Mumford & Sons

Allikas: Vikipeedia
Mumford & Sons
Mumford & Sons esinemas Teatro Romano-s aastal 2012
Mumford & Sons esinemas Teatro Romano-s aastal 2012
Päritolu London
Stiilid folkrokk, bluegrass
Tegev 2007-2013 (pausil)
Seotud esitajad Old Crow Medicine Show
Edward Sharpe and the Magnetic Zeros
Laura Marling
The Wedding Band
Veebileht mumfordandsons.com
Koosseis
Marcus Mumford
Winston Marshall
Ben Lovett
Ted Dwane

Mumford & Sons on Inglise folkrokiansambel.

Ansambli liikmed on Marcus Mumford (laul, kitarr, löökpillid, mandoliin), Ben Lovett (laul, klahvpillid, akordion, löökpillid), Winston Marshall (laul, bandžo, kitarr, resonaatorkitarr) ja Ted Dwane (vokaal, basskitarr, löökpillid, kitarr). Ansambel sai alguse detsembris 2007 Lääne-Londonis – samal ajal, kui folkrokipüünele tõusid ka näiteks Laura Marling, Johnny Flynn ja Noah and the Whale.

Olles lindistanud EP "Love Your Ground", esines Mumford & Sons esialgu väiksemates Inglismaa ja USA klubides, püüdes rahva tähelepanu. Nende debüütalbum "Sigh No More" ilmus Euroopas oktoobris 2009 ning USA turul veebruaris 2010. Album jõudis edetabelite tippu Iirimaal, Austraalias ja Uus-Meremaal, Suurbritannia albumiedetabelis ning Billboard 200 edetabelis USA-s jäi laeks teine koht.

1. detsembril 2010 oli ansambel nomineeritud kahele Grammy auhinnale: parima uue artisti ja parima rokiloo kategoorias ("Little Lion Man"). Kuigi auhindu ei võidetud, siis veebruaris 2011 toimunud auhinnatseremoonial antud live-esinemine suurendas nende tuntust märgatavalt. Küll aga võideti 2010. aastal ARIA muusikaauhind parima rahvusvahelise artisti kategoorias ja 2011. aastal Brit Award parima briti albumi eest.

Bändi teine stuudioalbum, "Babel", ilmus septembris 2012. Album debüteeris esikohal nii Suurbritannia kui ka USA edetabelites ning sai kõige kiiremini müüdud albumiks Suurbritannias 2012. aastal. 2013. aastal võitis album parima albumi Grammy ning Brit Awardi parima Briti ansambli kategoorias.

Septembris 2013 teatas bänd, et teeb pikema pausi. Bändi bassimees Ted Dwane mainis siiski ajakirjale Communion Music antud intervjuus, et veebruaris 2014 plaanitakse uuesti kokku saada ning uut materjali kirjutama hakata.