Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (E)

Allikas: Vikipeedia

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega E:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
Ostfriesland CoA.svg Ida-Friisimaa 1465: Krahvkond
1654: Vürst
1662: Vürstkond
A Rein 1667: Vürstide nõukogu
1744: Päriti Preisimaa poolt
1807: Loovutati Prantsusmaale
1807: Liidendati Hollandi kuningriiki
1810: Prantsuse okupatsioon
1813: Vene okupatsioon
1813: Preisimaale
1815: Hannoverile
Wappen-grafen-eberstein.png Eberstein 1196: Krahvkond Šva 1574: Eraldus Neu-Ebersteinist 1085: Esmamainimine
1196: "Ebersteini krahvi" esmakasutus
1387: Osa Ebersteinist läks Badeni markkrahvidele
1660: Krahvisuguvõsa hääbus; jagati Badeni, Speyeri ja Württembergi vahel
Coat of arms echternach luxbrg.png Echternach Abtkond 698: Asutamine
859-871: Trieri ilmalikus alluvuses
1236: Anti linnaharta
1797: Klooster suleti
Coats of arms of None.svg Edelstetten Isandkond
1804: Vürstlik krahvkond
1804: Esterházy von Galántha vürstidele
Cesky Krumlov CoA CZ.png Eggenberg Vürstkond Aus IH 1647: Omandas Gradisca
1653: Vürstide nõukogu
1717: Hääbus
Wappen Eglingen.png Eglingen Isandkond Šva Graveneggi krahvidele
1723: Thurn und Taxisele
Wappen Eglofs.png Eglofs (Egloff) Isandkond
Krahvkond
Šva Abensberg-Traunile
Windisch-Gratzile
Wappen Ehrenburg.png Ehrenburg Isandkond
Ehrenfels Isandkond 1500: Baieri ringkond
Hochstift Eichstaett coat of arms.png Eichstätt
Eichstatt
Eichstadt
741:Piiskopkond
908-1802: Keiserlik vürst-piiskopkond
Frank VH 908 1500: Frankimaa ringkond
1793: Vürstide nõukogu
1802: Annekteeritud Baieri poolt
1803: Annekteeritud Salzburgi
Wappen eilenburg.png Eilenburg Krahvkond 976 1017: Annekteeritud Meißenisse
Einsiedeln-Abbey-coat of arms.svg Einsiedeln Abtkond
965: Vürst-abtkond
1274: Vürstkond
1798: Annekteeritud Šveitsi
Coats of arms of None.svg Elchingen 1128: Abtkond Šva 1128: Klooster asutatud Dillingeni krahvide poolt
1793: Vürstide nõukogu
1802: Lõpetatud ja ilmalikustatud
1803: Annekteeritud Baierisse
POL Elbląg COA.svg Elbing (Elbląg) Vaba riigilinn 1454: Poolale
Wappen Probstei Ellwangen.gif Ellwangen Abtkond
1460: Praostkond
1215: Keiserlik vürst-praostkond
Šva 1011 1793: Vürstide nõukogu
1803: Ilmalikustatud ja annekteeritud Preisimaale
Coats of arms of None.svg Elten Abtkond
Armoiries d'Eltz de Rubenach.svg Eltz Isandkond
Wappen Winterthur.svg Engadin und Winterthur Isandkond 950: Eraldus Klevenist 1095: Hääbus
Engelberg-coat of arms.svg Engelberg 1124: Abiklooster
1128: Abtkond
1124 1425: Šveitsi konföderatsiooni assotsieerunud liige
1798: Annekteeritud Šveitsi
Nidwaldenile
1815: Obwaldenile
Wappen Muehlacker.png Enzberg Isandkond
Wappen Eppstein.png Eppstein 1505: Krahvkond 1172 u.1100: Keiserliku Eppsteini lossi ehitamine
1114: Esmamainimine
13. sajand: Päris poole Wiedi krahvkonnast ja Kleebergi isandkonna
14. sajand: Omandas poole Breubergi ja Trimbergi isandkonnast
15. sajand: Omandas poole Falkensteini isandkonnast ja Diezi krahvkonnast
1425: Müüs Steinheimi Mainzile
1433: Jagunes Eppstein-Königsteiniks (hääbus 1535) ja Eppstein-Münzenbergiks (hääbus 1522)
Wappen Königstein im Taunus.svg Eppstein-Königstein Krahvkond 1391: Eraldus Eppsteinist 1535: Annekteeritud Stolbergi
Wappen Münzenberg (Hessen).png Eppstein-Münzenberg Krahvkond 1391: Eraldus Eppsteinist 1522: Annekteeritud Eppstein-Königsteini
Wappen Erbach (Odenwald).svg Erbach Isandkond
1532: Krahvkond
Frank 1213 1532: Keiserlik osariik
1717: Jagunemine Erbach-Furstenauks, Erbach-Erbachiks ja Erbach-Schonbergiks
1500: Frankimaa ringkond
1806: Mediatiseeriti
Wappen von Mömlingen.png Erbach-Breuburg 1532: Krahvkond 1647: Eraldus Erbachist 1653: Annekteeritud Erbach-Erbachi
Wappen Erbach (Odenwald).svg Erbach-Erbach 1532: Krahvkond 1647: Eraldus Erbachist
1818: Päris Wartenberg-Rothi krahvkonna
DEU Fürstenau COA.svg Erbach-Fürstenau 1532: Krahvkond 1647: Eraldus Erbachist
Erbach-Schonberg 1532: Krahvkond 1903: Anti vürstitiitel
Blason de la ville de Wildenstein (68).svg Erbach-Wildenstein 1532: Krahvkond 1647: Eraldus Erbachist 1669: Annekteeritud Erbach-Erbachi
Arms Frombork.png Ermland (Warmia) 1251: Suveräänne vürstkond 1243: Klooster
1454: Poolale, kui osa Kuninglikust Preisimaast
1466: Otse Poola krooni alluvuses
1772: Lõpetatud pärast Preisi anneksiooni
DEU Essen COA.svg Essen c850: Abtisskond
1661: Vürstinna-abtisskond
A Rein 1041 874/947: Vahetult keisrile alluv
1228: Abtiss kui vürstinna
1793: Vürstide nõukogu
1802: Annekteeritud Preisimaale
1806: Preisimaa ja Bergi ühisomand
1806 Annekteeritud Bergile
1815: Preisimaale
DEU Esslingen am Neckar COA.svg Esslingen am Neckar Riigilinn Šva ŠR u.1250 1803: Annekteeritud Württembergi
Coats of arms of None.svg Esterau Isandkond 1643: Holzapfeli krahvkonnale
Coats of arms of None.svg Esterházy von Galántha Vürstkond Bai IH 1804: Ostis Edelstetteni Lignelt (Vürstide kolleegium)