Niina Murdvee

Allikas: Vikipeedia

Niina Murdvee (kuni 1973. aastani Niina Alumäe; sündinud 4. mail 1950 Tallinnas) on eesti viiuldaja ja viiulipedagoog.

Niina Murdvee lõpetas viiuli erialal 1968. aastal Tallinna Muusikakeskkooli ning 1973 Tallinna Riikliku Konservatooriumi. Täiendanud end Moskvas Gnessini-nimelise Instituudi aspirantuuris (1985–1987). Tema õpetajateks on olnud Ivi Tivik, Harald Aasa, Vladimir Alumäe, Halida Ahtjamova. Aastal 2008 sai Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias doktorikraadi (PhD).

Töötab meister-õpetajana Tallinna Muusikakeskkooli keelpilliosakonnas ning emeriitdotsendina Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Interpretatsioonipedagoogika instituudis. Annab lisaks sellele regulaarselt meistriklasse ja täienduskursusi nii Eestis kui ka välismaal. On Värskas toimuva üleriigilise noorte keelpillimängijate ja keelpilliõpetajate suvelaager-kursuse üks korraldajaid ja õppejõude. Avaldanud artikleid nii ajakirjanduses kui ka muusikapedagoogilistes kogumikes.

Niina Murdvee on Eesti Keelpilliõpetajate Ühingu asutajaliige, olnud Euroopa Keelpilliõpetajate Ühingu juhatuse liige. On esinenud ettekannetega rahvusvahelistel muusikapedagoogika ja interpretatsioonipedagoogika konverentsidel.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Ta on viiuldaja Vladimir Alumäe tütar. Mikk Murdvee on Niina Murdvee poeg.