Rootsi peaministrite loend

Allikas: Vikipeedia

Rootsi peaministrite loend loetleb Rootsi peaministrid:

Nimi Eluaastad Alates Kuni
Louis Gerhard De Geer 18181896 20. märts 1876 19. aprill 1880
Arvid Posse 18201901 19. aprill 1880 13. juuni 1883
Carl Johan Thyselius 18111891 13. juuni 1883 16. mai 1884
Oscar Robert Themptander 18441897 16. mai 1884 6. veebruar 1888
Gillis Bildt 18201894 6. veebruar 1888 12. oktoober 1889
Gustaf Åkerhielm 18331900 12. oktoober 1889 10. juuli 1891
Erik Gustaf Boström 18421907 10. juuli 1891 12. september 1900
Fredrik von Otter 18331910 12. september 1900 5. juuli 1902
Erik Gustaf Boström 18421907 5. juuli 1902 13. aprill 1905
Johan Ramstedt 18521935 13. aprill 1905 2. august 1905
Christian Lundeberg 18421911 2. august 1905 7. november 1905
Karl Staaff 18601915 7. november 1905 29. mai 1906
Arvid Lindman 18621936 29. mai 1906 7. oktoober 1911
Karl Staaff 18601915 7. oktoober 1911 17. veebruar 1914
Hjalmar Hammarskjöld 18621953 17. veebruar 1914 30. märts 1917
Carl Swartz 18581926 30. märts 1917 19. oktoober 1917
Nils Edén 18711945 19. oktoober 1917 10. märts 1920
Hjalmar Branting 18601925 10. märts 1920 27. oktoober 1920
Louis De Geer 18541935 27. oktoober 1920 23. veebruar 1921
Oscar von Sydow 18731936 23. veebruar 1921 13. oktoober 1921
Hjalmar Branting 18601925 13. oktoober 1921 19. aprill 1923
Ernst Trygger 18571943 19. aprill 1923 18. oktoober 1924
Hjalmar Branting 18601925 18. oktoober 1924 24. jaanuar 1925
Rickard Sandler 18841964 24. jaanuar 1925 7. juuni 1926
Carl Gustaf Ekman 18721945 7. juuni 1926 2. oktoober 1928
Arvid Lindman 18621936 2. oktoober 1928 7. juuni 1930
Carl Gustaf Ekman 18721945 7. juuni 1930 6. august 1932
Felix Hamrin 18751937 6. august 1932 24. september 1932
Per Albin Hansson 18851946 24. september 1932 19. juuni 1936
Axel Pehrsson-Bramstorp 18831954 19. juuni 1936 28. september 1936
Per Albin Hansson 18851946 28. september 1936 6. oktoober 1946
Östen Undén (kohusetäitja) 18861974 6. oktoober 1946 11. oktoober 1946
Tage Erlander 19011985 11. oktoober 1946 14. oktoober 1969
Olof Palme 19271986 14. oktoober 1969 8. oktoober 1976
Thorbjörn Fälldin sündinud 1926 8. oktoober 1976 18. oktoober 1978
Ola Ullsten sündinud 1931 18. oktoober 1978 12. oktoober 1979
Thorbjörn Fälldin sündinud 1926 12. oktoober 1979 8. oktoober 1982
Olof Palme 19271986 8. oktoober 1982 28. veebruar 1986
Ingvar Carlsson sündinud 1934 1. märts 1986 4. oktoober 1991
Carl Bildt sündinud 1949 4. oktoober 1991 7. oktoober 1994
Ingvar Carlsson sündinud 1934 7. oktoober 1994 22. märts 1996
Göran Persson sündinud 1949 22. märts 1996 6. oktoober 2006
Fredrik Reinfeldt sündinud 1965 6. oktoober 2006