Riiklik Vähiinstituut

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt National Cancer Institute)
Riikliku Vähiinstituudi logo

Riiklik Vähiinstituut[1] (inglise keeles National Cancer Institute, lühend NCI) on USA-s tegutsev riiklik uurimisasutus, mis kuulub Riikliku Tervishoiu Instituudi koosseisu.

Riiklik Vähiinstituut asutati sõltumatu uurimisasutusena 6. augustil 1937 Ameerika Ühendriikide Kongressi poolt National Cancer Institute Act 'iga ja see asub USA-s Bethesdas. Alates 1. juulist 1944 on Riiklik Vähiinstituut Ameerika Ühendriikide Kongressi poolt määratud Riikliku Tervishoiu Instituudi (NIH) koosseisu.

Riiklik Vähiinstituut koordineerib USA riiklikku vähiprogrammi, juhib ja toetab uurimistööd, väljaõpet ning informatsiooni levitamist mis on seotud vähihaiguse riskitegurite, põhjuste, preventsiooni, diagnoosimise ja võimaliku raviga ning vähihaigete elumusega.

Uurimistöödega seotu[muuda | muuda lähteteksti]

  • 12. märtsil 2013 avaldas NCI infomaterjali kanepi võimaliku inhibeeriva toime kohta nii ÖR-positiivse kui ka ÖR-negatiivsete retseptoritega rinnavähi rakuliinidele.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Laine Trapido. "Meditsiiniterminite lühendeid", AS Medicina, Tallinn, 2. trükk, lk 163, 2007, ISBN 978-9985-829-79-0.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Selles artiklis on kasutatud ingliskeelset artiklit en:National Cancer Institute seisuga 07.08.2014.