Taani Filmikool

Allikas: Vikipeedia

Taani Filmikool (taani keeles Den Danske Filmskole) on 1966. aastal rajatud filmikool Taanis, mis asub Holmenis Kopenhaageni sadamas. Kool tegutseb Taani Kultuuriministeeriumi alluvuses.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Taani Filmikool asutati 1966. aastal Taani Filmi Instituudi toel. Selle eestvedajad olid Theodor Christensen ja Jens Christian Lauritzen; viimasest sai hiljem kooli esimene direktor.[1] 1988. aastal sai koolist sõltumatu institutsioon ja samal aastal koliti kool praegusse asukohta Holmenis, kus see on osa Taani kunstihariduskeskusest.

Kursused[muuda | muuda lähteteksti]

Koolis on neli õppeprogrammi: film, televisioon, stsenaarium ja animatsioon. Õpilasi on 96: 60 filmi, 18 televisiooni, 6 stsenaristika ja 12 animatsiooni erialal. Kõik kursused on nelja-aastased, välja arvatud stsenaristi erialal, kus stuudium kestab kolm aastat.

Sisseastumiseksamil peab õpilane lahendama praktilisi ülesandeid ja läbima vestluse. Õppeprogramm koosneb teoreetilistest ja praktilistest osadest, sealhulgas ka lavastustest. Õpilaste lõputööks on professionaalsel tasemel loodud film, mida näidatakse rahvustelevisioonis.

Režissöör Poul Nesgaard on olnud kooli direktor alates 1992. aastast. Töötajaid on umbes 50, sealhulgas õpetajad, tehnikud ja halduspersonal. Suur hulk külalisõpetajaid palgatakse ajutiselt. Kool korraldab kursusi ja seminare ka muudest riikidest pärit filmi- ja televisiooniinimestele.

Rektorid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Rektor
1966–1969 Jens Christian Lauritzen
? ?
1975—1982 Henning Camre
1992–present Poul Nesgaard

Vilistlasi[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]