Muinsuskaitseameti raamatukogu

Allikas: Vikipeedia
Pikk tänav 2 paremal (2010)

Muinsuskaitseameti raamatukogu on erialaraamatukogu Muinsuskaitseameti haldusalas. Raamatukogu asub Tallinnas, Pikk tänav 2.

Raamatukogu eesmärk on kultuuripärandi kaitset käsitleva kirjanduse kogumine, säilitamine ja lugejatele kättesaadavaks tegemine. Raamatukogu suurus on umbes 14 500 teavikut. Raamatukogu on avalik ning teenindab kõiki inimesi. Teavikutega saab tutvuda kohapeal või laenutada koju.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Muinsuskaitseameti raamatukogu on saanud alguse kahest raamatukogust – Teadusliku Restaureerimise Töökoja raamatukogust ning Muuseumide ja Kultuurimälestiste Teaduslik-Metoodilise Nõukogu raamatukogust. Mõlemad raamatukogud anti 1994. aastal üle Muinsuskaitseametile. Teadusliku Restaureerimise Töökoja raamatukogu loomise algatasid 1955. aastal kunstiajaloolased Helmi Üprus ja Marta Männisalu. 1963. aastal hakkas kogu komplekteerimise eest hoolt kandma arhitektuuriajaloolane Jevgeni Kaljundi. Eraldi allfondidena kuuluvad kogusse aastast 1987 Helmi Üpruse ja aastast 1990 arhitekt Anton Soansi raamatukogud.

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1990 – Jevgeni Kaljundi. "RUPI "Eesti Ehitusmälestised" raamatukogu". – Eesti ehitusmälestised : aastaraamat. Tallinn
  • 2010 – Marju Raabe. "Muinsuskaitseameti raamatukogu". // Muinsuskaitse aastaraamat 2009. Tallinn 2010. Lk 119

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]