Perekonnapildid

Allikas: Vikipeedia
Perekonnapildid
Žanr noortefilm
draama
Režissöör Valentin Kuik
Stsenarist Valentin Kuik
Operaator Toomas Massov
Helilooja Tõnu Naissoo
Peaosades Allan Kuljus
Merle Tähe
Andres Raag
Urmas Verllin
Kaili Närep
Filmistuudio Tallinnfilm
Aasta 1989
Esilinastus 25. september 1989
Kestus 79 minutit
Riik Nõukogude Liit (Eesti)
Keel eesti
IMDb profiil

"Perekonnapildid" on 1989. aastal valminud Tallinnfilmi mängufilm. Filmi stsenaarium on valminud Valentin Kuigi jutustuse "Valem" ainetel.

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

Filmi tegevus toimub 1960. aastate esimesel poolel ühes Eesti väikelinnas. Väikelinna abiturientidel on ootusärev aeg. Keskkool saab kohe läbi ja ees on iseseisev elu. Kalle ja Inna vahel on midagi, kuid nad pole oma suhteid selgitanud ja korraga lähevad need hoopis sassi. Siimu ja Evi suhted oleks justkui selged, kuid nendegi vahel tekib arusaamatus. Viimase paari koolinädala jooksul pannakse proovile lootused, armastus, usaldus ning noorte ettekujutused heast ja halvast.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Filmi retseptsioon[muuda | muuda lähteteksti]

Film langes suhteliselt terava kriitika alla. Ka need, kes suhtusid filmi heatahtlikult (Mati Unt, Tiina Lokk jt.) tõid paratamatult esile töö nõrgu kohti. Üks kõige tõsisemaid etteheiteid oli filmi tegevusaja muutmine võtteldes jutustusega "Valem", mille tegevus toimus 1980. aastate keskpaiku. Filmi olid toodud 1960. aastad, aga käsitletud tollele ajastule mitteomaselt noorte sõnakasutust, nende kõnemaneere ja käitumismalle.[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Õie Orav. Tallinnfilm. II, Mängufilmid 1977-1991. Tallinn, 2004, lk. 708