One More Time

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib Rootsi ansamblist; Daft Punki laulu kohta vaata artiklit One More Time (Daft Punki laul)

One More Time on Rootsi ansambel, mis on peamiselt tuntud tänu hitile "Highland" ja osalemisele Eurovisiooni lauluvõistlusel. Ansambli aktiivsem tegutsemisaeg jäi aastatesse 1991–1997.

Edulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ansambel saavutas edu aastal 1992, kui debüütalbumi nimilugu "Highland" paljudes Euroopa maades edetabelite etteotsa tõusis (ning raadiohitiks on jäänud siiani). Järgnenud singlid enam sellist edu ei toonud, kuid aastal 1996 valiti trio esindama Rootsit Eurovisioonil, kus tuldi 3. kohale Enya-stiilis looga "Den vilda" ("Meeletu"). See oli ka samal aastal ilmunud rootsikeelse plaadi nimilaul ja hittsingel.

Varia[muuda | muuda lähteteksti]

One More Time oli esialgu kvartett, mille moodustasid muusikutest abielupaar Peter Grönvall ja Nanne Grönvall ning nende sõbrad Maria Radsten ja Therese Löf. Peatselt Löf lahkus bändist ja ansamblist sai trio.

Peter Grönvall on ABBA liikme Benny Anderssoni poeg, kes hiljem, pärast One More Time'is tegutsemise lõpetamist, on oma abikaasale palju laule kirjutanud ning talle plaate produtseerinud. Sageli on Nanne Grönvalli taustalauljana üles astunud endine bändikaaslane Maria Radsten. Nanne on korduvalt hiljem üritanud pääseda Eurovisioonile, kuid seni tulutult. Aastal 2005 jäi ta Rootsi kohalikus eelvoorus ülinapilt teisele kohale, kui pidi alla vanduma Martin Stenmarckile.

Therese Löf aga on teinud võrdlemisi eduka soolokarjääri ning olnud paljudel puhkudel taustalaulja, sh Tallinnas toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusel 2002, kui ta astus lavale Rootsit esindanud trio Afro-Dite selja taga.