Tants telefoni ümber

Allikas: Vikipeedia

"Tants telefoni ümber" ("Lost Verizon") on "Simpsonite" 20. hooaja 2. jagu, mis jõudis ekraanile 5. oktoobril 2008. See oli pühendatud Paul Newmanile.

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

Kui Milhouse nägi pealt, kuidas direktor Skinner tegi ennast kiirteel lolliks kütust tooma minnes, helistas ta oma sõpradele ja kutsus seda vaatama. Nelson küsis, miks Milhouse ei kutsunud Barti, Milhouse ütles, et ta ei saa Barti kutsuda, sest Bartil ei ole mobiiltelefoni. Barti hakati selle pärast narrima. Bart tahtis saada telefoni, kuid Marge ütles, et nad ei saa seda talle võimaldada samuti nagu nad ei saa võimaldada Lisa unistustereisi Machu Picchusse Peruusse. Bart sai tänaval kõndides pihta golfipalliga ja tagastas selle. Selle eest sai ta ühe dollari. Aga tal oli kõigest 20 dollarit puudu, kui temalt kõik golfipallid ära võeti. Bart oli väga masendunud.

Samal ajal mängis Denis Leary golfi. Kui ta oli just palli löömas, siis helises tema telefon. Leary viskas selle vihaselt minema ja Bart võttis selle endale. Bart läks Milhouse'i juurde, et näidata talle oma uut telefoni. Aga kui ta oli Milhouse'i juurde jõudnud, helistas režissöör Brian Grazer, kes palus Learyl osaleda filmis "Everyone Poops". Bart teeskles, et ta on Leary ja nõustus. Siis tegid Bart ja Milhouse tüngakõnesid Hawaiile, Austraaliase ja Rootsi. Pärast sai Bart veel kõne Learylt, kes oli väga vihane.

Aga Marge sai kõnedest teada ja konfiskeeris Barti telefoni. Leary helistas Marge'ile. Marge vabandas Barti pärast ja lubas telefoni Learyle viia. Leary aga ütles, et Marge annaks telefoni Bartile tagasi, aga enne aktiveeriks telefoni GPSi, et ta saaks jälgida, kus Bart on.

Marge tegigi nii ja sai Barti tegemistele jälile. Ta sai teada, kui Bart ja Milhouse tegid ehitusplatsil lõbusõitu kahveltõstukiga, leidis Barti üles teatrist, kus näidati õudusfilmi ja vedas ta sealt välja, peatas ta Springfieldi hipodroomilt hobustele panustamast, peatas ta linnas trepikäsipuud mööda rulaga asfaldile sõitmast ja ennast vigastamast ning peatas ta surnuaias kirstu välja kaevamast (Marge oli ennast kirstu peitnud). Aga Lisa sai sellest teada ja ei pidanud seda õigeks. Hiljem õhtul rääkis Lisa kõik Bartile ära.

Järgmisel päeval koolis võttis Bart telefonist GPSi kiibi välja, püüdis kinni möödalennanud linnu ja sidus kiibi linnu jala külge. Marge aga ei teadnud seda ning arvas, et Bart jookseb kodust ära.

Kui Homer ja Marge otsisid Barti põõsastest, siis lendas nende auto peale see lind, kelle jala külge oli seotud kiip. Lisa leidis, et ned on seda lindu jälitanud ja et talveks lendab lind Machu Picchusse. Lisa laskis linnu vabaks, et nad saaksid teda jälitada Machu Picchusse.

Bartile meeldis kodus üksi olla päeval, aga öösel ta kartis.

Kui pere ülejäänud liikmed jõudsid Machu Picchusse, hakkasid nad Barti otsima. Kuigi Marge oli väga väsinud, ei andnud ta alla ja lubas Barti mitte hetkekski silmist lasta. Kuid ta jäi magama inkade jumalakuju skulptuuri juures. Tema unenäos näitas jumal talle vana Peruud, kus kõik emad oma lapsi väga palju kaitsesid ja nad elasid müüridega ümbritsetud Machu Picchus, mis oli kaitstud hädaohtude eest. Seetõttu ei õppinud lapsed elama omal käel. Pärast, kui maale tungisid Hispaania konkistadoorid, siis kõik põgenesid nende eest. Marge sai aru, et ta ei saa kogu aeg Barti jälgida ja et Bart peab ise enda eest hoolitsema. Siis läksid nad koju.

Kodus küsis Bart, et kas nad olid kuskil ära. Marge ütles, et nad käisid kaks nädalat kestnud 3700-miilisel autoreisil. Bart isegi ei märganud seda. Kui Marge hakkas väga väsinult ülakorrusele pesema minema, klammerdus Bart ta jala külge ja palus, et ta kunagi ei lahkuks. Lisa küsis Homerilt, kus Maggie on. Siis selgus, et ta oli jäänud Machu Picchusse, kus ta oli astmikpüramiidi tipus, seljas ühe inkade jumala riided ja käes kirves, ning teda kummardati.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]