Toomas Luhats

Allikas: Vikipeedia
Luhats
Toomas Luhats Vikerraadio stuudios

Toomas Luhats (sündinud 27. veebruaril 1979) on ajakirjanik ja filmindusasjatundja.

Toomas Luhats on õppinud Tallinna 4. Keskkoolis ja lõpetanud Concordia Rahvusvahelise Ülikooli meedia erialal (cum laude)[viide?]. Ta on end täiendanud Columbia Ülikoolis New Yorgis[viide?], IESE Navarra ülikoolis Barcelonas[viide?] ja New Yorgis (IESE Business School, University of Navarra)[viide?], UCLA Andersoni ärikoolis Californias (UCLA Anderson School of Management)[viide?], Äripäeva akadeemias[viide?], Diplomaatide koolis[viide?] ning Balti Filmi- ja Meediakoolis[viide?].

Eesti Rahvusringhäälingus on Toomas Luhats juhtinud hommikuprogramme Eesti Televisioonis, Vikerraadios ja Raadio 2-s. Ta on saatejuhina kommenteerinud suuri otseülekandeid, muusikasaateid, olnud laulupidude, "Tähelaeva" ja "Tööotsija" saatejuht ning saadete "Üheksandikud"[viide?] ja "Teaduse superkangelased"[viide?] produtsent. Ta on olnud Eesti Televisiooni[viide?] ja Eesti Rahvusringhäälingu pressiesindaja[viide?] ning töötanud ERR-i hanketoimetuses sarjade ja filmide ostjana[viide?].

2013. aastast töötas Luhats televisiooni ja multimeedia hankejuhina Elionis, Eesti Telekomis ja Telias[viide?]. 2016. aastast oli kinoketi Cinamon Holding kommertsdirektor[viide?] ja juhatuse liige[viide?].

2019. aastal naasis ta Eesti Rahvusringhäälingusse, kus hakkas looma ja arendama järelvaatamiskeskkonda. Tema töö üks väljund on 2020. aastal avatud ERR-i veebikanal Jupiter, ta ise oli Jupiteri esimene peatoimetaja.[1]

17. mail 2022 valis ERR-i nõukogu Toomas Luhatsi ERR-i juhatuse liikmeks, tema ametiaeg algas 1. juunil.[viide?] Toomas Luhats vastutab ETV, ETV2, ETV+ programmide strateegilise vaate, hankeprogrammi, programmiteenistuse, Eesti Telefilmi ja voogedastusprogrammi Jupiter eest.[viide?]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Toomas Luhatsi isa oli Toivo Luhats[2] ja vanaisa oli Elmar Luhats.

Tema abikaasa on teleprodutsent Triin Luhats, peres kasvab kaks last.[3]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]