Tudeng TV

Allikas: Vikipeedia

Tudeng TV on 2013. aastal Tallinna Ülikooli Balti Filmi, Meedia, Kunstide ja Kommunikatsiooni instituudi üliõpilaste mittetulundusühinguna asutatud veebitelevisoon.

Tudeng TV saateid saab vaadata veebikanalilt tudeng.tv ja Youtube’ist. Organisatsiooni liikmed on nii tudengid kui ka kogenumad oma ala tegijad erinevatelt erialadelt. Organisatsiooni eesmärk on erinevate erialade integreerimise kaudu arendada liikmeid meeskonnatöös, juhtimises, televisiooni produktsioonis ja selle turundamises. Tudeng TV algatajad on Jaan Kalmus Jr ja Elisa Avik.

Refleks[muuda | muuda lähteteksti]

"Refleks" on päevakajaline meelelahutuslik uudistesaade, kus lahatakse viimaste nädalate kõige olulisemaid teemasid noorte vaatenurgast. Esimene saade läks eetrisse 02.12.2018. Refleksi saatejuhid on Anete Hela Pulk, Jana Liisa Johannson, Hilary Karu, Kärolin Liik, Taavi Libe ja Ann Trummal.

"Vali mind" intervjuud[muuda | muuda lähteteksti]

2015. aastal tegi Tudeng TV koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga intervjuud Riigikokku kandideerijatega.

Reporterid Rauno Kuusik, Stinne Loo, Birgit Rae, Helle Rudi, Taavi Teder, Kerli Kivistu ja Adeele Tähemaa panid kandidaadid proovile viie minuti jooksul, mil küsimuse alla tulid paljud kandidaatide põnevamad väljaütlemised ning valimisprogrammi osad.

43 intervjueeritava seas oli 7 üksikkandidaati ning 36 erakondade nimekirjades kandideerijat, kes soovisid intervjuusid anda ning olid end varem registreerinud. Intervjuudele registreerumise võimalus anti kõigile üksikkandidaatidele ning kõigi kandideerivate erakondade esindajatele. Kõigil erakondadel oli võimalus registreerida kuni neli neid esindavat kandidaati.

Uudised[muuda | muuda lähteteksti]

"Uudised" olid igas vanuses inimestele mõeldud veebipõhine uudistesaade, mis ilmus igal teisipäeval. "Uudiste" pikkus oli keskmiselt 25 minutit ning saadet juhtisid nais- ja meessaatejuht. Saates olid enamasti neli eelsalvestatud lugu ning stuudiointervjuu, üle nädala oli külas ka bänd, kes esitas lisaks ka kaks lugu. Uudistesaate stuudio koosnes kahest lavast: A-laval toimus uudislugude tutvustus ning B-lava oli mõeldud saatekülaliste tegevuse eksponeerimiseks.

Esimesed Uudised olid eetris 3. novembril 2013. 2015. aastal saate tootmist ei jätkatud.

Saatejuhtideks olid: Rasmus Raidla, Mariliis Martin, Mai-Liis Mägi, Kerli Kivistu, Adeele Tähemaa, Karel Reisenbuk, Anni Tedremaa, Rauno Kuusik ja Indrek Kaine.

Fookus[muuda | muuda lähteteksti]

"Fookus" on arutelusaade, kus iga kord on saatekülalisteks 4 tuntud inimest ning oma ala spetsialisti. Arutatakse Eesti inimeste jaoks olulistel teemadel ning proovitakse jõuda probleemi tuumani ning leida ka võimalike lahendusi. Esimene saade oli eetris 26. märtsil 2014. Saate autor ja saatejuht on Marian Võsumets.

2014. aastal pälvis Fookuse saade „Prostitutsiooni reguleerimine“ MTÜ Living for Tomorrow eripreema inimkaubanduse ja naistevastase vägivalla tõkestamise toetamise eest noortemeedias.

Tule TV[muuda | muuda lähteteksti]

Tule TV oli 2014. aastal laulu- ja tantsupeo tule liikumise teekonda kajastav ajutine telekanal. Kanali sisu eest vastutas Tudeng TV meeskond. Saatejuhte oli iga päev kaks: üks juba telest tuntud nägu ja teine noor Tudeng TV reporter. Tule TV programmi produtsent oli Elisa Avik, peatoimetaja oli Liis Ilves, toimetajad ja reporterid olid Birgit Rae, Stinne Loo, Kerli Kivistu, Hanne-Loore Pajusoo, Rauno Kuusik, Kätlin Hallik, Adeele Tähemaa, Helle Rudi ning operaatorid olid Matilde Matvere, Jaan Kalmus Jr, Tõnis Peeter Kull.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]