Rand Paul

Allikas: Vikipeedia
Rand Pauli 2015

Randal Howard Paul (sündinud 7. jaanuaril 1963 Pittsburghis Pennsylvanias) on USA senaator Kentucky osariigist. Ta on USA Vabariikliku Partei liige ning endise Texase senaatori ja presidendikandidaadi Ron Pauli poeg.

Esimest korda pälvis ta üleriigilist tähelepanu 2008. aastal, kui esines poliitiliste kõnedega oma isa toetuseks, kes kandideeris Vabariikliku Partei presidendikandidaadiks. Rand Paul on esimene USA senaator, kes on olnud Esindajatekojas ametis samal ajal oma vanemaga.

Duke'i Ülikooli meditsiinikooli lõpetanud Paul töötas silmaarstina Bowling Greenis Kentucky osariigis 1993. aastast ja asutas 2007. aasta detsembris oma kliiniku. 1994. aastal rajas ta Kentucky maksumaksjate ühingu, mida juhib tänini.[1]

2010. aastal kandideeris Paul Vabariikliku Partei liikmena senatisse kohale, mille jättis vabaks pensionile läinud senaator Jim Bunning Kentuckyst. Paul võitis Kentucky osariigi riigisekretäri Trey Graysonit esimeses voorus. Ehkki ta polnud varem olnud ühelgi poliitilisel ametikohal, võitis ta ka Kentucky peaprokuröri Jack Conwayd. Tea Party liikumise pooldajana on ta avalikult toetanud poliitiliste ametikohtade maksimumaegade kehtestamist, tasakaalustatud riigieelarvet ning föderaalkulutuste ulatuslikku kärpimist ja maksude langetamist. Ta on saanud tuntuks sõltumatute seisukohtade poolest paljudel poliitilistel teemadel, väideldes tihti nii vabariiklaste kui ka demokraatidega.[2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. ""Rand Paul's Antitax Group Has Been Inactive for Years" (October 15, 2010) Wall Street Journal". Blogs.wsj.com. 14. oktoober 2010. Vaadatud 3. november 2010.
  2. Schreiner, Bruce (12. september 2010). "Paul says GOP shares blame for deficits". The Daily Caller. Vaadatud 23. oktoober 2010.