Undel Kokk

Allikas: Vikipeedia

Undel Kokk (sündinud 26. veebruaril 1947 Hanila vallas Läänemaal) on eesti koorijuht ja pedagoog.

Undel Kokk kasvas üles Kinksi[viide?] külas, kus tema vanemad olid talupidajad. Ta lõpetas 1965. aastal Haapsalu 1. Keskkooli ja 1970. aastal Tallinna Pedagoogilise Instituudi muusikaõpetajana.

Tööd alustas ta Tallinna 47. Keskkooli muusikaõpetajana (1971–1973), pärast Tartusse kolimist jätkas Tartu Sanatoorse Keskkooli õppealajuhataja ja muusikaõpetajana.

Aastatel 1977–2015 oli Kokk Tartu Karlova Gümnaasiumi (endise Tartu 7. Keskkooli) direktor. Ta on juurutanud koolis koorimuusika süvaõppe.

Undel Kokk on olnud kolme esimese Tartu Linnavolikogu koosseisu liige ja Tartu Kultuurkapitali nõukogu liige selle asutamisest 1991. aastal kuni 2004. aastani. Ta oli ka Eesti Kongressi liige.

Tegevus dirigendina[muuda | muuda lähteteksti]

Undel Kokast sai 1973. aastal Tartu Poistekoori dirigent (1992–2018 peadirigent). 1980. aastal rajas ta koos tollase direktori asetäitja Uno Uigaga koorimuusikaklassid. Edu on saatnud neidudekoori Kurekell[viide?], lastekoori Maarjalill[viide?], kolme mudilaskoori[viide?], puhkpilliorkestrit[viide?], ansambleid[viide?] jm.

Undel Kokk on olnud poiste- ja meeskooride üleriigiliste laulupidude algataja[viide?] ja organiseerija; olnud üldlaulupidude ja maakondlike laulupidude dirigent.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Undel Kokal on pojad Marten ja Marek Kokk ning tütar Silja Kokk.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]