Peeter Pungar

Allikas: Vikipeedia

Peeter Pungar (sündinud 6. augustil 1942 Tartus) on eesti insener.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Lõpetas 1966. aastal Tartu Riikliku Ülikooli füüsika-matemaatikateaduskonna.

Ametikohad[muuda | muuda lähteteksti]

Töötanud TPI arvutus-matemaatika kateedris assistendi, TA Küberneetika Instituudis vanemteaduri, Eesti Maaparandusprojektis sektorijuhataja ja Energiamüügis juhtivinsenerina, OÜ Elinet rakendusinsener, Eesti Informaatikakeskuse peaspetsialist, aastast 2003 Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse rakenduse administraator.

Matkamine[muuda | muuda lähteteksti]

Esimese süstamatka tegi 1967. aastal Koiva jõel, 1980. aastate algusest tegev Tallinna KM-s. Sooritanud ligi 50 kategooriamatka, neist juhtinud pooli. Harrastanud peamiselt veematkamist, teinud arvukalt kõrgema kategooria veematku Siberis ja Kesk-Aasias. Viimastel aastatel matkanud Euroopa riikides ja Aasias, 1999 juhtis esimest Eesti veematkajate rühma Nepali jõgedel. Tulnud kahel korral Eest matkaspordi meistrivõistlustel oma alagrupis esikohale (1984, 1988) ja teistele auhinnalistele kohtadele. NSV Liidu meistersportlane matkaspordis (1987), Eesti meistermatkaja (1990). Osalenud matkajate kokkutulekutel ja võistlustel võistleja, kohtuniku ja peakohtunikuna. Tegutsenud pikka aega lektorina Tallinna MK kõikides matkakoolituse astmetes, oli 1996 kevadel matkaõppe taaselustamise üks initsiaator ja korraldaja. On matkaspordi uue klassifikaatori põhiautor, EML matkamärkide süsteemi loomise initsiaator ja väljatöötaja, toimetanud matkaalaseid kogumikke. Harrastab matkateemaliste eksliibriste valmistamist, kogub erialast kirjandust.

Ta on Eesti Matkaliidu auliige.

Liidud, ühingud[muuda | muuda lähteteksti]

Oli aastatel 1983–1987 VMKK liige, aastast 1988 VMKK (praegu EMKK) esimees, EML-i asutamisest peale selle juhatuse liige, aastatel 1993–1999 EML-i asepresident. Kuulub spordiühingusse Kalev, tegelenud ka tõstespordi ja riistvõimlemisega.

Autasud[muuda | muuda lähteteksti]

Autasustatud TEKN ja EVTEN autasudega, on Põhjatähe Matkajuhi märgi kavaler (1999).

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]