Eesti Tööandjate Keskliit

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Tööandjate keskliit)
Eesti Tööandjate Keskliit
Asutatud 1997
Eesmärk "esindada ja kaitsta oma liikmete huve suhetes seadusandliku ja täitevvõimuga ning töövõtjate esindajatega, samuti esindada liikmesorganisatsioone rahvusvahelisel, üleriiklikul ja regionaalsel tasandil"
Peakorter Tallinn
Asukoht Kiriku tänav 6, Tallinn
Tegevuspiirkond Eesti Vabariik
Juht Tööandjate volikogu juhib Kai Realo
Veebileht http://www.tooandjad.ee/

Eesti Tööandjate Keskliit (lühend ETKL) on aastal 1997 moodustatud mittetulundusühing, mis ühendab Eesti ettevõtjaid ja nende ühendusi[1][2].

Keskliit on oma eesmärgiks seadnud järgmise: "esindada ja kaitsta oma liikmete huve suhetes seadusandliku ja täitevvõimuga ning töövõtjate esindajatega, samuti esindada liikmesorganisatsioone rahvusvahelisel, üleriiklikul ja regionaalsel tasandil"[1].

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

ETKLi ajalugu ulatub 1917. aastasse, mil asutati Tallinna Tööstusliku Piirkonna Vabrikantide Ühisus (hilisem nimi: Eestimaa Vabrikantide Ühisus)[3]. Eestimaa Vabrikantide Ühisus lõpetas tegevuse Nõukogude võimu käsul 1940. aastal[3].

Pärast Nõukogude perioodi moodustasid 1991. aastal tööstusharude liidud Eesti Tööstuse Keskliidu, mis 1995. aastal reorganiseeriti Eesti Tööstuse ja Tööandjate Keskliiduks[3]. Aastal 1995 moodustasid omaette liidu ka teenindussektori majandusharude liitude ettevõtjad[3]. Selle nimeks sai Eesti Tööandjate Ühenduste Keskliit[3]. Aastal 1997 Eesti Tööstuse ja Tööandjate Keskliit ja Eesti Tööandjate Ühenduste Keskliit ühinesid ja moodustasid ühise liidu - Eesti Tööandjate Keskliit[3].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]