Välismaa saarte loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud välismaa saari ja saarestikke. Eesti saared on loetletud Eesti saarte loendis.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y

A[muuda | redigeeri lähteteksti]

Aadama SildAasiaati saarestik - AbaiangAbariringa‘Abd al-KūrīAbeløyaAbemamaActéoni atollidAdaki saar - AdelsöAdmiraliteedisaaredAdmiralty saarAdsızÆbelø - ÆrøAfognakAgalega saaredAgathonísiÁgios EfstrátiosÁgios GeórgiosAgkístriAgrihanAhe saarAhunuiAhvenamaa saaredAhvenanmannerAíginaAilinginaeAilinglapalapAilukAinovõ saaredAionAitutakiAki AkiÂknérAkpatokAlamaganAlborán - Aldabra atollAldabra saaredAldenAlderneyAlejandro Selkirki saarAleksandri saarestikAleuudidAlguadaAlicudiAlimiáAlnönAlofi saarAlónnisosAlorAlori saarestikAlsAltesulaAmagerAmanuAmbatoharana saarAmbatomifanga saarAmbelauAmboni saarAmbrymAmelandAmindiividAmirandidAmorgósAmrumAmund Ringnesi saar - AnaaAnáfiAnatahanAnatomAnauktawyet' saaredAndamanidAndørjaAndøyaÁndrosAng ThongAngatauAngaurAngleseyAnguillaAnguillita - AnholtAnjou saaredAnnobónAntsiferovi saarAnzerAnticostiAntiguaAntikýthiraAntillidAntímilosAntíparosAntípaxoiAntipoodidAnudaAobaApatakiAptekarski saarÁrainn MhórArani saared - AranukaAratikaArginuusidArideArktika saarestikArkoíArnoArnøyaAroraeÅrøya (Alta)Årøya (Larvik)Årøya (Lyngen)ArranÅrsteinenArzAru saaredArubaArutuaAscensionAshmore ja CartierAsinaraAssooridAssuani saarAstypálaiaAsuncionAtaAtafuAtauroAtitlánAtiuAtlassovi saarAtløyAucklandi saaredAurAustvågøyAvoni saaredAwajiAxel Heibergi saarAyeya saar

B[muuda | redigeeri lähteteksti]

Babari saaredBabelthuapBaeri saarBaffini saarBahama saaredBahia HondaBahía saaredBahreinBahreini saarBakerBaleaaridBaliBallast KeyBaltraBamptonBanabaBananalBanc du Geyser - Banda BesarBangkaBanksi saarBanksi saaredBaranofi saarBarat Daya saaredBarbadose saarBarbudaBardsey IslandBarentsi saarBarônga saarBarônga saaredBarøyaBarsakelmesBassas da IndiaBatani saaredBathursti saarBatzBehentona saarBeik' saaredBelau saaredBelepi saaredBelitungBelkovski saarBelle-ÎleBellingshauseni saarBellonaBellona-SudBelõi saarBennetti saarBeringi saarBermuda saaredBernerayBeruBeveridgeBig Coppitt KeyBig Pine KeyBijagósi saaredBikarBikari atollBikiniBilu saarBirdi saarBirkaBirnieBismarcki saarestikBlasketi saaredBoa VistaBoholBolševiku saarBolšoi Berjozovõi saarBonaventure'i saar - Bora BoraBorkumBornholmBoroli saarBorromeo saaredBozcaadaBougainvilleBounty saaredBouvet' saarBračBravaBréhatBrijuniBriti saaredBrändöBrändö saarBūbiyānBudelli - Bugarura saar - BugoyaBukaBunge maa - BuruButeByloti saarBöyük Zirə

C[muuda | redigeeri lähteteksti]

Cabrera saarCaldey IslandCampbellCanveyCape BretonCapraiaCaprera - CapriCar NicobarCargados CarajosCebuChacachacareChagose saaredChálkiChandeleuri saaredChangChannel IslandsCharlesi saarChathami saarChathami saaredChausey saaredCheju (Jeju)Chesterfieldi saaredChetlatChichagofi saarChimeiChinmenChíos (Kios)ChipeiChoiseuli saarChongmingChristiansøChukuangi saaredChuuki saaredÇigilÇilovCitéClippertonCoco saaredCocos IslandCodfishColumbretese saaredComacina saar - Côn Sơni saaredConwayCooki saaredCornwallise saarCorvoCresi saarCsepelCulebraCuraçaoCurieuseCurtis

D[muuda | redigeeri lähteteksti]

DahlakDalmaatsia saaredDanskøyaDaş ZirəDaşlıDe Longi saaredDekabristide saarDelosDenis' saarD'Entrecasteaux' rahudD'Entrecasteaux' saaredDésappointementi saaredDesecheo - DesventuradosDevoni saarDíaDicksoni saarDiego Ramíreze saaredDiomidi saaredDjurgårdenDodekaneesidDoleDolgiDominicaDôni saarDonoúsaDry TortugasDucie atollDuffi saaredDugi OtokD'Urville'i saar

E[muuda | redigeeri lähteteksti]

EauripikEbeye - Eboni atollEdgeøyaEfateEgadi saaredEgeuse saaredEiaoEivissaEkarma saarElafonísiElafónisosElbaEllef Ringnesi saarEllesmereElliott KeyEmäsaloEnderburyEnewetakEpiErikubErnest LegouvéErromangoEspañolaEspiritu SantoEstadosEstlotanEtolini saar‘EuaEuboiaEuropa saar

F[muuda | redigeeri lähteteksti]

Faddejevi saarFaialFakaofo - FalsterFarallon de MedinillaFarquhari saaredFavignanaFåröFehmarnFélicité - FernandinaFilicudiFilipiinidFlat HolmFloreanaFlores (Assoorid)FloresFlorida KeysFogiFogoFonnaFormenteraFormosa (Guinea-Bissau) - Franz Josephi maaFraseri saarFrauenchiemseeFrégateFriisi saaredFrösönFuerteventuraFöglöFöglö saarFöhrFööniksisaaredFyn

G[muuda | redigeeri lähteteksti]

Galápagose saaredGalvestoni saarGaspar GrandeGávdosGenovesaGħawdexGiglioGilberti saaredGimsøyaGlénani saaredGolgofaGomeraGotska SandönGraciosa (Assoorid) – Graciosa (Kanaari saared)Gran CanariaGrand IslandGraniidisaaredGrímseyGripholmenGripi saarestikGräsöGröönimaa saarGuadalcanalGuernsey saar - Guguan

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

HaapasaariHabomai saaredHailuotoHainanHalmahera saarHaiti saarHarimkotanHashima saar Hawaii saarHawaii saaredHebriididHeimaeyHelgolandHendersoni saarHerrenchiemseeHertsönHierroHinnøyaHisingenHiva OaHokkaidōHollandi saar - HolmebåenHonshūHopenHopto-TererHornøyaHornøya (Tusenøyane)HosteHowland - HuevosHulhulé - Hvar

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ida-FalklandIdjwi saarIirimaa saarIkaríaIki saarIl Vitello - Ilimananngip NunaaÎlot du Nord (Madagaskar) - IonaÎlot Long - IsabelaIschiaIsla del SolIslandi saarIslayIsola dei Cipressi - Isola dei Ratti - Isola dei Topi - Isola del Corno - Isola delle Palme - Isola Piana (Sulcis) - IthakaIturup - Iwawa

J[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jaapani saarestikJaavaJamaicaJan MayenJarbahJarvise saar - Jelagini saar - JerseyJinmenJoonia saaredJuan Fernándeze saarestikJuraJurmo saar (Ahvenamaa)Jurmo saar (Lääne-Soome)JuventudJõulusaar - Jänesesaar

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

KahoolaweKai saaredKaimanisaaredKakskerta saarKalimantanKanaari saaredKanalisaaredKapasKapitiKarmøyKaroliinidKarusaarKauaiKefalloniá (Kephallenia) – KemiöKerguelenKey LargoKihnuKildinKimitoön (Kemiönsaari) – Kingmani riff - KirdemaaKiriwina saaredKīshKiži - KitsesaarKo Lanta Yai - Kodiaki saarKoiluoto - Kolgujev (Holnggov) – Kolpino saarKolturKomandorisaaredKomodoKomsomoletsi saarKongsøyaKonpantziaKookossaarKorallisaaredKorfu - Korori saarKorsika saarKosKosraeKotelnõi saarKotelnõi saar, Bunge maa ja Faddejevi saar - KotlinKreetaKrki saarKuiu saarKulosaari - Kumlinge saarKumlinge saaredKunaširKuningas Karli maaKuningas Williami saarKungsholmenKupreanofi saarKuradisaarKuriilidKuuba saarKvaløya (Troms) – Kvaløya (Finnmark)KvitøyaKökarKüklaadidKüprose saarKýthira (Kythera) – KýthnosKyūshū

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

La DigueLa Maddalena saar - LågøyaLakadiividLampedusaLampioneLanaiLangelandLangeoogLangotangoLangøyaLanzaroteLa PalmaLæsøLauttasaariLavassaar (Moštšnõi) – LavongaiLefkáda (Leukas) – Les Sept-ÎlesLesbosLevanzoLewise saarLeyteLihavõttesaarLindau saarLindisfarneLine'i saaredLinosaLipari -Lipari saaredLittle DiomedeLivø - Ljahhovi saaredLjusteröLofoodidLollandLombokLong IslandLundyLuzonLõuna-GeorgiaLõuna-Keelingi saaredLõuna-Orkney saaredLõunasaarLõunasaar (Novaja Zemlja)Lõuna-Sandwichi saaredLõuna-SporaadidLääne-IndiaLääne-Teravmäed

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

Macquarie saar - Madagaskari saarMaddalena saared - MadeiraMadeira saar - MaduraMafiaMagerøyaMahéMainauMainland (Orkney)Mainland (Shetland)MaioMajuro atollMakanruši saarMakateaMakiraMalai saarestikMallorcaMaltaMalta saarMaluku saaredMan (saar)ManitoulinMarajóMarchenaMarettimoMariaanidMarmara saarMarquesas KeysMarshalli saaredMārtiņsala (uppunud) - MasbateMaskareenidMauiMauritiuse saarMayotteMednõi saarMellumMelville'i saarMenorcaMentawai saaredMidway saaredMinamitoriMindanaoMindoro - MoffenMolara saar Molarotto - MolokaiMona saarMønMonito - MonosMontaguMontecristo (Itaalia)Monte IsolaMont-Saint-MichelMontserratMooreaMorotaiMoržovetsMosterMosterøyMudjugMulli saarMushungwe - Märketi saar - Mýkonos

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

NaissaarNansei saaredNanumea - NauruNavarinoNavassaNáxosNegrosNeitsisaaredNepeani saarNewfoundlandNevisNiasNicobari saaredNiihauNorderneyNorfolki saarNøtterøyNottinghami saarNouvelle-AmsterdamNovaja ZemljaNukunonuNunivakNusa Penida

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

O'ahuObservatorioOgasawara saaredOjamaa (Gotland)Oktoobrirevolutsiooni saarOléronOlhonOlkiluotoOmetepeOnekotanOrkney saaredOrustOsmussaarOuessant - Owariki

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

PagaluPaganPakri saaredPalawanPalmyra atollPāmbani saarPanareaPanayPantarPantelleriaParamuširPeeter I saarPelagie saaredPembaPenghu saarestikPenisaari (Malõi) – Perejil - PhippsøyaPhú QuốcPianosaPicoPictoni saarPinzónPintaPioneeri saarPitiuusidPitti saarPoelPohnpeiPonziane saaredPrangliPraslinPríncipePrints Charlesi saarPrints Karli maaPrints Patricki saar - PsaráPuerto RicoPuerto Rico saarPõhja-KeelingPõhjasaarPõhjasaar (Novaja Zemlja)Pysen

Q[muuda | redigeeri lähteteksti]

Qeqertarsuaqi saarQeqertarsuatsiaqQeshmi saar

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

RaiateaRaliki saaredRaouli saarRaroiaRataki saaredRathlinRatmanovi saarRawakiRecherche'i saarestikRedondaReichenau saarRéunionRevillagigedo saarRevillagigedo saaredRhodosRichelRingvassøyRobinson Crusoe saarRoheneemesaaredRolasRossi saarRossøyaRota saar - Rudolfi saarRunde saarRusski saarRuuskariRügen

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

Saalomoni saaredSahhalinSaint-BarthélemySaint-Barthélemy saarSainte-Marie saarSaint GilesSaint Helena - Saint-Martini saarSaipan - SalSalamína (Salamis) – SalinaSalisbury saarSalisbury saar (Kanada)SamarSamoa saaredSamoilovitši saarSámosSamsøSamuiSan Clemente saar (Hispaania) - San Clemente saar (Itaalia) - San Clemente (California)San Cristóbal (Galápagose saared)San Lazzaro degli Armeni - San Migueli saarSan Miguel (California)San NicolasSan Pietro saar - San Salvadori saar (Galápagose saared)San Salvadori saar (Bahama)SannaSannikovi maa (fantoomsaar) – SansibarSanta Catalina (California)Santa Catalina saar (Colombia) - Santa Catalina saar (Hispaania) - Santa Cruzi saar (California)Santa Cruzi saar (Galápagose saared)Santa FeSanta LuziaSanta Maria (Assoorid)Santa Maria saar (Sardiinia) - Santa Rosa saar (California)Santa Rosa saar (Florida)Sant'Antioco saar - Santo AntãoSantiagoSão JorgeSão MiguelSão NicolauSão ToméSão VicenteSardiinia saarSariganSarkSatsunani saaredSkellig MichaelSchiermonnikoogScilly saaredSedovi saaredSeinSeiskari (Seskar) – SelaönSeltsisaaredSemjonovski saarSenjaSentosaSept ÎlesSeramSérifosSevernaja ZemljaShetlandi saaredSiau saarShikokuSiberutSilhouetteSingapurSífnosSipuraSireenide kalju - Sise-HebriididSitkalidak - SitsiiliaSjællandSjuøyaneSkåtøySkíathose saar - SkyeSoisaloSokotraSolorSolovets - Solovetsi saaredSombreroSomerseti saarSørøyaSottungaSottunga saarSouthamptoni saarSpargi - SpiekeroogSri LankaSsese saaredStaffaStarokadomski saarSteep HolmSt Michael's MountStolbovoi saarStorøyaStreymoySulawesiSulcise saared - Sulu saaredSumatraSumbaSumbawaSunda saaredSuur TütarsaarSuur-Begitševi saarSuur-KuriilidSuurbritanniaSuured AntillidSuured Sunda saaredSuursaar (Gogland) – Suvorovi atollSvartsjölandetSvenska HögarnaSvenskøyaSvjatovski MohhSüderoogSyltSýros

Š[muuda | redigeeri lähteteksti]

Šantari saaredŠiaškotanŠikotanŠmidti saarŠokalski saarŠumšu

Z[muuda | redigeeri lähteteksti]

Zaķusala - ZákynthosZapateraZarja saarZmiinõiZuqar

Ž[muuda | redigeeri lähteteksti]

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

TahaaTahitiTaimõri saarTaiwani saarTammisaloTanimbari saaredTartupalukTåsingeTasmaania saarTenerifeTeravmäedTerceiraTerschellingTexelThásos (Thasos) – Thíra (Thera) – Thíra saaredTidoreTikopiaTimorTjörnTobagoToro saar - TorsöTrinidadTristan da Cunha saarTromelinTromsøyaTrossöTširinkotanTsushimaTuamotu saaredTulemaaTurks ja CaicosTuru saarestikTuulealused saared (Aafrika)Tuulealused saared (Lõuna-Ameerika)Tuulealused saared (Okeaania)Tuulepealsed saared (Kesk-Ameerika)Tuulepealsed saared (Aafrika)Tuulepealsed saared (Okeaania)

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ukerewe - UpoluUrupi saarUsedomUsticaUtsiraUtværUtöUtøya - Uus-BritanniaUus-GuineaUus-HebriididUus-IirimaaUus-Kaledoonia saarUus-Meremaa saaredUus-Siberi saared

V[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vacca saar - VaigatšValamoVancouveri saarVanua LevuVårdö saarVassili saarVega saarestikVenVendsyssel-ThyVesteråleni saaredVestmannaeyarVictoria saarViequesVilkitski saar (Ida-Siberi meri)Vilkitski saar (Kara meri)Vilkitski saared (Kara meri)Vilkitski saared (Laptevite meri)VilsandiVisayani saaredVisingsöViti LevuVitu saaredVlielandVormsiVozroždenije saar (Araali meri) (praegu poolsaar) – Väike SkelligVäike TütarsaarVäike-Begitševi saarVäike-KuriilidVäike-Ljahhovi saarVäike-TaimõrVäike-TobagoVäikesed AntillidVäikesed Sunda saaredVälis-HebriididVärmdö

W[muuda | redigeeri lähteteksti]

WakeWake'i saarWalesi Printsi saar (Kanada) – Walesi Printsi saar (Alaska)Walesi Printsi saar (Austraalia)WalfischWallise saaredWallis ja FutunaWalpoleWang-anWeno saaredWetarWightWilhelmøyaWizardi saarWolini saarWothoWotjeWrangeli saarWrangelli saarWuchiu

Õ[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ä[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ö[muuda | redigeeri lähteteksti]

Öland

Ü[muuda | redigeeri lähteteksti]

X[muuda | redigeeri lähteteksti]

Y[muuda | redigeeri lähteteksti]

YakushimaYamdenaYapYe CuchíYeonpyeongYerba BuenaYeu - Yos Sudarso saar