Stringid

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Pepuvahepüksid)
 See artikkel räägib riideesemest, stringiteoorias uuritavate elementaarobjektide kohta vaata artiklit string; informaatika mõiste kohta vaata artiklit sõne (andmetüüp).

Stringid

Stringid on kitsad "mini" aluspüksid, mis eesotsas katavad ainult häbemepiirkonda ja mille tagaosa kantakse tuharate vahel. Need koosnevad kahest (või ühest) riide kolmnurgast ja neid ühendavatest paeltest.

  • G-string. Stringide alavormide seas on g-string ehk nöörstring, mille tagaosa kujutab endast kitsast riideriba, mis jookseb tuharate vahel vöökummini, ning Ameerikas levinud jockstrap, millel tagaosa koosneb kahest laiast elastsest ribast, mis hoiavad suguti ja munandid kindlalt paigas. Inglise keeles kasutatakse ka nimetust athletic supporter ('sportlik toetaja'), sest nende algne eesmärk oli meeste suguelundeid toetada ja fikseerida, et vältida sportimisel tekkida võivaid vigastusi.
  • T-string - stringid, millel pole tagumist kolmnurka, vaid tuharate vaheline pael on ühendatud otse vöökummipaelaga moodustades "T"-kuju.