Saue Muusikakooli Puhkpilliorkester

Allikas: Vikipeedia

Saue Muusikakooli Puhkpilliorkester on orkester, mis on välja kasvanud 1993. aastal Saue Saue Keskkoolis tegutsemist alustanud vaskpilliorkestrist Saue Yamaha Brass Band. Orkestri esialgne nimi kajastas grupiõppemetoodikat, millel põhines sealne vaskpilliõpetus. Õppijad olid peamiselt algkooli õpilased.

Saue Muusikakooli loomisel 1996. aastal hakkas orkester seal tegutsema. Orkestri algne koosseis koosnes ainult vaskpillidest, kuid aja jooksul lisati puupille ja löökpille. Tänapäeval on puhkpilliorkester integreeritud muusikakooli puhk- ja löökpillide õppekavadesse. Lisaks pillimänguoskuse arendamisele saavad noored orkestrandid osaleda suuremas muusikalises kollektiivis. Samuti õpivad nad hindama esteetilisi väärtusi ja arendama loovust muusika tõlgendamisel.

Orkestri repertuaar on valitud nii, et see looks võimalused orkestri kaasamiseks piirkonna avalikel üritustel, andes sellega oma panuse kohaliku kultuurielu rikastamisse. Saue Muusikakooli Puhkpilliorkestril on olnud oluline roll nii noorte muusikute arengu kui ka kohaliku puhkpillimuusika traditsiooni edendamise seisukohalt.

Orkestri looja, muusikaline juht ja dirigent on Harry Illak. Aastatel 2001–2008 oli orkestri dirigent Sirly Illak-Oluvere.