Ridala valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Ridala valla lipp

Ridala valla lipp on endise Eesti haldusüksuse Ridala valla lipp.

Lipp kinnitati 7. veebruaril 2000.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Ridala valla lipp on vapilipp, millel on vapil olevad kujundid pööratud horisontaalseks. Punase kanga vardapoolsel osal on must valge äärisega rõngasrist. Risti lehvipoolne haar väljub ringist ning läbib horisontaalselt lehvipoolse lipuvälja. Risti harude vahelised sektorid on kollased.

Lipu normaalmõõtmed on 105×165 cm ning laiuse ja pikkuse suhe 7:11.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Rõngasrist sümboliseerib elupuud, mis tähendab igavest elu ning pärineb unikaalselt muistiselt, milleks on trapetsikujuline hauaplaat Ridala kiriku edelanurga lähedal. Risti harude vahelised kollased sektorid sümboliseerivad Päikeseketast ilmasamba otsas.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Ridala valla lipp heisatakse alaliselt volikogu ja valitsuse hoone peasissekäigu juurde või selleks sobivasse kohta kas lipuvarda vastavasse hoidjasse või lipumasti.
  2. Ajutiselt võib lippu heisata valla pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega, kui ka muudel avalikel üritustel.
  3. Vallalipu heiskamise vallale kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-aladel võib teha kohustuslikuks üksnes volikogu otsuse või valitsuse korraldusega. Teistele omanikele on need otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.
  4. Rahvusvahelistel, üleriigilistel ja regionaalsetel üritustel võivad valla lippu kasutada Ridala valla ametlik delegatsioon või valda esindavad kollektiivid või üksikisikud.
  5. Vallalipu heiskamisel koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, valla või muu lipuga, asub vallalipp lippude poolt vaadatuna vasakul teise riigi või Eesti riigilipust.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]