Taheva valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Taheva valla lipp

Taheva valla lipp on Valga maakonnas asunud endise Eesti haldusüksuse Taheva valla lipp.

Lipp on kinnitatud 13. juunil 1996.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Taheva valla lipp on ristkülikukujuline kollane kangas, millel on kolmes reas võrdsete vahedega rohelised heraldilised okaspuutaimed. Nii ülemises, kui ka alumises reas on viis ning keskmises reas kolm taime.

Lipu normaalmõõtmed on 100x150 cm ning laiuse ja pikkuse suhe 6:9.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Taheva valla lipp heisatakse vallavalitsuse otsuse korral haldushoonetel, valla pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega, kui ka muudel avalikel üritustel.
  2. Taheva valla lipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta kas lipuvardaga vastavasse hoidjasse või lipumasti.
  3. Kui Taheva valla lipp heisatakse koos Eesti riigilipuga, mõne teise riigi lipuga, Valga maakonna lipuga, mõne teise maakonna, linna, valla või muu lipuga, asub Eesti riigilipp lippude poolt vaadates paremal teise riigi lipust, mis omakorda asub paremal Valga maakonna lipust, see asub omakorda paremal Taheva valla lipust. Teiste Eesti maakondade, linnade ja valdade lipud paigutatakse lippude poolt vaadatuna Taheva lipust vasakule maakondade, linnade ja valdade kaupa nimede järjekorras eesti tähestiku järgi, kusjuures maakonnalipud asuvad linnade ja valdade lippudest paremal.

Taheva valla lipu valmistamine toimub üksnes vallavalitsuse loal.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]