Uus maailmakord (vandenõuteooria)

Allikas: Vikipeedia

Uus maailmakord on ülemaailmne vandenõuteooria, mille all peetakse silmas varjus olevat või totalitaarset maailmavalitsust.

Vandenõuteooria kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Rahatähe paremal poolel on tuntud vabamüürluse sümbol

Vandenõuteooria keskne idee on see, et salajane rühm mõjuvõimsaid üleilmastumise pooldajaid (globaalne eliit) soovib valitseda maailma maailmavalitsuse abil, mis asendaks iseseisvaid riike ja võimude lahusust rahvusvahelises poliitikas. Globaalse eliidi eesmärk on ülemaailmne sotsialistlik riik ühise raha ja relvajõududega. Riik jälgib ja kontrollib inimeste liikumist. Inimkonna arvukust vähendatakse tunduvalt, propageerides feminismi, homoseksuaalsust, rasestumisvastaseid vahendeid, aborti ja võttes kasutusele "ühe lapse poliitika" (laste maksustamine). Inimkonna arvukuse vähendamiseks kasutatakse ka sõdu, näljahädasid, kunstlikult tekitatud haigusi, steriliseerimist ja saastatud toitu.

Meediamogul Ted Turner ütles ajakirjale E Magazine:

"Lihtsaim vastus on selline, et inimkonna arvukus peaks olema umbes 2 miljardit, kuid meil on hetkel 6 miljardit."[viide?]

Ta läks intervjuus ajakirjale Audubon veel kaugemale:

"Kokku arvukuselt 250–300 miljonit inimest, 95% vähenemist praeguselt tasemelt, see oleks ideaalne."[viide?]

Inimeste vabaduste piiramist, liikumise jälgimist ja kontrollimist põhjendatakse terroriohuga ja ühiskonna üldise turvalisustaseme tõstmisega. Üksikisiku vabaduste piiramine toimub väidetavalt ühiskonna hüvanguks. Tulirelvade erakasutus keelustatakse.

Uue maailmakorra vandenõuteoorial on sarnasusi totalitarismivastase kirjaniku George Orwelli 1949. aastal ilmunud romaanis «1984» kirjeldatuga.

Vandenõuteooria uskujad arvavad, et globaalsel eliidil on maailmavalitsuse kehtestamine plaanis olnud juba mõnda aega. Näiteks pankuri James Warburgi tsitaat 17. veebruaril 1950 Ühendriikide Senati välissuhete komiteele:

"Me saame maailmavalitsuse, meeldib see teile või mitte. Ainus küsimus on, kas maailmavalitsus saavutatakse vallutuse või nõusoleku teel."[viide?]

Paljud usuvad, et Rahvasteliit oli pankurite poolt mõeldud maailmavalitsuse kehtestamise üheks instrumendiks. Uut maailmakorda üritatakse ellu viia Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni, Rahvusvahelise Valuutafondi, Maailmapanga ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide kaudu.[viide?]

Paljud usuvad, et 2008. aastal alanud ülemaailmne finantskriis on tahtlikult tekitatud, kiirendamaks uue maailmakorra loomist, kuna inimesed hakkavad raskustes olles poliitikutelt lahendusi ootama – see on suurepärane võimalus muudatuste läbiviimiseks ja lahenduste pakkumiseks.[viide?]

Kuna peavoolumeedia otsustajaid peetakse globaalse eliidiga seotuks, siis sellega seletavad vandenõusse uskujad, miks pole teema erilist kajastust peavoolumeedias saanud.

1991. aastal Baden-Badenis toimunud Bilderbergi grupi kokkutulekul tänas David Rockefeller peavoolumeediat maailmavalitsuse poole liikumise saladuse aastakümneid kestnud hoidmise eest:

"Me oleme tänulikud Washington Postile, New York Timesile, ajakirjale Time ja teistele suurepärastele väljaannetele, mille direktorid on võtnud osa meie kokkutulekutest ja austasid nende lubadusi diskreetsusele peaaegu nelikümmend aastat. Meil oleks olnud võimatu arendada oma plaani maailmale, kui see oleks avalikkuse jututeemaks tõstetud. Kuid nüüd on maailm palju sisukam ja ette valmistatud, marssimaks maailmavalitsuse suunas. Intellektuaalse eliidi ja maailmapankurite rahvusülene suveräänsus on kindlasti eelistatav möödunud sajanditel praktiseeritud rahvuslikule enesemääramisele."[viide?]

Seotud isikud[muuda | muuda lähteteksti]

Uue maailmakorra loomisega peetakse seotuks panganduseliiti (näiteks Rothschildide, Rockefellerite ja Warburgide pangandusperekonnad), suurtööstureid, meediamoguleid ja tipp-poliitikuid üle maailma.

Uues maailmakorra loomisega seotuteks peetakse eranditult kõiki USA tipp-poliitikuid ja Euroopa monarhe. Hollandi kuninganna Beatrixi isa prints Bernhard oli 1954. aastal alguse saanud Bilderbergi grupi iga-aastase salajase kokkutuleku üks algatajatest. Seda organisatsiooni peavad vandenõuteoreetikud üheks põhiliseks uue maailmakorra arutamise kohaks tänapäeval.

Seotud organisatsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

Mõned organisatsioonid, mida vandenõuteooria uskujad peavad seotuks uue maailmakorra loomisega:

Trilateraalsesse komisjoni kuulus aastatel 20042006 ka Eesti Vabariigi president (tollal Euroopa Parlamendi liige) Toomas Hendrik Ilves.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]