My Way

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel on Frank Sinatra esituses tuntuks saanud laulust; samanimeliste laulude ja muude teoste kohta vaata lehekülge My Way (täpsustus).

"My Way" on ingliskeelne laul, mille sõnad kirjutas Claude François' ja Jacques Revaux' laulu "Comme d'habitude" viisile Paul Anka 1968. aastal. Lugu ilmus 1969. aastal Frank Sinatra samanimelisel plaadil. Sellest sai Sinatra tunnuslaul, kuigi Sinatra ise seda lugu eriti ei hinnanud.

Sinatra esituses oli "My Way" Briti singlite edetabeli esineljakümnes kokku 75 nädalat. Kõige kõrgemaks kohaks oli viies. USA Billboardi edetabelis Hot 100 jõudis see 27. kohale ja edetabelis Easy Listening teisele kohale.

Sinatra on loost esitanud duetti ka koos Luciano Pavarotti ja Willie Nelsoniga. Selle loo tuntuimateks versioonideks on olnud lisaks Sinatra omadele ka Paul Anka enda ning Sid Viciousi esitus.

Lisaks on lugu esitanud ka näiteks Elvis Presley, Richard Clayderman, Julio Iglesias, Mireille Mathieu, Robbie Williams, Nina Hagen, Arturo Sandoval, Gipsy Kings ja paljud teised.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]