Saksa väed Teises maailmasõjas (loend)

Allikas: Vikipeedia

Nimekiri Saksamaa poolel teeninud Saksa väeüksustest, mis osalesid Teises maailmasõjas.


Väegrupid (Heeresgruppen)[muuda | redigeeri lähteteksti]

Armeed[muuda | redigeeri lähteteksti]

Loetelu ei ole täielik.

Armeed[muuda | redigeeri lähteteksti]

Soomusarmeed[muuda | redigeeri lähteteksti]

Soomusgrupid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Armeegrupid (Armeegruppen)[muuda | redigeeri lähteteksti]

  • Armeegrupp "Felber"
  • Armeegruppe A
  • Armeegruppe Balck
  • Armeegruppe Blumentritt
  • Armeegruppe Christiansen
  • Armeegruppe Dumitrescu
  • Armeegruppe Felber
  • Armeegruppe Fretter-Pico
  • Armeegruppe Frießner
  • Armeegruppe G
  • Armeegruppe Guderian - vaata Panzergruppe 2
  • Armeegruppe Heinrici
  • Armeegruppe Hoth
  • Armeegruppe von Kleist
  • Armeegruppe Lanz
  • Armeegruppe Ligurien
  • Armeegruppe Loch
  • Armeegruppe von Manteuffel
  • Armeegruppe Narwa
  • Armeegruppe Nikopol
  • Armeegruppe Normandie
  • Armeegruppe Raus
  • Armeegruppe Ruoff
  • Armeegruppe Spree
  • Armeegruppe Straube
  • Armeegruppe Student
  • Armeegruppe Südgriechenland
  • Armeegruppe Weichs
  • Armeegruppe Wenck
  • Armeegruppe Wöhler
  • Armeegruppe von Zangen
  • Armeegruppe XXI

Armeegrupid (Armee-Abteilungen)[muuda | redigeeri lähteteksti]

SS-armeed[muuda | redigeeri lähteteksti]

    • Saksa 6. SS tankiarmee
    • Saksa 11. SS tankiarmee

Korpused[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jalaväekorpused[muuda | redigeeri lähteteksti]

I korpus, II korpus, III korpus, IV korpus, V korpus, VI korpus, VII korpus, VIII korpus, IX korpus, X korpus, XI korpus, XII korpus, XIII korpus, XVI korpus, XVII korpus, XVIII korpus, XX korpus, XXI korpus, XXIII korpus, XXIV korpus, XXV korpus, XXVI korpus, XXVII korpus, XXVIII korpus, XXIX korpus, XXX korpus, XXXII korpus, XXXIII korpus, XXXIV korpus, XXXV korpus, XXXVIII korpus, XXXX korpus, XXXXII korpus, XXXXIII korpus, XXXXIV korpus, XXXXVI korpus, XXXXVII korpus, XXXXVIII korpus, L korpus, LI korpus, LII korpus, LIII korpus, LIV korpus, LV korpus, LIX korpus, LXII korpus, LXIII korpus, LXIV korpus, LXV korpus, LXVI korpus, LXVII korpus, LXVIII korpus, LXIX korpus, LXX korpus, LXXI korpus, LXXII korpus, LXXIII korpus, LXXIV korpus, LXXV korpus, LXXVI korpus, LXXVIII korpus, LXXX korpus, LXXXI korpus, LXXXII korpus, LXXXIII korpus, LXXXIV korpus, LXXXV korpus, LXXXVI korpus, LXXXVII korpus, LXXXVIII korpus, LXXXIX korpus, LXXXX korpus, LXXXXI korpus, LXXXXVII korpus, CI korpus


Motoriseeritud korpused[muuda | redigeeri lähteteksti]

III motoriseeritud korpus, XIV motoriseeritud korpus, XV motoriseeritud korpus, XVI motoriseeritud korpus, XIX motoriseeritud korpus, XXII motoriseeritud korpus, XXIX motoriseeritud korpus, XXXX motoriseeritud korpus, XXXXI motoriseeritud korpus, XXXXVI motoriseeritud korpus, XXXXVII motoriseeritud korpus, XXXXVIII motoriseeritud korpus, LVI motoriseeritud korpus, LVII motoriseeritud korpus


Soomuskorpused[muuda | redigeeri lähteteksti]

III tankikorpus, IV tankikorpus, VII tankikorpus, XIV tankikorpus, XXIV tankikorpus, XXXVIII tankikorpus, XXXIX tankikorpus, XXXX tankikorpus, XXXXI tankikorpus, XXXXVI tankikorpus, XXXXVII tankikorpus, XXXXVIII tankikorpus, LVI tankikorpus, LVII tankikorpus, LVIII tankikorpus LXXVI tankikorpus, Tankikorpus "Feldherrnhalle", Tankikorpus "Großdeutshland"

Mägikorpused[muuda | redigeeri lähteteksti]

XV mägikorpus, XVIII mägikorpus, XIX mägikorpus, XXI mägikorpus, XXII mägikorpus, XXXVI mägikorpus, XXXIX mägikorpus, LI mägikorpus, Mägikorpus "Norwegen"


SS-korpused[muuda | redigeeri lähteteksti]

I SS-tankikorpus "Leibstandarte", II SS-tankikorpus, III Germaani Soomuskorpus, IV SS-tankikorpus, V SS-mägikorpus, VI SS korpus (läti), VII SS-tankikorpus, VIII SS-ratsakorpus IX SS-mägikorpus, X SS-korpus, XI SS-tankikorpus, XII SS-korpus, XIII SS-korpus, XIV SS-korpus, XV SS-ratsakorpus, XVI SS-korpus, XVII SS-korpus, XVIII SS-korpus

Lennuväe korpused[muuda | redigeeri lähteteksti]

Langevarjurite tankikorpus "Hermann Göring", I langevarjurite korpus, II langevarjurite korpus, I lennuväe välikorpus, II lennuväe välikorpus, III lennuväe välikorpus, IV lennuväe välikorpus

Diviisid[muuda | redigeeri lähteteksti]