Tehnopol

Allikas: Vikipeedia
Tehnopoli logo

Tehnopol ehk Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele ettevõtetele. Tehnopolis asub ligi 180 ettevõtet, Tallinna Tehnikaülikool ja IT Kolledž.[1]

Tehnopoli asutasid 2003. aastal Eesti Vabariik, Tallinna linn ja Tallinna Tehnikaülikool.

Tehnopol pakub ettevõtetele sobivaid äripindu, äriarendusteenuseid, tihedaid koostöövõimalusi ülikoolidega ja rahvusvaheliste võrgustikega.

Tehnopol toetab uute perspektiivsete tehnoloogiate kasutuselevõttu ja kiirendab tehnoloogiapõhiste ettevõtete arengut, olles ettevõtluse ja teaduse ühendaja ning Eesti tehnoloogiapõhise ettevõtluse keskus.

Tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Tehnopoli pargis tegutseb 180 ettevõtet (sealhulgas Skype, Cybernetica, Fujitsu Services). Pargi pidevaks arendamiseks on 9,5 hektari suurune territoorium ja seni ligi 36 000 m² renditavat pinda. Pargis asuvatele ettevõtetele osutatakse äri- ja olmeteenuseid. Seal asub ka Eesti suurim äriinkubaator Startup Inkubaator, kus tegutseb 26 alustavat ettevõtet. Tehnopoli läheduses on kaks ülikooli 12 000 üliõpilase ja 1100 teadlasega; 3 teadusarenduskeskust.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 1. juuli 2015. Vaadatud 1. juulil 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]