Raffaeli tööde loend

Allikas: Vikipeedia

Itaalia kõrgrenessansi maalikunstnikule ja arhitektile Raffaelile omistatavate tööde loend.

Kujutis Pealkiri (variandid) Aasta(d) Iseloomustus (mõõdud: cm) Asukoht
Raffaello Madonna col Bambino 1498.jpg
Casa Santi madonna
umbes 1498
fresko, 97 × 67
Casa Santi, Urbino.
Rafael - Bandeira processional.jpg
Püha kolmainsuse lipp
(parem pool)[1].
1499 – 1500
õlimaal lõuendil, 166 × 94.
Pinacoteca Comunale, Città di Castello.
Rafael - Bandeira processional 2.jpg
Püha kolmainsuse lipp
(vasem pool)
1499 – 1500
õlimaal lõuendil, 166 × 94.
Pinacoteca Comunale, Città di Castello.
Rafael - ressureicaocristo01.jpg
Kristuse ülestõusmine
1499 – 1502
õlimaal paneelil, 52 × 44
São Paulo kunstimuuseum, São Paulo
Raffaello Angelo 1 (frammento pala Baronci).jpg
Baronci altarimaal
(fragment; eksisteerib ka teine fragment, 57 x 36 cm, Musée du Louvre)
1500 – 1501
õlimaal puidul 31 × 27
Tosio Martinengo linnapinakoteek, Brescia
Raffaello Angelo 2 (frammento pala Baronci).jpg
Baronci altarimaal
(fragment)
1500 – 1501
õlimaal puidul 57 × 36
Musée du Louvre, Pariis
Raffael 021.jpg
Püha Sebastian
1501 – 1502
õlimaal puidul 43 × 34
Carrara Akadeemia, Bergamo Maaligalerii
Raffael - Madonna Solly.jpg
Solly madonna
umbes 1502
õlimaal puidul 52 × 38
Maaligalerii, Berliin.
PalaOddiRaffaello.jpg
Oddi altarimaal
1502 – 1504
tempera riidel, 267 × 163
Vatikani muuseumid, Rooma.
CrocefissioneRaffaello.jpg
Ristilöömine
Gavari ristilöömine
1502 – 1503
õlimaal puidul 280 × 165
Rahvusgalerii, London.
Raphaelportraityoungman.jpg
Mehe portree
Mehe portree, Borgia Raffaello galerii
1502
õlimaal puidul 45 × 31
Borgia galerii, Rooma.
Raffael 024.jpg
Connestabile madonna
1502 – 1503
tempera lõuendil, 17,5 × 18
Riiklik Ermitaaž, Sankt–Peterburg.
Raphael Madonna Pasadena.jpg
Pasadena madonna
1503
õlimaal puidul 55 × 45
Norton Simon Museum, Pasadena, California.
Raphael - Portrait of a Man (L.M.).jpg
Mehe portree
1502 – 1504
õlimaal puidul 47 × 37
Liechtenstein Museum Liechtenstein.
Raphael - Saint George Fighting the Dragon.jpg
Püha Jüri ja draakon
1504
õlimaal puidul 31 × 27
Musée du Louvre, Pariis.
Raffaello - Spozalizio - Web Gallery of Art.jpg
Neitsi Maarja kihlus
1504
õlimaal paneelil, 170 × 118
Brera pinakoteek, Milano.
St Michael Raphael.jpg
Püha Miikael ja lohe
1504 – 1505
õlimaal puidul 30 × 26
Musée du Louvre, Pariis.
Three Graces.jpg
Kolm graatsiat
1504 – 1505
õlimaal puidul 17 × 17
Musée Condé, Chantilly.
Raffael 007.jpg
Rüütli unenägu
1504 – 1505
tempera puidul, 17 × 17
Rahvusgalerii, London.
Sanzio 00.jpg
Autoportree
1504 – 1506
õlimaal paneelil, 47,5 × 33
Uffizi galerii, Firenze.
Madonna and Child Enthroned with Saints.jpg
Colonna altarimaal
1504 – 1505
tempera ja kuld paneelil, 172,4 × 172.4
Metropolitan Museum of Art, New York.
PeruginoRaphael.jpg
Perugino portree
1504
tempera puidul, 57 × 42
Uffizi galerii, Firenze.
Raffaello - ElisabettaGonzaga.jpg
Elisabetta Gonzaga portree
1504
õlimaal puidul 52,9 × 37.4
Uffizi galerii, Firenze.
IMG 0882 - Perugia - Cappella di San Severo (Raffaello e Perugino) - Foto G. Dall'Orto - 5 ago 2006.jpg
Kolmainsus
Ülaosa – Raffael (umbes 1505),
alaosa – Perugino (1520).
umbes 1505
fresko
San Severo kabel, Pérouse.
Raphael - Madonna dell Granduca.jpg
Suurhertsogi madonna
1505
õlimaal puidul 84 × 55
Pitti palee, Firenze.
PalaAnsidei.jpg
Ansidei altarimaal
Neitsi Maarja lapsega troonil, koos Ristija Johannese ja Myra Püha Nikolausega
1505
õlimaal puidul 274 × 152
Rahvusgalerii, London.
Young Man Apple.jpg
Noormees õunaga
1505
õlimaal puidul 47 × 35
Uffizi galerii, Firenze.
CristoRaffaello.jpg
Kristuse õnnistus
1505
õlimaal puidul 30 × 25
Martinengo pinakoteek, Brescia.
Raffael 033.jpg
Terranuova madonna
1504 – 1505
õlimaal puidul 87 × 87
Gemäldegalerie, Berliin.
Raffaello, ritratto di maria pia da montefeltro.jpg
Emilia Pia de Montefeltro portree
umbes 1504 – 1505
õlimaal puidul 58 × 36
Baltimore Museum of Art, Baltimore.
Raffael 031.jpg
Ohakalinnu madonna
1506
õlimaal puidul 107 × 76
Uffizi galerii, Firenze.
Raffaello Sanzio - Pietro Bembo.jpg
Noormehe portree
1504
õlimaal puidul 54 × 39
Kaunite kunstide muuseum, Budapest.
Raffael 030.jpg
Niidu madonna
Aasa madonna või
Belvedere madonna
1506
õlimaal puidul 113 × 88
Kunstiajaloo muuseum, Austria.
Raffael 017.jpg
Püha perekond palmiga
umbes 1506
õlimaal puidul 101,5 × 101,5 kantud lõuendile
Šoti Rahvusgalerii, Edinburg.
Guidobaldo montefeltro.jpg
Guidobaldo I de Montefeltro portree
1506
tempera puidul, 70,5 × 49.9
Uffizi galerii, Firenze.
Raffael 029.jpg
Esterhazy madonna
1508
õlimaal lõuendil, 29 × 21.5
Kaunite kunstide muuseum, Budapest.
Raffaello Madonna Cowper.jpg
Cowper'i pisimadonna
1505 – 1506
õlimaal lõuendil, 58 × 43
National Gallery of Art, Washington.
Saint george raphael.jpg
Püha Jüri ja lohe
1504 – 1506
õlimaal puidul 28,5 × 21.5
National Gallery of Art, Washington.
Raphael-LaDonnaGravida(1505-1506).jpg
Rase naine
Lapseootel naine
1504 – 1506
õlimaal puidul 66 × 52
Pitti palee, Firenze.
Raffaello Ritratto di Agnolo Doni.jpg
Agnolo Doni prtree
1506
õlimaal puidul 65 × 45
Palatina galerii, Firenze.
Ritratto di maddalena strozzi.jpg
Maddalena Doni portree
1506
õlimaal puidul 63 × 45
Pitti palee, Firenze.
Raphael Madonna of the Pinks.jpg
Madonna nelkidega
1506 – 1507
õlimaal puidul 28,8 × 22.8
Rahvusgalerii, London.
Raffael 046.jpg
Daam ükssarvega
1506
õlimaal puidul 65 × 51
Galerie Borghèse, Rooma.
Raphael Madonna with Beardless St. Joseph.jpg
Neitsi Maarja koos lapse ja püha Joosepiga
1506
tempera lõuendil (kantud paneelile), 72,5 × 56,5
Riiklik Ermitaaž, Sankt–Peterburg.
Raffael 020.jpg
Alexandria Püha Katariina
1507
õlimaal lõuendil, 72,2 × 55,7
Rahvusgalerii, London.
Raffael 050.jpg
Canigiani Püha perekond
1507
õlimaal lõuendil, 131 × 107
Alte Pinakothek, München.
Raffael 009.jpg
Kaunitar Jardinière
1507
õlimaal lõuendil, 122 × 80
Musée du Louvre, Pariis.
Raffael 004.jpg
Baglioni altarimaal
1507
üksikud osad on hajutatud
Raffael 004.jpg
Déposition Borghèse
Baglioni altarimaali keskpannoo
1507
õlimaal lõuendil, 184 × 176
Galerie Borghèse, Rooma.
Raphaël - La Madone de la maison d'Orléans - Google Art Project.jpg
Orléans'i madonna
1507
õlimal puidul, 31,7 × 23.3
Musée Condé, Chantilly.
Raffael 015.jpg
Püha perekond tallega
1507
õlimaal puidul kantud lõuendile, 29 × 21
Prado muuseum, Madriid.
Raffael 043.jpg
Tumm
Tumm või Noore naise portree
1507 – 1508
õlimaal lõuendil, 80 × 60
Galleria Nazionale delle Marche, Urbino.
Raffael 032.jpg
Neitsi Maarja Tempi
Neitsi Maarja ja laps
1508
õlimaal riidel, 75 × 51
Alte Pinakothek, München.
Raffael 028.jpg
Colonna madonna
1508
õlimaal lõuendil, 52 × 38
Gemäldegalerie, Berliin.
Raphael Madonna of Loreto.jpg
Lorette madonna
Madonna looriga või Looriga madonna
1509 – 1510
õlimaal lõuendil, 120 × 90
Musée Condé, Chantilly, Oise, Prantsusmaa
Rafael - Alessandro Farnese.jpg
Kardinal Alessandro Farnese portree
1509 – 1511
õlimaal puidul 139 × 91
Musée Capodimonte, Napoli.
Raffael 078.jpg
Püha sakramendi arutelu
1509 – 1510
La Signature saali neljas fresko, 139 × 770
Vatikani palee, Rooma.
Raffael 058.jpg
Ateena kool
1509 – 1511
fresko, la Signature saal, 440 × 770
Vatikani palee, Rooma.
The Aldobrandini Madonna.jpg
Aldobrandini madonna
Garvagh' madonna
1510
õlimaal puidul 38,7 × 32.7
Rahvusgalerii, London.
La Vierge au voile, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Neitsi Maarja sinise diadeemiga
1510 – 1511
õlimaal puidul 68 × 44
Musée du Louvre, Pariis.
Portrait of a Cardinal, by Raffael, from Prado in Google Earth.jpg
Kardinali portree
1510
õlimaal puidul 79 × 61
Prado muuseum, Madriid.
Raffael 023.jpg
Alba madonna
Alba hertsogi madonna
1511
õlimaal lõuendil, 94 × 94
National Gallery of Art, Washington.
Grande madonna cowper.jpg
La Grande Madone Cowper
Niccolini madonna
1511
õlimaal lõuendil, 80,7 × 57,5
National Gallery of Art, Washington.
Raffael 072.jpg
Parnassos
1511
fresko, salle de la Signature, ? × 670
Vatikani palee, Rooma.
Raffael 054.jpg
Vertuse kardinalid ja teoloogid
1511
fresko, la Signature saal, ? × 660
Vatikani palee, Rooma.
Raffael - The Prophet Isaiah - 1511-1512.jpg
Prohvet Jesaja
1511 – 1512
fresko, 250 × 155
Sant'Agostino kirik, Rooma.
Raphael Heliodorus.jpg
Héliodore chassé du temple
1511 – 1512
fresko, la Signature saal, ? × 750
Vatikani palee, Rooma.
Pope Julius II.jpg
Paavst Julius II portree
1511 – 1512
õlimaal puidul 108 × 80,7
Rahvusgalerii, London.
MadonnaDiFoligno.jpg
Foligno Neitsi Maarja
1511 – 1512
õlimaal lõuendil, 320 × 194
Vatikani muuseumid, Rooma.
Raffael 012.jpg
Galatea võit
1512
fresko, 295 × 224
Villa Farnesina, Rooma.
Workshop of Raphael - Madonna of the Candelabra - Walters 37484.jpg
Neitsi Maarja kandelaabritega
umbes 1513
õlimaal paneelil, 65,7 × 64
Walters Art Museum, Baltimore.
Raffael 051.jpg
Sixtuse madonna
1512 – 1514
õlimaal lõuendil, 265 × 196
Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden.
Raffael 026.jpg
Neitsi Maarja tooliga
1513 – 1514
õlimaal paneelil, 71 × 71
Pitti palee, Firenze.
Madonna Impannata.jpg
Neitsi Maarja de l'Impannata
1513 – 1514
õlimaal puidul 158 × 125
Pitti palee, Firenze.
Raffael 027.jpg
Neitsi Maarja kardinaga
1514
õlimaal puidul 65,8 × 51,2
Alte Pinakothek, München.
Giulio Romano 001.jpg
L'Incendie de Borgo
1514
fresko, l'Incendie saal, 268 × 160
Vatikani muuseumid, Rooma.
Leoattila-Raphael.jpg
Leo I Suure ja Attila kohtumine
1514
fresko, Eliodore ruum, ? × 750
Vatikani muuseumid, Rooma.
Deliveranceofstpeter.jpg
Peetruse päästmine
1514
fresko, Eliodore ruum, ? × 560
Vatikani muuseumid, Rooma.
Massatbolsena.jpg
Bolsena missa
1514
fresko, Eliodore ruum, ? × 660
Vatikani muuseumid, Rooma.
Raphael - Bindo Altoviti.jpg
Bindo Altoviti portree
1512 – 1515
õlimaal puidul 60 × 44
National Gallery of Art, Washington
Raphael The Sibyls.jpg
Sibüllid ja prohvetid
Sibüllid inglitelt juhiseid saamas
1514
fresko, Itaalia 615 × 440
Église Notre-Dame-de-la-Paix, Rooma.
Cecilia Raphael.jpg
Püha Cecilia ekstaas
1514 – 1516
õlimaal lõuendil, 238 × 150
Pinacoteca Nazionale, Bologne.
Baldassare Castiglione, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Baldassare Castiglione portree
1514 – 1515
õlimaal lõuendil, 82 × 67
Musée du Louvre, Pariis.
Raphael.woman.600pix.jpg
Daam looriga
Loor
1514 – 1515
õlimaal lõuendil, 82 × 60,5
Pitti palee, Firenze.
Inghirami Raphael.jpg
Tommaso Inghirami portree
Fedra Inghirami
1509
õlimaal puidul 91 × 61
Palatina galerii, Pitti palee, Firenze.
PalazzoBranconioDellAquila.jpg
Branconio palee Aquila's
umbes 1520
Giovan Battista Naldini XVII sajandi gravüür
Kaotatud töö.
V&A - Raphael, The Miraculous Draught of Fishes (1515).jpg
La Pêche miraculeuse
kartongkate
1515 – 1516
tempera kartongil 319 × 399
Victoria and Albert Museum, London, Royaume-Uni
V&A - Raphael, Christ's Charge to Peter (1515).jpg
Kristus ulatab võtmed Peetrusele
kartongkate
1515 – 1516
tempera kartongil 343 × 532
Victoria and Albert Museum, London
V&A - Raphael, The Healing of the Lame Man (1515).jpg
Lombaka tervendamine
kartongkate
1515 – 1516
tempera kartongil 342 × 536
Victoria and Albert Museum, London
V&A - Raphael, The Death of Ananias (1515).jpg
Ananiase surm
kartongkate
1515 – 1516
tempera kartongil 342 × 532
Victoria and Albert Museum, London
V&A - Raphael, The Conversion of the Proconsul (1515).jpg
La conversion du proconsul
kartongkate
1515 – 1516
tempera kartongil 342 × 446
Victoria and Albert Museum, London
O sacrifício em Listra
Ohverdus Lystres
kartongkate
1515 – 1516
tempera kartongil 342 × 542
Victoria and Albert Museum, London
V&A - Raphael, St Paul Preaching in Athens (1515).jpg
Pauluse jutlus Ateenas
kartongkate
1515 – 1516
tempera kartongil 343 × 442
Victoria and Albert Museum, London
Double Raphael.jpg
Andrea Navagero ja Agostino Beazzano kaksikportree
1516
õlimaal lõuendil, 76 × 107
Galerie Doria-Pamphilj, Rooma.
Bernardo Dovizi.jpg
Kardinal Bibbiena portree
1516
õlimaal lõuendil, 85 × 66.3
Galerie Palatine, Pitti palee, Firenze.
Regola - S. Eligio degli Orefici.JPG
Sant'Eligio kullasseppade kirik
1509 – 1575
Esialgse Raffaeli kavandi viisid lõpule Baldassarre Peruzzi ja Aristotele da Sangallo.
Rione Regola, Rooma
Roma-santa maria del popolo.jpg
Maailma loomine
1516
Mosaïque
Dôme,Chapelle Chigi, Église Sainte-Marie-du-Peuple, Rooma.
Transfiguration Raphael.jpg
Noormehe portree [2]
1518 – 1520
õlimaal puidul 405 × 218
Vatikani muuseumid, Rooma.
Raffael 040.jpg
Paavst Leo X portree [3]
1518 – 1520
õlimaal puidul 154 × 119
Uffizi galerii, Firenze.
Christ Falling on the Way to Calvary - Raphael.jpg
Ristikandmine
Minek Kolgatale, samuti Sitsiilia kramp.
1516 – 1517
õlimaal lõuendil, 318 × 229
Prado muuseum, Madriid.
Portrait of Lorenzo di Medici.jpg
Urbino hertsogi Lorenzo de' Medici portree
umbes 1510 – 1517
õlimaal lõuendil, 97 × 79
Erakogu
The Holy Family - Rafael.jpg
Püha perekond
1518
õlimaal puidul kantud riidele, 207 × 140
Musée du Louvre, Pariis.
Raffael 099.jpg
Hesekieli nägemus
1518
õlimaal puidul 40,7 × 29.5
Palatina galerii, Pitti palee, Firenze.
Le Grand Saint Michel, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Püha Miikael hävitab deemoni
1518
õlimaal puidul kantud riidele, 268 × 160
Musée du Louvre, Pariis.
MadonnaRosa.jpg
Neitsi Maarja roosiga
Roosi madonna[4]
1518 – 1520
õlimaal puidul kantud riidele, 268 × 160
Prado muuseum, Madriid.
Portrait de l'artiste avec un ami, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Autoportree sõbraga
Kaksikportree
1518 – 1519
õlimaal lõuendil, 99 × 83
Musée du Louvre, Pariis.
Fornarina.jpg
La Fornarina
Noore naise portree
1518 – 1519
õlimaal lõuendil, 85 × 60
Galerie nationale d'art ancien, Rooma.
Visitation-400.jpg
Külastus
1517
õlimaal lõuendil, 200 × 145
Prado muuseum, Madriid.
Raphael missing.jpg
Noormehe portree [5]
1513 – 1514
õlimaal lõuendil, 72 × 56
Czartoryski muuseum, Krakow.[6].
Rafael - La Madona de Bogota.jpg
Bogota Neitsi
umbes 1517 – 1520
Erakogu, Bogota.
Portrait-of-a-Young-Girl-Raphael.jpg
Noore naise portree
umbes 1520
õlimaal lõuendil, 60 × 44
Musée des beaux-arts, Strasbourg.
Raphael - Madona of the Fish.jpg
Neitsi Maarja kalaga
Kala madonna
umbes 1513 – 1514
õlimaal puidul 215 × 158
Prado muuseum, Madriid.
Raphael - Mackintosh Madonna.JPG
Mackintosh'i madonna
Torni madonna
umbes 1509 – 1511
õlimaal puidul kantud riidele, 78,8 × 64.2
Rahvusgalerii, London.
Raffael 100.jpg
Püha perekond koos Ristija Johannesega
umbes 1513 – 1514
õlimaal puidul 154,5 × 114
Kunstiajaloo muuseum, Viin.
Raphael - Madonna del Passeggio.jpg
Promenaadi madonna
umbes 1516
õlimaal puidul 90 × 63.3
Šoti Rahvusgalerii, Edinburg.
Sainte Jean-Baptiste, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Ristija Johannes kõrbes
umbes 1516
õlimaal puidul kantud riidele, 135 × 142
Musée du Louvre, Pariis.
Atelier de Raphäel - Cérès, dite aussi L'Abondance.jpg
Cérès
Küllus
umbes 1516
õlimaal puidul 38 × 31
Musée du Louvre, Pariis.
Raphael - The visitation.jpg
Külastus
umbes 1517
õlimaal puidul 200 × 145
Prado muuseum, Madriid.
Rafael - São João Batista.jpg
Ristija Johannes
umbes 1518
õlimaal puidul 165 × 147
Uffizi galerii, Firenze.
Rafael - La Perla.JPG
Püha perekond (La Perla)
umbes 1518
õlimaal puidul 147,4 × 116
Prado muuseum, Madriid.
Raffaello Ritratto di donna.jpg
Naise portree (La Perla)
Modena pärl
umbes 1518 – 1520
õlimaal puidul 35 × 30
Galerie Estense, Modena.
Raphael - Holy Family below the Oak.jpg
Püha perekond tamme all
umbes 1518 – 1520
õlimaal puidul 144 × 110
Prado muuseum, Madriid.
Rafael - Retrato de Isabel de Requesens.jpg
Napoli kuninganna Isabelle de Requesens'i portree
umbes 1518
õlimaal puidul kantud riidele, 120 × 95
Musée du Louvre, Pariis.
Raffael 101.jpg
Püha Margariita
umbes 1518
õlimaal lõuendil, 192 × 122
Kunstiajaloo muuseum, Viin, Austria.
Raphael Portrait of a Young Man.jpg
Noormehe portree
umbes 1518 – 1519
õlimaal lõuendil, 43,8 × 29
Musée Thyssen-Bornemisza, Madrid.
Raphäel - La Petite Sainte Famille.jpg
La Petite Püha perekond[7]
umbes 1518 – 1519
õlimaal puidul (pappel), 38 × 32
Musée du Louvre, Pariis.

Allikad[muuda | redigeeri lähteteksti]

  • M. Alpatov. Kunstiajalugu. Renessansi ja uusaja kunst. Tallinn: Kunst, 1982. Lk 55–59.
  • Barone, Juliana & Marques, Luiz. Raffaello Sanzio. In: Marques, Luiz (org.) Catálogo do Museu de Arte de São Paulo Assis Chateaubriand: Arte italiana. São Paulo: Prêmio, 1998, p. 62-67.
  • Richard Mühlberger, O que faz de um Rafael um Rafael?, éditeur Cosac et Naify, 2003, p.7-9 ISBN 85-7503-134-1
  • S. Negrini, La Galería de los Uffizi de Florencia y sus pinturas, Collection Los Grandes Museos, éditeur Noguer, Barcelone, 1974, p. 13-20 ISBN 84-279-9203-3
  • Christof Thoenes, Rafael, éditeur Taschen, Cologne, 2005, p. 13-20 ISBN 3-8228-2302-3

Märkused[muuda | redigeeri lähteteksti]

  1. Omistatakse Raffaelile – Thoenes, 2005, p. 15
  2. Kunstniku surmaajaks (1520) lõpetamata
  3. Paavst Leo X portree, koos nõbude, kardinalide Giulio de' Medici ja Luigi de' Rossiga.
  4. Võimalik kaastöö: Giulio Romano
  5. Maal kadus 1945. aastal
  6. Raffaeli Noormehe portree asus Krakowi Czartoryski muuseumis, kust see läks II maailmasõja ajal kaduma, võimalik et saksa sõjaväe käe läbi.
  7. Giulio Romano väitel omistatakse Giulio Pippi'le

Välislingid[muuda | redigeeri lähteteksti]