Blackstone Group

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt The Blackstone Group)
Ettevõtte logo

The Blackstone Group, L.P. on Ameerika Ühendriikide investeerimis- ja finantsnõustamisfirma, üks maailma suuremaid börsivälistesse ettevõtetesse (private equity) investeerijaid. Ettevõtte peakorter asub New Yorgis.

Lisaks börsivälistesse ettevõtetesse investeerimisele keskendub Blackstone kinnisvara- ja alternatiivinvesteeringutele, aga ka liitumiste ja ülevõtmiste juhtimisele, ettevõtete restruktureerimisele ja kapitaliinvesteeringute vahendamisele.

Blackstone oli üks 21. sajandi esimese aastakümne aktiivsemaid võimendatud väljaostu harrastajaid.

Blackstone asutasid 1985. aastal Peter G. Peterson ja Stephen A. Schwarzman.

Alates 2007. aastast kaubeldakse ettevõtte aktsiatega New Yorgi börsil (NYSE). Pärast esmast avalikku pakkumist asus ettevõtte aktsiahind kiiresti kukkuma ja oli 2010. aasta augustis esialgsest tipust ligi 70 protsendi võrra madalam.

2018. aasta sügisel anti teada, et Blackstone’i erakapitali investeerimisfondid kavatsevad osta miljardi euro eest 60% Baltikumis tegutsevast Luminor Groupist.[1] Jaanuaris 2019 sai tehing ametliku loa ka Euroopa Komisjonilt.[2]

2018. aasta seisuga oli Blackstone valitsetavate varade hulk 440 miljardi dollarini juures. Sellest ligikaudu 239 miljardit dollarit on kinnisvaras.[3]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]