Slash

Allikas: Vikipeedia
Slash (2011)
Slash (2009)

Saul Hudson (esinejanimega Slash; sündinud 23. juulil 1965 West Hampsteadis) on inglise-ameerika kitarrist, kes on tuntud eeskätt Guns N' Rosesi kitarristina ja endise Velvet Revolveri liikmena.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Saul Hudson sündis Inglismaal West Hampsteadis inglasest isa Tony Hudsoni ja afroameeriklasest ema Ola Hudsoni vanima pojana. Esialgu elas ta koos vanematega Stoke-on-Trentis, kuid kui ta oli nelja-aastane, kolis pere Ameerika Ühendriikidesse Los Angelesse. Seal tutvus ta tänu vanemate seotusele meelelahutusäriga mitmete tuntud muusikute ja filmitegijatega, näitleja Seymour Casselilt sai Hudson ka hüüdnime Slash, seda tänu ta püsimatule loomusele. Tema lapsepõlv oligi küllaltki rahutu, sest tema vanemad läksid 1975. aastal lahku ning ehkki ema püüdis tal silma peal hoida, veetis poiss enamiku ajast tänaval. Teismelisena meeldis Slashile, kes polnud enda jaoks veel kitarrimängu avastanud, sõita BMX-trikirattaga. Slash liikus halvas seltskonnas ning tarvitas juba noorelt ohtralt alkoholi ja narkootikume, mis oleksid talle hiljem peaaegu saatuslikuks saanud.

1970. aastate lõpust huvitus Slash rokkmuusikast, kitarrimängust ja bänditegemisest. Koos sõber Steven Adleriga, kellest sai trummar, mängisid nad koos mitmes bändis. 1985. aastal tutvusid nad Axl Rose'iga ja liitusid peagi tema uue bändiga Guns N' Roses.

Slashist sai Guns N' Rosesi olulisemaid liikmeid, kes aitas kuni bändist lahkumiseni kirjutada enamiku lugudest. 1990. aastate algul tekkisid temal ja mitmel teisel bändi liikmel erimeelsused laulja Axl Rose'iga, kes soovis bändi muusikalist stiili oluliselt muuta. Seetõttu moodustas Slash uue bändi Slash's Snakepit, millega esitas ja avaldas neid lugusid, mille Rose oli kõrvale lükanud.

Ehkki Slash oli alates 1969. aastast pidevalt elanud Ameerika Ühendriikides, sai ta selle kodanikuks alles 1993. aastal.

Lõplikult lahkus Slash Guns N' Rosesist 1996. aastal ja keskendus Slash's Snakepitile. 2002. aastal asutas ta uue bändi Velvet Revolver, mis on osutunud väga edukaks.

2007. aastal avaldas Slash koos Anthony Bossaga oma elulooraamatu "Slash".

Slash on jaganud lava nii mõnegi tuntud artistiga, sealhulgas ka Michael Jacksoniga.

Slash oli abielus Perla Ferrariga ja neil on kaks ühist poega: London Emilio ja Cash Antony. Perla ja Slash andsid 2010. aastal lahutuspaberid sisse, kuid Slash loobus lahutusest. Lõplikult läks paar lahku 2014. aastal. Peagi avaldas Slash tundeid Meegan Hodgesile, tehes samasuguse tätoveeringu enda kaelale, mis on Meegani randmel.

2015. aastal leppis Slash Axl Rose'iga pärast 20-aastast tüli ära ning 2016. aastal liitus taas Guns N' Rosesiga.

Huvitavaid fakte[muuda | muuda lähteteksti]

Slashil on sadakond erinevat kitarri. Ta eelistab Gibson Les Pauli kitarre.

Slash armastab loomi ning on toetanud mitut loomaaeda. Ta kodus oli umbes 80 madu, kellest ta pidi loobuma oma esimese poja sündides, kuna need ei loonud lapsele sobivat keskkonda.

Koos veel mõne Guns N' Rosesi liikmega sai Slash väikese kõrvalosa filmis "The Dead Pool".

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Guns N' Roses[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Aasta Plaadifirma
Live ?!*@ Like a Suicide 1986 UZI Suicide
Appetite for Destruction 1987 Geffen
EP (Live from the Jungle) 1987 Geffen
G N' R Lies 1988 Geffen
Use Your Illusion I 1991 Geffen
Use Your Illusion II 1991 Geffen
The Spaghetti Incident? 1993 Geffen
Use Your Illusion 1998 Geffen
Live Era: '87-'93 1999 Geffen
Greatest Hits 2004 Geffen
Chinese democracy 2008 Geffen

Slash's Snakepit[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Aasta Plaadifirma
It's Five O'Clock Somewhere 1995 Fontana Records
Ain't Life Grand 2000 Koch Records

Velvet Revolver[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Aasta Plaadifirma
Contraband 2004 RCA Records
Libertad 2007 RCA Records

Soolo[muuda | muuda lähteteksti]

Pealkiri Aasta
Slash & Friends 2009

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]