. Cosmopolitani kõige paremini riietuvate staaride nimekirjas oli ta 2008. aastal kümnes.

2011.–2020. aastal oli Hudgens suhtes näitleja Austin Butleriga.[3]

Alastifotoskandaal[muuda | muuda lähteteksti]

6. septembril 2007 ilmusid internetti Hudgensilt väidetavalt varastatud fotod. Ühel neist poseeris Hudgens aluspesus ja teisel oli alasti. Hudgens vabandas hiljem ja ütles, et kahetseb fotode tegemist. Disney Channeli esindaja kinnitas, et Hudgens on oma õppetunni saanud ja nende koostöö Hudgensiga jätkub.

Kohtuasi[muuda | muuda lähteteksti]

Muusikaprodutsent Johnny Vieira kaebas Hudgensi kohtusse, väites, et naine pole jaganud oma tulusid temaga, kuigi Hudgens olevat tänu temale kuulsaks saanud. Nad jõudsid kokkuleppele ja Hudgens pidi maksma Vieira kohtukulud 1500 USA dollarit.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. List of 2008's sexiest women in the world
  2. "FHM Girls – The 100 Sexiest Women in the World". Fhmonline.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. juuli 2009. Vaadatud 26. juuli 2011.
  3. Tael, Triin (15. jaanuar 2020). "„High School Musicali" tähe pikk armusuhe purunes". Õhtuleht. Vaadatud 27. jaanuar 2020.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]