Pediküür

Allikas: Vikipeedia

Pediküür (ladina keeles pedis 'jala', cura 'hool, hoolitsus') on jalgade, sealhulgas ka varbaküünte protseduur mille käigus tehakse jalad ja küüned korda. Sinna alla kuulub jalgade raspeldamine kas raspli või aparaadiga. Hoolduse käigus korrastatakse kannad, tallad ning muud sarvestunud kohad. Küüned lõigatakse sobivasse pikkusesse. Tehnikud eelistavad sirgeid aga äärtest ümaraid küüsi.

Eelistatakse pediküür teenust koos küünelaki või geellakkimisega.


Kas teadsid, Tänapäeval eelistatakse sõna pediküürile jalahooldus.

Ravipediküür[muuda | muuda lähteteksti]

Ravipediküüri ehk meditsiiniline pediküür ehk probleemsete jalgade hooldus. Ravipediküüris reeglina ei lakita küüsi vaid keskendutakse probleemsetele kohtadele.

Esteetiline pediküür[muuda | muuda lähteteksti]

Esteetiline pediküür ehk ilupediküür ei ole oma nime poolest tuntud. Siin all mõeldakse mitte probleemsete jalgade hooldust.

Erinevad jalahoolduste liigid[muuda | muuda lähteteksti]

Spaapediküür - Sisaldab veeprotseduure. Teenuse alguses on kuni 10min jalavann, mis on rikastatud erinevate sooladega. Järgneb põhjalik algade ja küünte korrastamine. Vastavalt valitud teenusele kaetakse küüned kas küünelaki või geellakiga. Teenus lõpetatakse jalgade koorimise ja kerge massaažiga ning kreemitatakse.

Klassikaline pediküür - Spaapediküürist eristab klassikat, et teenuse lõpus puudub jalgade koorimine.

Kuiv pediküür aka kuiv aparaadipediküür - viiakse läbi alati aparaadiganing teenuse alguses ei tohi jalad saada märjaks seeläbi ei toimu jalavanni kuna muidu jalavann pehmendab nahka ja kalluse eemaldus on raskendatud.

Varvaste geellakkimine - varvaste geellakk on nagu nimigi ütleb, ainult varvaste geellakkimine. Selles protseduuris ei tehta kandu ega jalgu korda.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]