Soome valdade loend

Allikas: Vikipeedia
Ambox outdated serious.svg See artikkel vajab ajakohastamist.
Palun ajakohasta selle artikli sisu ning pärast ajakohastamist eemalda see märkus.
Soome haldusjaotus
Läänid (läänit)
Maakonnad (maakunnat)
Piirkonnad (seutukunnat)
Vallad (kunnat)

See artikkel loetleb Soome valdu 2008. aasta seisuga. Endised vallad on loetletud Soome endiste valdade loendis.

2010. aasta seisuga on Soomes 342 valda, millest 108 on linnad.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y
#Maakonna järgi

A[muuda | redigeeri lähteteksti]

Akaa linn - Alahärmä vald - Alajärvi linn - Alastaro vald - Alavieska vald - Alavuse linn (Alavo) - Anjalankoski linn - Artjärvi vald (Artsjö) - Asikkala vald - Askaineni vald (Villnäs) - Askola vald - Aura vald

B[muuda | redigeeri lähteteksti]

Brändö vald

D[muuda | redigeeri lähteteksti]

Dragsfjärdi vald

E[muuda | redigeeri lähteteksti]

Eckerö vald - Ekenäsi linn (Tammisaari) - Elimäki vald (Elimä) - Eno vald - Enonkoski vald - Enontekiö vald (Enontekis) - Espoo linn (Esbo) - Eura vald - Eurajoki vald (Euraåminne) - Evijärvi vald

F[muuda | redigeeri lähteteksti]

Finströmi vald - Föglö vald - Forssa linn

G[muuda | redigeeri lähteteksti]

Geta vald

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

Haapajärvi linn - Haapavesi linn - Hailuoto vald (Karlö) - Halikko vald - Halsua vald (Halso) - Hämeenkoski vald - Hämeenkyrö vald (Tavastkyro) - Hämeenlinna linn (Tavastehus) - Hamina linn (Fredrikshamn) - Hammarlandi vald - Hankasalmi vald - Hanko linn (Hangö) - Harjavalta linn - Hartola vald (Gustav Adolfs) - Hattula vald - Hauho vald - Haukipudase vald - Hausjärvi vald - Heinävesi vald - Heinola linn - Helsingi linn (Helsingfors) - Himanka vald (Himango) - Hirvensalmi vald - Hollola vald - Honkajoki vald - Houtskäri vald (Houtskari) - Huittineni linn (Vittis) - Humppila vald - Hyrynsalmi vald - Hyvinkää linn (Hyvinge)

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ii vald (Ijo) - Iisalmi linn (Idensalmi) - Iitti vald (Itis) - Ikaalineni linn (Ikalis) - Ilmajoki vald (Ilmola) - Ilomantsi vald (Ilomants) - Imatra linn- Inari vald (Enare) - Ingå vald (Inkoo) - Iniö vald - Isojoki vald (Storå) - Isokyrö vald (Storkyro)

J[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jaala vald - Jakobstadi linn (Pietarsaari) - Jalasjärvi - Jämijärvi vald - Jämsä linn - Jämsänkoski linn - Janakkala vald - Järvenpää linn (Träskända) - Joensuu linn - Jokioineni vald (Jockis) - Jomala vald - Joroineni vald (Jorois) - Joutsa vald - Joutseno - Juankoski linn - Jurva vald - Juuka vald (Juga) - Juupajoki vald - Juva vald (Jockas) - Jyväskylä linn (Jyväskylä lk) - Jyväskylä vald

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

Kaarina linn (St. Karins) - Kaavi vald - Kajaani linn (Kajana) - Kalajoki linn - Kälviä vald (Kelviå) - Kalvola vald - Kangasala vald - Kangasniemi vald - Kankaanpää linn - Kannonkoski vald - Kannuse linn - Karijoki vald (Botöm) - Karise linn (Karjaa) - Karjalohja vald (Karislojo) - Karkkila linn (Högfors) - Kärkölä vald - Kärsämäki vald - Karstula vald - Karttula vald - Karvia vald - Kaskineni linn (Kaskö) - Kauhajoki linn - Kauhava linn - Kauniaineni linn (Grankulla) - Kaustineni vald (Kaustby) - Keitele vald - Kemi linn - Kemijärvi linn - Keminmaa vald - Kempele vald - Kerava linn (Kervo) - Kerimäki vald - Kestilä vald - Kesälahti vald - Keuruu linn (Keuru) - Kihniö vald - Kiikala vald - Kiikoineni vald - Kiiminki vald (Kiminge) - Kimito vald (Kemiö) - Kinnula vald - Kirkkonummi vald (Kyrkslätt) - Kisko vald - Kitee linn (Kides) - Kittilä vald - Kiukaineni vald - Kiuruvesi linn - Kivijärvi vald - Kökari vald - Kokemäki linn (Kumo) - Kokkola linn (Karleby) - Kolari vald - Konnevesi vald - Kontiolahti vald - Korpilahti vald - Korpo vald (Korppoo) - Korsholmi vald (Mustasaari) - Korsnäsi vald - Kortesjärvi vald - Koski Tl vald - Kotka linn - Kouvola linn - Köyliö vald (Kjulo) - Kristinestadi linn (Kristiinankaupunki) - Kronoby vald (Kruunupyy) - Kuhmalahti vald - Kuhmo linn - Kuhmoineni vald (Kuhmois) - Kumlinge vald - Kuopio linn- Kuortane vald - Kurikka linn - Kuru vald - Kustavi vald (Gustavs) - Kuusamo linn - Kuusankoski linn - Kuusjoki vald - Kylmäkoski vald - Kyyjärvi vald -

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

Lahti linn (Lahtis) - Laihia vald (Laihela) - Laitila linn (Letala) - Lammi vald (Lampis) - Lapinjärvi vald (Lappträsk) - Lapinlahti vald - Lappajärvi vald - Lappeenranta linn (Villmanstrand) - Lappi vald - Lapua linn (Lappo) - Larsmo vald (Luoto) - Laukaa vald (Laukas) - Lavia vald - Lehtimäki vald - Lemi vald - Lemlandi vald - Lempäälä vald (Lembois) - Lemu vald (Lemo) - Leppävirta vald - Lestijärvi vald - Lieksa linn - Lieto vald (Lundo) - Liljendali vald - Liminka vald (Limingo) - Liperi vald (Libelits) - Lohja linn (Lojo) - Lohtaja vald (Lochteå) - Loimaa linn - Loppi vald (Loppis) - Loviisa linn (Lovisa) - Luhanka vald - Lumijoki vald - Lumparlandi vald - Luumäki vald - Luvia vald

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

Maaninka vald - Malaxi vald Maalahti) - Mäntsälä vald - Mänttä linn - Mäntyharju vald - Mariehamni linn (Maarianhamina) - Marttila vald (St. Mårtens) - Masku vald - Mellilä vald - Merijärvi vald (Sastmola) - Merikarvia vald - Merimasku vald - Miehikkälä vald - Mikkeli linn (St. Michel) - Mouhijärvi vald - Muhose vald - Multia vald - Muonio vald - Muurame vald - Muurla vald - Mynämäki vald (Virmo) - Myrskylä vald (Mörskom)

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

Naantali linn (Nådendal) - Nagu vald (Nauvo) - Nakkila vald - Närpese linn (Närpiö) - Nastola vald - Nilsiä linn - Nivala linn - Nokia linn - Noormarkku vald (Norrmark) - Nousiaineni vald (Nousis) - Nummi-Pusula vald - Nurmese linn - Nurmijärvi vald - Nurmo vald - Nykarleby linn (Uusikaarlepyy)

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

Oravaise vald (Oravainen) - Orimattila linn - Oripää vald - Orivesi linn - Oulaineni linn - Oulu linn (Uleåborg) - Oulunsalo vald - Outokumpu linn

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

Padasjoki vald - Paimio linn (Pemar) - Pälkäne vald - Paltamo vald - Pargase linn (Parainen) - Parikkala vald - Parkano linn - Pedersöre vald - Pelkosenniemi vald - Pello vald - Perho vald - Pernå vald (Pernaja) - Perniö vald (Bjärnå) - Pertteli vald (St. Bertils) - Pertunmaa vald - Petäjävesi vald - Pieksämäki linn - Pielavesi vald - Pihtipudase vald - Piikkiö vald (Pikis) - Piippola vald - Pirkkala vald (Birkala) - Pohja vald (Pojo) - Polvijärvi vald - Pomarkku vald (Påmark) - Pori linn (Björneborg) - Pornaineni vald (Borgnäs) - Porvoo linn (Borgå) - Posio vald - Pöytyä vald (Pöytis) - Pudasjärvi linn - Pukkila vald (Buckila) - Pulkkila vald - Punkaharju vald - Punkalaiduni vald - Puolanka vald - Puumala vald - Pyhtää vald (Pyttis) - Pyhäjoki vald - Pyhäjärvi linn - Pyhäntä vald - Pyhäranta vald - Pyhäselkä vald - Pylkönmäki vald

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

Raahe vald (Brahestad) - Rääkkylä vald - Raisio linn (Reso) - Rantasalmi vald - Rantsila vald - Ranua vald - Rauma linn (Raumo) - Rautalampi vald - Rautavaara vald - Rautjärvi vald - Reisjärvi vald - Renko vald - Riihimäki linn - Ristiina vald (Kristina) - Ristijärvi vald - Rovaniemi linn - Ruokolahti vald (Ruokolax) - Ruotsinpyhtää vald (Strömfors) - Ruovesi vald - Rusko vald - Rymättylä vald (Rimito)

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

Saarijärvi linn - Säkylä vald - Salla vald - Salo linn - Saltviki vald - Sammatti vald - Särkisalo vald (Finby) - Sauvo vald (Sagu) - Savitaipale vald - Savonlinna linn (Nyslott) - Savonranta vald - Savukoski vald - Seinäjoki linn - Sievi vald - Siikaineni vald - Siikajoki vald - Siilinjärvi vald - Simo vald - Sipoo vald (Sibbo) - Siuntio vald (Sjundeå) - Sodankylä vald Soini vald - Somero linn - Sonkajärvi vald - Sotkamo vald - Sottunga vald - Sulkava vald - Sundi vald - Suomenniemi vald - Suomusjärvi vald - Suomussalmi vald - Suonenjoki linn - Sysmä vald

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

Taipalsaari vald - Taivalkoski vald - Taivassalo vald (Tövsala) - Tammela vald - Tampere linn (Tammerfors) - Tarvasjoki vald - Tervo vald - Tervola vald - Teuva vald (Östermark) - Tohmajärvi vald - Toholampi vald - Toivakka vald - Tornio linn (Torneå) - Töysä vald - Turu linn (Åbo) - Tuulose vald - Tuusniemi vald - Tuusula vald (Tusby) - Tyrnävä vald

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ullava vald - Ulvila linn (Ulvsby) - Urjala vald - Utajärvi vald - Utsjoki vald - Uuraineni vald - Uusikaupunki linn (Nystad)


V[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vaala vald - Vaasa linn (Vasa) - Vähäkyrö vald (Lillkyro) - Vahto vald - Valkeakoski linn - Valkeala vald - Valtimo vald - Vammala linn - Vampula vald - Vantaa linn (Vanda) - Vårdö vald - Varkause linn - Varpaisjärvi vald - Västanfjärdi vald - Vehmaa vald (Vemo) - Velkua vald - Vesanto vald - Vesilahti vald - Veteli vald (Vetil) - Vieremä vald - Vihanti vald - Vihti vald (Vichtis) - Viitasaari linn - Vilppula vald - Vimpeli vald (Vindala) - Virolahti vald (Vederlax) - Virrati linn (Virdois) - Vörå-Maxmo vald (Vöyri-Maksamaa)

Ä[muuda | redigeeri lähteteksti]

Äetsä vald - Ähtäri linn (Etseri) - Äänekoski linn

Y[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ylihärmä vald - Yli-Ii vald (Överijo) - Ylikiiminki vald (Överkiminge) - Ylistaro vald - Ylitornio vald (Övertorneå) - Ylivieska - Ylämaa vald - Yläne vald - Ylöjärvi - Ypäjä vald

Maakonna järgi[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ahvenamaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Brändö vald - Eckerö vald - Finströmi vald - Föglö vald - Geta vald - Hammarlandi vald - Jomala vald - Kumlinge vald - Kökari vald - Lemlandi vald - Lumparlandi vald - Mariehamni linn (Maarianhamina) - Saltviki vald - Sottunga vald - Sundi vald - Vårdö vald

Ida-Uusimaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Askola vald - Lapinjärvi vald (Lappträsk) - Liljendali vald - Loviisa linn (Lovisa) - Myrskylä vald (Mörskom) - Pernaja vald (Pernaja) - Porvoo linn (Borgå) - Pukkila vald - Ruotsinpyhtää vald (Strömfors) - Sipoo vald (Sibbo)

Kainuu maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Hyrynsalmi vald - Kajaani linn (Kajana) - Kuhmo linn - Paltamo vald - Puolanka vald - Ristijärvi - Sotkamo vald - Suomussalmi vald - Vaala vald

Kanta-Häme maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Forssa linn - Hattula vald - Hauho vald - Hausjärvi vald - Humppila vald - Hämeenlinna linn (Tavastehus) - Janakkala vald - Jokioineni vald (Jockis) - Kalvola vald - Lammi vald - Loppi vald - Renko vald - Riihimäki linn - Tammela vald - Tuulose vald - Ypäjä vald

Kesk-Pohjanmaa[muuda | redigeeri lähteteksti]

Halsua vald - Himanka vald - Kannuse linn - Kaustineni vald (Kaustby) - Kokkola linn (Karleby) - Kälviä vald (Kelviå) - Lestijärvi vald - Lohtaja vald (Lochteå) - Perho vald - Toholampi vald - Ullava vald - Veteli vald (Vetil)

Kesk-Soome[muuda | redigeeri lähteteksti]

Hankasalmi vald - Joutsa vald - Jyväskylä linn - Jyväskylä vald - Jämsä linn - Jämsänkoski linn - Kannonkoski vald - Karstula vald - Keuruu linn - Kinnula vald - Kivijärvi vald - Konnevesi vald - Korpilahti vald - Kuhmoineni vald - Kyyjärvi vald - Laukaa vald - Luhanka vald - Multia vald - Muurame vald - Petäjävesi vald - Pihtipudase vald - Pylkönmäki vald - Saarijärvi linn - Toivakka vald - Uuraineni vald - Viitasaari linn - Äänekoski linn

Kymenlaakso maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Anjalankoski linn - Elimäki vald (Elimä) - Hamina linn (Fredrikshamn) - Iitti vald (Itis) - Jaala vald - Kotka linn - Kouvola linn - Kuusankoski linn - Miehikkälä vald - Pyhtää vald - Valkeala vald - Virolahti vald (Vederlax)

Lapi maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Enontekiö vald (Enontekis) - Inari vald (Enare) - Kemi linn - Kemijärvi linn - Keminmaa vald - Kittilä vald - Kolari vald - Muonio vald - Pelkosenniemi vald - Pello vald - Posio vald - Ranua vald - Rovaniemi linn - Salla vald - Savukoski vald - Simo vald - Sodankylä vald - Tervola vald - Tornio linn (Torneå) - Utsjoki vald - Ylitornio vald (Övertorneå)

Lõuna-Karjala maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Imatra linn - Joutseno linn - Lappeenranta linn (Villmansstrand) - Lemi vald - Luumäki vald - Parikkala vald - Rautjärvi vald - Ruokolahti vald - Savitaipale vald - Suomenniemi vald - Taipalsaari vald - Ylämaa vald

Lõuna-Pohjanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alahärmä vald - Alajärvi linn - Alavuse linn - Evijärvi vald - Ilmajoki vald - Isojoki vald (Storå) - Jalasjärvi vald - Jurva vald - Karijoki vald (Bötom) - Kauhajoki linn - Kauhava linn - Kortesjärvi vald - Kuortane vald - Kurikka linn - Lappajärvi vald - Lapua linn (Lappo) - Lehtimäki vald - Nurmo vald - Seinäjoki linn - Soini vald - Teuva vald (Östermark) - Töysä vald - Vimpeli vald - Ähtäri linn (Etseri) - Ylihärmä vald - Ylistaro vald

Lõuna-Savo maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Enonkoski vald - Heinävesi vald - Hirvensalmi vald - Joroineni vald (Jorois) - Juva vald - Kangasniemi vald - Kerimäki vald - Mikkeli linn (St. Michel) - Mäntyharju vald - Pertunmaa vald - Pieksämäki linn - Punkaharju vald - Puumala vald - Rantasalmi vald - Ristiina vald - Savonlinna linn (Nyslott) - Savonranta vald - Sulkava vald

Pirkanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Akaa linn - Hämeenkyrö vald (Tavastkyro) - Ikaalineni linn (Ikalis) - Juupajoki vald - Kangasala vald - Kihniö vald - Kuhmalahti vald - Kuru vald - Kylmäkoski vald - Lempäälä vald - Mouhijärvi vald - Mänttä linn - Nokia linn - Orivesi linn - Parkano linn - Pirkkala vald (Birkala) - Punkalaiduni vald - Pälkäne vald - Ruovesi vald - Tampere linn (Tammerfors) - Urjala vald - Valkeakoski linn - Vammala linn - Vesilahti vald - Vilppula vald - Virrati linn (Virdois) - Äetsä vald - Ylöjärvi vald

Pohjanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Isokyrö vald (Storkyro) - Jacobstadi linn (Pietarsaari) - Kaskineni linn (Kaskö) - Korsholmi vald (Mustasaari) - Korsnäsi vald - Kristinestadi linn (Kristiinankaupunki) - Kronoby vald (Kruunupyy) - Laihia vald (Laihela) - Larsmo vald (Luoto) - Malaxi vald (Maalahti) - Närpese linn (Närpiö) - Nykarleby linn (Uusikaarlebyy) - Oravaise vald (Oravainen) - Pedersöre vald - Vaasa linn (Vasa) - Vähäkyrö vald (Lillkyro) - Vöra-Maxmo vald (Vöyri-Maksamaa)

Põhja-Karjala maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Eno vald - Ilomantsi vald (Ilomants) - Joensuu linn - Juuka vald - Kesälahti vald - Kitee linn - Kontiolahti vald - Lieksa linn - Liperi vald - Nurmese linn - Outokumpu linn - Polvijärvi vald - Pyhäselkä vald - Rääkkylä vald - Tohmajärvi vald - Valtimo vald

Põhja-Pohjanmaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alavieska vald - Haapajärvi linn - Haapavesi linn - Hailuoto vald (Karlö) - Haukipudase vald - Ii vald - Kalajoki linn - Kempele vald - Kestilä vald - Kiiminki vald - Kuusamo linn - Kärsämäki vald - Liminka vald (Limingo) - Lumijoki vald - Merijärvi vald - Muhose vald - Nivala linn - Oulaineni linn - Oulu linn (Uleåborg) - Oulunsalo vald (Uleåsalo) - Piippola vald - Pudasjärvi vald - Pulkkila vald - Pyhäjoki vald - Pyhäjärvi linn - Pyhäntä vald - Raahe linn (Brahestad) - Rantsila vald - Reisjärvi vald - Sievi vald - Siikajoki vald - Taivalkoski vald - Tyrnävä vald - Utajärvi vald - Vihanti vald - Yli-Ii vald - Ylikiiminki vald - Ylivieska linn

Põhja-Savo maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Iisalmi linn (Idensalmi) - Juankoski linn - Kaavi vald - Karttula vald - Keitele vald - Kiuruvesi linn - Kuopio linn - Lapinlahti vald - Leppävirta vald - Maaninka vald - Nilsiä linn - Pielavesi vald - Rautalampi vald - Rautavaara vald - Siilinjärvi vald - Sonkajärvi vald - Suonenjoki linn - Tervo vald - Tuusniemi vald - Varkause linn - Varpaisjärvi vald - Vesanto vald - Vieremä vald

Päijät-Häme maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Artjärvi vald (Artsjö) - Asikkala vald - Hartola vald - Heinola linn - Hollola vald - Hämeenkoski vald - Kärkölä vald - Lahti linn (Lahtis) - Nastola vald - Orimattila linn - Padasjoki vald - Sysmä vald

Päris-Soome maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alastaro vald - Askaineni vald (Villnäs) - Aura vald - Dragsfjärdi vald - Halikko vald - Houtskäri vald (Houtskari) - Iniö vald - Kaarina linn (St. Karins) - Kiikala vald - Kimito vald (Kemiö) - Kisko vald - Korpo vald (Korppoo) - Koski Tl vald - Kustavi vald (Gustavs) - Kuusjoki vald - Laitila linn - Lemu vald - Lieto vald (Lundo) - Loimaa linn - Marttila vald - Masku vald - Mellilä vald - Merimasku vald - Muurla vald - Mynämäki vald - Naantali linn (Nådendal) - Nagu vald (Nauvo) - Nousiaineni vald (Nousis) - Oripää vald - Paimio linn (Pemar) - Pargase linn (Parainen) - Perniö vald (Bjärnå) - Pertteli vald - Piikkiö vald (Pikis) - Pyhäranta vald - Pöytyä vald - Raisio linn (Reso) - Rusko vald - Rymättylä vald (Rimito) - Salo linn - Sauvo vald (Sagu) - Somero linn - Suomusjärvi vald - Särkisalo vald (Finby) - Taivassalo vald (Tövsala) - Tarvasjoki vald - Turu linn (Åbo) - Uusikaupunki linn (Nystad) - Vahto vald - Vehmaa vald - Velkua vald - Västanfjärdi vald - Yläse vald

Satakunta maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Eura vald - Eurajoki vald (Euraåminne) - Harjavalta linn - Honkajoki vald - Huittineni linn - Jämijärvi vald - Kankaanpää linn - Karvia vald - Kiikoineni vald - Kiukaineni vald - Kokemäki linn (Kumo) - Köyliö vald (Kjulo) - Lappi vald - Lavia vald - Luvia vald - Merikarvia vald (Sastmola) - Nakkila vald - Noormarkku vald (Norrmark) - Pomarkku vald (Påmark) - Pori linn (Björneborg) - Rauma linn (Raumo) - Siikaineni vald - Säkylä vald - Ulvila linn (Ulvsby) - Vampula vald

Uusimaa maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ekenäsi linn (Tammisaari) - Espoo linn (Esbo) - Hanko linn (Hangö) - Helsingi linn (Helsingfors) - Hyvinkää linn - Ingå vald (Inkoo) - Järvenpää linn - Karise linn (Karjaa) - Karjalohja vald - Karkkila linn - Kauniaineni linn (Grankulla) - Kerava linn - Kirkkonummi vald (Kyrksläti vald) - Lohja linn (Lojo) - Mäntsälä vald - Nummi-Pusula vald - Nurmijärvi vald - Pohja vald (Pojo) - Pornaineni vald - Sammatti vald - Siuntio vald (Sjundeå) - Tuusula vald (Tusby) - Vantaa linn (Vanda) - Vihti vald

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]