Niko Hurme

Allikas: Vikipeedia

Niko Hurme (esinejanimed Kalma ja Nick Gore; sündinud 10. novembril 1974 Karkkilas) on soome muusik. Ta oli aastatel 2002–2005 ansambli Lordi basskitarrist, 1997. aastast on ta rokkansambli Stala & SO. basskitarrist.

Hurme hakkas basskitarri mängima 18-aastaselt, tema esimene basskitarr oli Vestone. Lordis mängides kasutas ta basskitarre Ibanez Ergodyne ja ESP Ltd Viper-304.

Oma suurimateks iidoliteks peab ta Gene Simmonsit ja Lenny Kravitzit.

Ansamblis Lordi oli tema esinejanimi Kalma ning ta kandis zombimootorratturi kostüümi. Kalma tegi kaasa Lordi albumitel "The Monsterican Dream" ja "The Arockalypse". Ta astus üles ka muusikavideotes "The Devis Is A Loser" ja "Blood Red Sandman" ning lühiõudusfilmis "Lordi's the Kin".

Kalma mängis kõik bassipartiid albumil "The Arockalypse" ning laulis ka tausta, kuid kuna ta lahkus bändist enne plaadi ilmumist, ei ole teda plaadiümbrisel kujutatud. Tema asemel on kujutatud juba uut basskitarristi OX-i (Samer el Nahhal). Sarnaselt oli Kalma pilt albumi "Get Heavy" ümbrisel, kuigi sel albumil ei mänginud tema, vaid eelmine bassist Magnum (Sami Wolking).

Kalma kirjutas koos Mr. Lordiga laulu "Kalmageddon".

2006. aastal astus ta paaril Lordi kontserdil üles üllatuskülalisena.

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Mie oon Lordi", Jussi Ahlroth, 2006