Personal Jesus

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib Depeche Mode'i laulust; Nina Hageni albumi kohta vaata artiklit Personal Jesus (album)

"Personal Jesus" on Depeche Mode'i lugu, mida hiljem on esitanud paljud nimekad artistid, sealhulgas Marilyn Manson ja Johnny Cash. Loo autor on Depeche Mode'i liige Martin Gore. Rolling Stone pani laulu oma 500 läbi aegade parimate laulude edetabelis 368. kohale. Muusikaajakiri Q pani selle oma saja läbi aegade parima laulu nimekirja.

Lugu torkab kõrva oma monotoonse, lühikest ja rokilikku motiivi järgiva meloodia poolest.

Martin Gore kirjutas selle loo Elvis Presley ja Priscilla Presley kohta.

Singel[muuda | muuda lähteteksti]

"Personal Jesus" anti singlina välja kuus kuud enne albumi "Violator" ilmumist. See saavutas Suurbritannias 13., USA edetabelis Billboard Hot 100 28. ja edetabelis Billboard Modern Rock 3. koha. Edu saatis ka loo B-poolt "Dangerous", mis jõudis Modern Rocki edetabelis 13. kohale.

Originaalversioon[muuda | muuda lähteteksti]

"Personal Jesus" on bändi üks suurimaid hitte ja koos "Enjoy the Silence'iga" leiab alati koha ansambli kontsertidel. See on üks väheseid Depeche Mode'i lugusid, kus peamiseks instrumendiks on kitarr.

Kaverid[muuda | muuda lähteteksti]

Laulu on kaverdanud teiste hulgas Gravity Kills, Marilyn Manson, Sammy Hagar, Jerry Williams, Lollipop Lust Kill, Nina Hagen, Richard Cheese, Johnny Cash, Tori Amos ja Mindless Self Indulgence. Laulu on kasutatud ka sämplina, näiteks Jamelia laulus "Beware of the Dog" ja Hilary Duffi laulus "Reach Out".