Nicholas Charles Windsor

Allikas: Vikipeedia

Lord Nicholas Windsor (Nicholas Charles Edward Jonathan Windsor) (s. 25. juulil 1970) on Kenti krahvi ja krahvinna kolmas laps ning teine poeg. Tal on vanem vend George ja vanem õde Helen.

Lord Nicholas Windsor 2013. aastal

Lord Nicholas sündis, kuuludes Briti troonipärimisjärjekorda kui Briti monarhi lapselapselaps. Kuid 2001. aastal võttis ta ema eeskujul omaks katoliku usu ning kaotas sünnijärgse koha troonipärimisjärjekorras.

Lord Nicholas on Märter Kuningas Charlesi nimelise ühenduse patroon. Tema tiitel "lord" tuleneb tema sünniõigusest, olles vürsti poeg ja Briti monarhi järeltulija. Ta oleks olnud Tema Kuninglik Kõrgus prints Nicholas, kuid 1917 välja antud seadusega ei kuulu see tiitel monarhi lapselapselastele.

Tema lapsed saavad küll perekonnanime Windsor, kuid ei kanna ühtegi tiitlit. Tema lapsed kuuluvad troonipärilusjärjestusse tingimusel, et nad on anglikaanid (mitte katoliiklased).

Abielu ja lapsed[muuda | muuda lähteteksti]

Lord Nicholas Charles Windsor abiellus 2006. aastal Paola Doimi de Lupis Frankopan Šubić Zrinskiga, keda selles abielus olles tuleks kõnetada kui Lady Nicholas Windsori. Nende abielu sõlmiti 19. oktoobril 2006 ja kiriklik laulatus peeti 4. november 2006.

  • Poeg Albert Louis Philip Edward Windsor on sündinud 22. septembril 2007.
  • Poeg Leopold Ernest Augustus Guelph Windsor on sündinud 8. septembril 2009.
  • Poeg Arthur Nicholas Felix Windsor on sündinud 27. mail 2014.