Urmas Puhkan

Allikas: Vikipeedia

Urmas Puhkan (sündinud 20. veebruaril 1967 Nadalamas) on eesti keraamik.

Ta lõpetas 1992. aastal Eesti Kunstiakadeemia keraamika erialal. Juba õpingute ajal osales näitustel ning on 1988. aastast tegutseva kunstirühmituse Neoeksprepost asutaja.

Ta on loonud skulpturaalset keraamikat, kureerinud keraamikanäitusi nii Eestis, kui ka välismaal, olnud üks ARS Keraamikakeskuse algatajaid[viide?].

Puhkan on üks varasemaid stuudiokeraamika viljelejaid Eestis[viide?], tema eestvedamisel[viide?]avati Tallinna vanalinnas 1993. aastal Asuurkeraamika – esimene omataoline keraamika töökoda-galerii Eestis, kus külastajad said tutvuda nii keraamika kui ka selle valmimisprotsessiga. Ühiselt on arendatud[viide?] keraamika eriala ja korraldatud näitusi nii Eestis kui ka välismaal. 2008. aastast MTÜ-na tegutsev Asuuritorn jätkab keraamikakeskusena vanalinnas alustatut keskaegses linnamüüris asuvas Loewenschede tornis, kus korraldatakse keraamikanäitusi, -esitlusi ja -koolitusi.[1]

Puhkan on olnud Kohila rahvusvahelise keraamikasümpoosioni korralduskomitee liige.[1]

Ta on ka kaasaegsele tarbekunstile ja disainile keskendunud Hop galerii nõukogu liige. 1993. aastast on Urmas Puhkani loomingut eksponeeritud enam kui 60 näitusel nii Eestis kui ka välismaal.[1] 1996. aastast on ta Eesti Keraamikute Liidu liige.

Urmas Puhkan on 2005. aastast Eesti Kunstiakadeemia keraamikaosakonna juhataja.[viide?]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 Urmas Puhkani isikunäituse "Närvid" pressiteade, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi pressiteade, 17.04.2018.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]