Soome valdade loend

Allikas: Vikipeedia
Ambox outdated serious.svg See artikkel vajab ajakohastamist.
Palun ajakohasta selle artikli sisu ning pärast ajakohastamist eemalda see märkus.
See artikkel on osa seeriast:
Soome haldusjaotus
Läänid (Läänit)
Maakonnad (Maakunnat)
Regioonid (Seutukunnat))
Vallad (Kunnat)
NUTS:FI
ISO 3166-2:FI

See artikkel loetleb Soome valdu 2008. aasta seisuga. Endised vallad on loetletud Soome endiste valdade loendis.

2010. aasta seisuga on Soomes 342 valda, millest 108 on linnad.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y
#Maakonna järgi

A[muuda | redigeeri lähteteksti]

Akaa linn - Alahärmä vald - Alajärvi linn - Alastaro vald - Alavieska vald - Alavuse linn (Alavo) - Anjalankoski linn - Artjärvi vald (Artsjö) - Asikkala vald - Askaineni vald (Villnäs) - Askola vald - Aura vald

B[muuda | redigeeri lähteteksti]

Brändö vald

D[muuda | redigeeri lähteteksti]

Dragsfjärdi vald

E[muuda | redigeeri lähteteksti]

Eckerö vald - Ekenäsi linn (Tammisaari) - Elimäki vald (Elimä) - Eno vald - Enonkoski vald - Enontekiö vald (Enontekis) - Espoo linn (Esbo) - Eura vald - Eurajoki vald (Euraåminne) - Evijärvi vald

F[muuda | redigeeri lähteteksti]

Finströmi vald - Föglö vald - Forssa linn

G[muuda | redigeeri lähteteksti]

Geta vald

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

Haapajärvi linn - Haapavesi linn - Hailuoto vald (Karlö) - Halikko vald - Halsua vald (Halso) - Hämeenkoski vald - Hämeenkyrö vald (Tavastkyro) - Hämeenlinna linn (Tavastehus) - Hamina linn (Fredrikshamn) - Hammarlandi vald - Hankasalmi vald - Hanko linn (Hangö) - Harjavalta linn - Hartola vald (Gustav Adolfs) - Hattula vald - Hauho vald - Haukipudase vald - Hausjärvi vald - Heinävesi vald - Heinola linn - Helsingi linn (Helsingfors) - Himanka vald (Himango) - Hirvensalmi vald - Hollola vald - Honkajoki vald - Houtskäri vald (Houtskari) - Huittineni linn (Vittis) - Humppila vald - Hyrynsalmi vald - Hyvinkää linn (Hyvinge)

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ii vald (Ijo) - Iisalmi linn (Idensalmi) - Iitti vald (Itis) - Ikaalineni linn (Ikalis) - Ilmajoki vald (Ilmola) - Ilomantsi vald (Ilomants) - Imatra linn- Inari vald (Enare) - Ingå vald (Inkoo) - Iniö vald - Isojoki vald (Storå) - Isokyrö vald (Storkyro)

J[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jaala vald - Jakobstadi linn (Pietarsaari) - Jalasjärvi - Jämijärvi vald - Jämsä linn - Jämsänkoski linn - Janakkala vald - Järvenpää linn (Träskända) - Joensuu linn - Jokioineni vald (Jockis) - Jomala vald - Joroineni vald (Jorois) - Joutsa vald - Joutseno - Juankoski linn - Jurva vald - Juuka vald (Juga) - Juupajoki vald - Juva vald (Jockas) - Jyväskylä linn (Jyväskylä lk) - Jyväskylä vald

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

Kaarina linn (St. Karins) - Kaavi vald - Kajaani linn (Kajana) - Kalajoki linn - Kälviä vald (Kelviå) - Kalvola vald - Kangasala vald - Kangasniemi vald - Kankaanpää linn - Kannonkoski vald - Kannuse linn - Karijoki vald (Botöm) - Karise linn (Karjaa) - Karjalohja vald (Karislojo) - Karkkila linn (Högfors) - Kärkölä vald - Kärsämäki vald - Karstula vald - Karttula vald - Karvia vald - Kaskineni linn (Kaskö) - Kauhajoki linn - Kauhava linn - Kauniaineni linn (Grankulla) - Kaustineni vald (Kaustby) - Keitele vald - Kemi linn - Kemijärvi linn - Keminmaa vald - Kempele vald - Kerava linn (Kervo) - Kerimäki vald - Kestilä vald - Kesälahti vald - Keuruu linn (Keuru) - Kihniö vald - Kiikala vald - Kiikoineni vald - Kiiminki vald (Kiminge) - Kimito vald (Kemiö) - Kinnula vald - Kirkkonummi vald (Kyrkslätt) - Kisko vald - Kitee linn (Kides) - Kittilä vald - Kiukaineni vald - Kiuruvesi linn - Kivijärvi vald - Kökari vald - Kokemäki linn (Kumo) - Kokkola linn (Karleby) - Kolari vald - Konnevesi vald - Kontiolahti vald - Korpilahti vald - Korpo vald (Korppoo) - Korsholmi vald (Mustasaari) - Korsnäsi vald - Kortesjärvi vald - Koski Tl vald - Kotka linn - Kouvola linn - Köyliö vald (Kjulo) - Kristinestadi linn (Kristiinankaupunki) - Kronoby vald (Kruunupyy) - Kuhmalahti vald - Kuhmo linn - Kuhmoineni vald (Kuhmois) - Kumlinge vald - Kuopio linn- Kuortane vald - Kurikka linn - Kuru vald - Kustavi vald (Gustavs) - Kuusamo linn - Kuusankoski linn - Kuusjoki vald - Kylmäkoski vald - Kyyjärvi vald -

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

Lahti linn (Lahtis) - Laihia vald (Laihela) - Laitila linn (Letala) - Lammi vald (Lampis) - Lapinjärvi vald (Lappträsk) - Lapinlahti vald - Lappajärvi vald - Lappeenranta linn (Villmanstrand) - Lappi vald - Lapua linn (Lappo) - Larsmo vald (Luoto) - Laukaa vald (Laukas) - Lavia vald - Lehtimäki vald - Lemi vald - Lemlandi vald - Lempäälä vald (Lembois) - Lemu vald (Lemo) - Leppävirta vald - Lestijärvi vald - Lieksa linn - Lieto vald (Lundo) - Liljendali vald - Liminka vald (Limingo) - Liperi vald (Libelits) - Lohja linn (Lojo) - Lohtaja vald (Lochteå) - Loimaa linn - Loppi vald (Loppis) - Loviisa linn (Lovisa) - Luhanka vald - Lumijoki vald - Lumparlandi vald - Luumäki vald - Luvia vald

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

Maaninka vald - Malaxi vald Maalahti) - Mäntsälä vald - Mänttä linn - Mäntyharju vald - Mariehamni linn (Maarianhamina) - Marttila vald (St. Mårtens) - Masku vald - Mellilä vald - Merijärvi vald (Sastmola) - Merikarvia vald - Merimasku vald - Miehikkälä vald - Mikkeli linn (St. Michel) - Mouhijärvi vald - Muhose vald - Multia vald - Muonio vald - Muurame vald - Muurla vald - Mynämäki vald (Virmo) - Myrskylä vald (Mörskom)

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

Naantali linn (Nådendal) - Nagu vald (Nauvo) - Nakkila vald - Närpese linn (Närpiö) - Nastola vald - Nilsiä linn - Nivala linn - Nokia linn - Noormarkku vald (Norrmark) - Nousiaineni vald (Nousis) - Nummi-Pusula vald - Nurmese linn - Nurmijärvi vald - Nurmo vald - Nykarleby linn (Uusikaarlepyy)

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

Oravaise vald (Oravainen) - Orimattila linn - Oripää vald - Orivesi linn - Oulaineni linn - Oulu linn (Uleåborg) - Oulunsalo vald - Outokumpu linn

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

Padasjoki vald - Paimio linn (Pemar) - Pälkäne vald - Paltamo vald - Pargase linn (Parainen) - Parikkala vald - Parkano linn - Pedersöre vald - Pelkosenniemi vald - Pello vald - Perho vald - Pernå vald (Pernaja) - Perniö vald (Bjärnå) - Pertteli vald (St. Bertils) - Pertunmaa vald - Petäjävesi vald - Pieksämäki linn - Pielavesi vald - Pihtipudase vald - Piikkiö vald (Pikis) - Piippola vald - Pirkkala vald (Birkala) - Pohja vald (Pojo) - Polvijärvi vald - Pomarkku vald (Påmark) - Pori linn (Björneborg) - Pornaineni vald (Borgnäs) - Porvoo linn (Borgå) - Posio vald - Pöytyä vald (Pöytis) - Pudasjärvi linn - Pukkila vald (Buckila) - Pulkkila vald - Punkaharju vald - Punkalaiduni vald - Puolanka vald - Puumala vald - Pyhtää vald (Pyttis) - Pyhäjoki vald - Pyhäjärvi linn - Pyhäntä vald - Pyhäranta vald - Pyhäselkä vald - Pylkönmäki vald

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

Raahe vald (Brahestad) - Rääkkylä vald - Raisio linn (Reso) - Rantasalmi vald - Rantsila vald - Ranua vald - Rauma linn (Raumo) - Rautalampi vald - Rautavaara vald - Rautjärvi vald - Reisjärvi vald - Renko vald - Riihimäki linn - Ristiina vald (Kristina) - Ristijärvi vald - Rovaniemi linn - Ruokolahti vald (Ruokolax) - Ruotsinpyhtää vald (Strömfors) - Ruovesi vald - Rusko vald - Rymättylä vald (Rimito)

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

Saarijärvi linn - Säkylä vald - Salla vald - Salo linn - Saltviki vald - Sammatti vald - Särkisalo vald (Finby) - Sauvo vald (Sagu) - Savitaipale vald - Savonlinna linn (Nyslott) - Savonranta vald - Savukoski vald - Seinäjoki linn - Sievi vald - Siikaineni vald - Siikajoki vald - Siilinjärvi vald - Simo vald - Sipoo vald (Sibbo) - Siuntio vald (Sjundeå) - Sodankylä vald Soini vald - Somero linn - Sonkajärvi vald - Sotkamo vald - Sottunga vald - Sulkava vald - Sundi vald - Suomenniemi vald - Suomusjärvi vald - Suomussalmi vald - Suonenjoki linn - Sysmä vald

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

Taipalsaari vald - Taivalkoski vald - Taivassalo vald (Tövsala) - Tammela vald - Tampere linn (Tammerfors) - Tarvasjoki vald - Tervo vald - Tervola vald - Teuva vald (Östermark) - Tohmajärvi vald - Toholampi vald - Toivakka vald - Tornio linn (Torneå) - Töysä vald - Turu linn (Åbo) - Tuulose vald - Tuusniemi vald - Tuusula vald (Tusby) - Tyrnävä vald

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ullava vald - Ulvila linn (Ulvsby) - Urjala vald - Utajärvi vald - Utsjoki vald - Uuraineni vald - Uusikaupunki linn (Nystad)


V[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vaala vald - Vaasa linn (Vasa) - Vähäkyrö vald (Lillkyro) - Vahto vald - Valkeakoski linn - Valkeala vald - Valtimo vald - Vammala linn - Vampula vald - Vantaa linn (Vanda) - Vårdö vald - Varkause linn - Varpaisjärvi vald - Västanfjärdi vald - Vehmaa vald (Vemo) - Velkua vald - Vesanto vald - Vesilahti vald - Veteli vald (Vetil) - Vieremä vald - Vihanti vald - Vihti vald (Vichtis) - Viitasaari linn - Vilppula vald - Vimpeli vald (Vindala) - Virolahti vald (Vederlax) - Virrati linn (Virdois) - Vörå-Maxmo vald (Vöyri-Maksamaa)

Ä[muuda | redigeeri lähteteksti]

Äetsä vald - Ähtäri linn (Etseri) - Äänekoski linn

Y[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ylihärmä vald - Yli-Ii vald (Överijo) - Ylikiiminki vald (Överkiminge) - Ylistaro vald - Ylitornio vald (Övertorneå) - Ylivieska - Ylämaa vald - Yläne vald - Ylöjärvi - Ypäjä vald

Maakonna järgi[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ahvenamaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Brändö vald - Eckerö vald - Finströmi vald - Föglö vald - Geta vald - Hammarlandi vald - Jomala vald - Kumlinge vald - Kökari vald - Lemlandi vald - Lumparlandi vald - Mariehamni linn (Maarianhamina) - Saltviki vald - Sottunga vald - Sundi vald - Vårdö vald

Ida-Uusimaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Askola vald - Lapinjärvi vald (Lappträsk) - Liljendali vald - Loviisa linn (Lovisa) - Myrskylä vald (Mörskom) - Pernaja vald (Pernaja) - Porvoo linn (Borgå) - Pukkila vald - Ruotsinpyhtää vald (Strömfors) - Sipoo vald (Sibbo)

Kainuu maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Hyrynsalmi vald - Kajaani linn (Kajana) - Kuhmo linn - Paltamo vald - Puolanka vald - Ristijärvi - Sotkamo vald - Suomussalmi vald - Vaala vald

Kanta-Häme maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Forssa linn - Hattula vald - Hauho vald - Hausjärvi vald - Humppila vald - Hämeenlinna linn (Tavastehus) - Janakkala vald - Jokioineni vald (Jockis) - Kalvola vald - Lammi vald - Loppi vald - Renko vald - Riihimäki linn - Tammela vald - Tuulose vald - Ypäjä vald

Kesk-Pohjanmaa[muuda | redigeeri lähteteksti]

Halsua vald - Himanka vald - Kannuse linn - Kaustineni vald (Kaustby) - Kokkola linn (Karleby) - Kälviä vald (Kelviå) - Lestijärvi vald - Lohtaja vald (Lochteå) - Perho vald - Toholampi vald - Ullava vald - Veteli vald (Vetil)

Kesk-Soome[muuda | redigeeri lähteteksti]

Hankasalmi vald - Joutsa vald - Jyväskylä linn - Jyväskylä vald - Jämsä linn - Jämsänkoski linn - Kannonkoski vald - Karstula vald - Keuruu linn - Kinnula vald - Kivijärvi vald - Konnevesi vald - Korpilahti vald - Kuhmoineni vald - Kyyjärvi vald - Laukaa vald - Luhanka vald - Multia vald - Muurame vald - Petäjävesi vald - Pihtipudase vald - Pylkönmäki vald - Saarijärvi linn - Toivakka vald - Uuraineni vald - Viitasaari linn - Äänekoski linn

Kymenlaakso maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Anjalankoski linn - Elimäki vald (Elimä) - Hamina linn (Fredrikshamn) - Iitti vald (Itis) - Jaala vald - Kotka linn - Kouvola linn - Kuusankoski linn - Miehikkälä vald - Pyhtää vald - Valkeala vald - Virolahti vald (Vederlax)

Lapi maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Enontekiö vald (Enontekis) - Inari vald (Enare) - Kemi linn - Kemijärvi linn - Keminmaa vald - Kittilä vald - Kolari vald - Muonio vald - Pelkosenniemi vald - Pello vald - Posio vald - Ranua vald - Rovaniemi linn - Salla vald - Savukoski vald - Simo vald - Sodankylä vald - Tervola vald - Tornio linn (Torneå) - Utsjoki vald - Ylitornio vald (Övertorneå)

Lõuna-Karjala maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Imatra linn - Joutseno linn - Lappeenranta linn (Villmansstrand) - Lemi vald - Luumäki vald - Parikkala vald - Rautjärvi vald - Ruokolahti vald - Savitaipale vald - Suomenniemi vald - Taipalsaari vald - Ylämaa vald

Lõuna-Pohjanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alahärmä vald - Alajärvi linn - Alavuse linn - Evijärvi vald - Ilmajoki vald - Isojoki vald (Storå) - Jalasjärvi vald - Jurva vald - Karijoki vald (Bötom) - Kauhajoki linn - Kauhava linn - Kortesjärvi vald - Kuortane vald - Kurikka linn - Lappajärvi vald - Lapua linn (Lappo) - Lehtimäki vald - Nurmo vald - Seinäjoki linn - Soini vald - Teuva vald (Östermark) - Töysä vald - Vimpeli vald - Ähtäri linn (Etseri) - Ylihärmä vald - Ylistaro vald

Lõuna-Savo maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Enonkoski vald - Heinävesi vald - Hirvensalmi vald - Joroineni vald (Jorois) - Juva vald - Kangasniemi vald - Kerimäki vald - Mikkeli linn (St. Michel) - Mäntyharju vald - Pertunmaa vald - Pieksämäki linn - Punkaharju vald - Puumala vald - Rantasalmi vald - Ristiina vald - Savonlinna linn (Nyslott) - Savonranta vald - Sulkava vald

Pirkanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Akaa linn - Hämeenkyrö vald (Tavastkyro) - Ikaalineni linn (Ikalis) - Juupajoki vald - Kangasala vald - Kihniö vald - Kuhmalahti vald - Kuru vald - Kylmäkoski vald - Lempäälä vald - Mouhijärvi vald - Mänttä linn - Nokia linn - Orivesi linn - Parkano linn - Pirkkala vald (Birkala) - Punkalaiduni vald - Pälkäne vald - Ruovesi vald - Tampere linn (Tammerfors) - Urjala vald - Valkeakoski linn - Vammala linn - Vesilahti vald - Vilppula vald - Virrati linn (Virdois) - Äetsä vald - Ylöjärvi vald

Pohjanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Isokyrö vald (Storkyro) - Jacobstadi linn (Pietarsaari) - Kaskineni linn (Kaskö) - Korsholmi vald (Mustasaari) - Korsnäsi vald - Kristinestadi linn (Kristiinankaupunki) - Kronoby vald (Kruunupyy) - Laihia vald (Laihela) - Larsmo vald (Luoto) - Malaxi vald (Maalahti) - Närpese linn (Närpiö) - Nykarleby linn (Uusikaarlebyy) - Oravaise vald (Oravainen) - Pedersöre vald - Vaasa linn (Vasa) - Vähäkyrö vald (Lillkyro) - Vöra-Maxmo vald (Vöyri-Maksamaa)

Põhja-Karjala maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Eno vald - Ilomantsi vald (Ilomants) - Joensuu linn - Juuka vald - Kesälahti vald - Kitee linn - Kontiolahti vald - Lieksa linn - Liperi vald - Nurmese linn - Outokumpu linn - Polvijärvi vald - Pyhäselkä vald - Rääkkylä vald - Tohmajärvi vald - Valtimo vald

Põhja-Pohjanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alavieska vald - Haapajärvi linn - Haapavesi linn - Hailuoto vald (Karlö) - Haukipudase vald - Ii vald - Kalajoki linn - Kempele vald - Kestilä vald - Kiiminki vald - Kuusamo linn - Kärsämäki vald - Liminka vald (Limingo) - Lumijoki vald - Merijärvi vald - Muhose vald - Nivala linn - Oulaineni linn - Oulu linn (Uleåborg) - Oulunsalo vald (Uleåsalo) - Piippola vald - Pudasjärvi vald - Pulkkila vald - Pyhäjoki vald - Pyhäjärvi linn - Pyhäntä vald - Raahe linn (Brahestad) - Rantsila vald - Reisjärvi vald - Sievi vald - Siikajoki vald - Taivalkoski vald - Tyrnävä vald - Utajärvi vald - Vihanti vald - Yli-Ii vald - Ylikiiminki vald - Ylivieska linn

Põhja-Savo maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Iisalmi linn (Idensalmi) - Juankoski linn - Kaavi vald - Karttula vald - Keitele vald - Kiuruvesi linn - Kuopio linn - Lapinlahti vald - Leppävirta vald - Maaninka vald - Nilsiä linn - Pielavesi vald - Rautalampi vald - Rautavaara vald - Siilinjärvi vald - Sonkajärvi vald - Suonenjoki linn - Tervo vald - Tuusniemi vald - Varkause linn - Varpaisjärvi vald - Vesanto vald - Vieremä vald

Päijät-Häme maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Artjärvi vald (Artsjö) - Asikkala vald - Hartola vald - Heinola linn - Hollola vald - Hämeenkoski vald - Kärkölä vald - Lahti linn (Lahtis) - Nastola vald - Orimattila linn - Padasjoki vald - Sysmä vald

Päris-Soome maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alastaro vald - Askaineni vald (Villnäs) - Aura vald - Dragsfjärdi vald - Halikko vald - Houtskäri vald (Houtskari) - Iniö vald - Kaarina linn (St. Karins) - Kiikala vald - Kimito vald (Kemiö) - Kisko vald - Korpo vald (Korppoo) - Koski Tl vald - Kustavi vald (Gustavs) - Kuusjoki vald - Laitila linn - Lemu vald - Lieto vald (Lundo) - Loimaa linn - Marttila vald - Masku vald - Mellilä vald - Merimasku vald - Muurla vald - Mynämäki vald - Naantali linn (Nådendal) - Nagu vald (Nauvo) - Nousiaineni vald (Nousis) - Oripää vald - Paimio linn (Pemar) - Pargase linn (Parainen) - Perniö vald (Bjärnå) - Pertteli vald - Piikkiö vald (Pikis) - Pyhäranta vald - Pöytyä vald - Raisio linn (Reso) - Rusko vald - Rymättylä vald (Rimito) - Salo linn - Sauvo vald (Sagu) - Somero linn - Suomusjärvi vald - Särkisalo vald (Finby) - Taivassalo vald (Tövsala) - Tarvasjoki vald - Turu linn (Åbo) - Uusikaupunki linn (Nystad) - Vahto vald - Vehmaa vald - Velkua vald - Västanfjärdi vald - Yläse vald

Satakunta maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Eura vald - Eurajoki vald (Euraåminne) - Harjavalta linn - Honkajoki vald - Huittineni linn - Jämijärvi vald - Kankaanpää linn - Karvia vald - Kiikoineni vald - Kiukaineni vald - Kokemäki linn (Kumo) - Köyliö vald (Kjulo) - Lappi vald - Lavia vald - Luvia vald - Merikarvia vald (Sastmola) - Nakkila vald - Noormarkku vald (Norrmark) - Pomarkku vald (Påmark) - Pori linn (Björneborg) - Rauma linn (Raumo) - Siikaineni vald - Säkylä vald - Ulvila linn (Ulvsby) - Vampula vald

Uusimaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ekenäsi linn (Tammisaari) - Espoo linn (Esbo) - Hanko linn (Hangö) - Helsingi linn (Helsingfors) - Hyvinkää linn - Ingå vald (Inkoo) - Järvenpää linn - Karise linn (Karjaa) - Karjalohja vald - Karkkila linn - Kauniaineni linn (Grankulla) - Kerava linn - Kirkkonummi vald (Kyrksläti vald) - Lohja linn (Lojo) - Mäntsälä vald - Nummi-Pusula vald - Nurmijärvi vald - Pohja vald (Pojo) - Pornaineni vald - Sammatti vald - Siuntio vald (Sjundeå) - Tuusula vald (Tusby) - Vantaa linn (Vanda) - Vihti vald

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]