Paulus VI pühitsetud kardinalide loend

Allikas: Vikipeedia

Paavst Paulus VI pühitses 143 kardinali 6 konsistooriumil. Tema ajal said kardinalideks hilisemad paavstid Johannes Paulus I, Johannes Paulus II ja Benedictus XVI. Viimane paavst, kelle pühitsetud kardinalidest said kolm kardinali paavstideks oli Innocentius X.

  1. konsistoorium 22. veebruar 1965
    1. Josef Beran
    2. Giulio Bevilacqua
    3. Federico Callori di Vignale
    4. Josef-Léon Cardijn
    5. Giovanni Colombo
    6. William Conway
    7. Thomas Benjamin Cooray
    8. Enrico Dante
    9. Léon-Etienne Duval
    10. Ermenegildo Florit
    11. John Carmel Heenan
    12. Charles Journet
    13. Lorenz Jäger
    14. Joseph-Marie Martin
    15. Owen McCann
    16. Paul Pierre Meouchi
    17. Ángel Herrera Oria
    18. Agnelo Rossi
    19. Maurice Roy
    20. Maximos IV Saigh
    21. Lawrence Joseph Shehan
    22. Stéfanos I Sidarouss
    23. Josyf Slipyj
    24. Franjo Šeper
    25. Cesare Zerba
    26. Paul Zougrana
    27. Jean Villot
  2. konsistoorium 26. juuni 1967
    1. Giuseppe Beltrami
    2. Alfred Bengsch
    3. Francis Joseph Brennan
    4. Francesco Carpino
    5. John Patrick Cody
    6. Justinus Darmojuwono
    7. Angelo Dell'Acqua
    8. Nicolás Fasolino
    9. Pericle Felici
    10. Maximilien de Furstenberg
    11. Gabriel-Marie Garrone
    12. Carlo Grano
    13. Benno Walter Gut
    14. John Joseph Krol
    15. José Clemente Maurer
    16. Patrick Aloysius O'Boyle
    17. Alfredo Pacini
    18. Pietro Parente
    19. Michele Pellegrino
    20. Alexandre-Charles Renard
    21. Antonio Riberi
    22. Antonio Samorè
    23. Dino Staffa
    24. Corrado Ursi
    25. Egidio Vagnozzi
    26. Pierre Veuillot
    27. Karol Wojtyła (Johannes Paulus II)
  3. konsistoorium 28. aprill 1969
    1. Eugênio de Araújo Sales
    2. Sebastiano Baggio
    3. Paolo Bertoli
    4. Mario Casariego y Acevedo
    5. Jean-Guenolé-Marie Daniélou
    6. John Francis Dearden
    7. Vicente Enrique y Tarancón
    8. George Bernard Flahiff
    9. John Joseph Carberry
    10. Terence James Cooke
    11. Paul-Joseph-Marie Gouyon
    12. Gordon Joseph Gray
    13. Sergio Guerri
    14. Joseph Höffner
    15. Joseph Albert Malula
    16. François Marty
    17. Peter Thomas McKeefry
    18. Miguel Darío Miranda Gómez
    19. Pablo Muñoz Vega
    20. Mario Nasalli Rocca di Corneliano
    21. Silvio Oddi
    22. Joseph Parecattil
    23. Giuseppe Paupini
    24. Antonio Poma
    25. Jérôme Rakotomalala
    26. Julio Rosales y Ras
    27. Alfredo Vicente Scherer
    28. Stephan Sou Hwan Kim
    29. Arturo Tabera Araoz
    30. Stepán Trochta (in pectore)
    31. Giacomo Violardo
    32. Johannes Willebrands
    33. John Joseph Wright
    34. Paul Yü Pin
  4. konsistoorium 5. märts 1973
    1. Ferdinando Giuseppe Antonelli
    2. Narciso Jubany Arnau
    3. Paulo Evaristo Arns
    4. Emile Biayenda
    5. Avelar Brandão Vilela
    6. Joseph Cordeiro
    7. James Darcy Freeman
    8. Marcelo González Martín
    9. Louis-Jean Guyot
    10. James Robert Knox
    11. Bolesław Kominek
    12. Albino Luciani (Johannes Paulus I)
    13. Timothy Manning
    14. Luis Aponte Martínez
    15. Umberto Mozzoni
    16. Aníbal Muñoz Duque
    17. Maurice Otunga
    18. Pietro Palazzini
    19. Salvatore Pappalardo
    20. Paul-Pierre Philippe
    21. Sergio Pignedoli
    22. Ugo Poletti
    23. Raúl Francisco Primatesta
    24. Luigi Raimondi
    25. António Ribeiro
    26. José Salazar López
    27. Humberto Sousa Medeiros
    28. Paul Yoshigoro Taguchi
    29. Pio Taofinu'u
    30. Hermann Volk
  5. konsistoorium 24. mai 1976
    1. Juan Carlos Aramburu
    2. Corrado Bafile
    3. William Wakefield Baum
    4. Octavio Antonio Beras Rojas
    5. Reginald John Delargey
    6. Dominic Ignatius Ekandem
    7. Bolesław Filipiak
    8. Basil Hume
    9. Emmanuel Kiwanuka Nsubuga
    10. Jaime Lachica Sin
    11. László Lékai
    12. Aloísio Lorscheider
    13. Eduardo Francisco Pironio
    14. Victor Razafimahatratra
    15. Opilio Rossi
    16. Joseph Schröffer
    17. Giuseppe Maria Sensi
    18. Hyacinthe Thiandoum
    19. František Tomášek (in pectore)
    20. Lawrence Trevor Picachy
    21. Joseph-Marie Trinh-nhu-Khuê (in pectore)
  6. konsistoorium 27. juuni 1977
    1. Giovanni Benelli
    2. Mario Luigi Ciappi
    3. Bernardin Gantin
    4. Joseph Ratzinger (Benedictus XVI)

Välislingid[muuda | redigeeri lähteteksti]