Sello kaubanduskeskuse tulistamine

Allikas: Vikipeedia
Sello kaubanduskeskuse tulistamine
Koht Leppävaara, Espoo, Soome
Kuupäev 31. detsember 2009
Liik Tulistamine, mõrv-enesetapp
Hukkunuid 6 (koos tulistajaga)
Vigastatuid 0

Sello kaubanduskeskuse tulistamine toimus 31. detsembril 2009 kell 10:08 Soomes Espoos, Sello kaubanduskeskuse Prisma hüpermarketis, kui Ibrahim Shkupolli avas tule tappes 4 inimest.

Tulistamine[muuda | muuda lähteteksti]

Tulistamine algas, kui tulistaja sisenes Prismasse ja hakkas 9mm püstolist inimeste pihta tulistama. Tulistamises sai surma neli Prisma töötajat, 3 meest ja naine, kes olid 27, 40, 42 ja 45 aastased. Politsei leidis kahtlusaluse endise tüdruksõbra oma Espoo korterist surnuna. Naine oli samuti Prismas töötanud ja politsei arvas, et tema oli peamine sihtmärk. Politsei arvas, et Shkupolli tappis kõigepealt oma endise tüdruksõbra ja suundus seejärel Prismasse, et seal naise poiss-sõber maha lasta. Ibrahim Shkupolli leiti samal päeval surnuna. Politsei arvas, et mees lasi ennast ise maha. Naabri sõnul, kes oli lasku kuulnud, juhtus see kell 11:13. Pärast kaubanduskeskusetulistamisest teate saamist, kihutasid sündmuspaigale tosin kiirabi, tuletõrjeautod ja politsei. Kaubanduskeskus piirati sisse ja evakueeriti. Politsei keelas rongidel Leppävaara raudteejaamas peatuda.

Tulistaja[muuda | muuda lähteteksti]

Tulistajaks osutus Ibrahim Shkupolli (196631. detsember 2009), kes oli sündinud Jugoslaavias. Ta oli Soomes elanud alates 1990. aastast. Ta oli Soome politsei huviorbiidis olnud inimkaubanduse, narkootikumide omamise, ebaseadusliku laskemoona omamise, ähvardamiste ja liiklusrikkumiste eest. Sel põhjusel keeldus immigratsiooniteenistus talle Soome kodakondsust andmast. Arvatakse, et ta läks päise päeva ajal kaubanduskeskusese inimesi tapma, sest ta tüdruksõber oli pärast tema mahajätmist suhtesse astunud Prisma töötajaga.