Miranda Kerr

Allikas: Vikipeedia
Miranda Kerr
Sünninimi Miranda May Kerr
Sündinud 20. aprill 1983 (40-aastane)
Sünnikoht Gunnedah, Uus-Lõuna-Wales, Austraalia
Kasv 175 cm
Juuste värvus pruun
Silmade värvus sinine
Kaal 59 kg
[Koduleht Ametlik veebileht]

Miranda May Kerr (sündinud 20. aprillil 1983) on Austraalia supermodell.

Ta on tuntud eelkõige Victoria's Secreti Inglina ja Austraalia moeketi Portmans esindusnäona. 1990. aastate lõpus võitis ta Austraalias Dolly Magazine'i korraldatud üleriigilise modellikonkursi.

Kerr on esimene Victoria's Secretiga lepingu sõlminud austraallane.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Miranda Kerr sündis Gunnedah' linnakeses Uus-Lõuna-Walesi osariigis. Tema vanemad on Therese ja John Kerr. Mirandal on noorem vend Matthew. Kerr avaldas, et kui ta noorem oli, sõitis ta mootorratastega ja vanaema farmis hobustega. Ta rääkis, et tal oli lapsepõlves hea elu. Teesklemist ei olnud ning ei hoolitud, milline ta välja nägi ja millised riideid kannab.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Kerr lõpetas All Hallowsi keskkooli. Esialgu plaanis ta hakata õppima toitumisõpetust, kuid otsustas siiski modellitöö kasuks.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Karjääri algus[muuda | muuda lähteteksti]

1997. aastal (13-aastaselt) võttis Kerr osa iga-aastasest Dolly Magazine'i / Impulse Modeli võistlusest ja võitis selle. Võiduga kaasnes sõit Sydneysse pildistama Dolly Magazine'i jaoks. Pärast seda arvas kohalik meedia, et ta on moetööstuse jaoks liiga noor. Tema pildid olevat olnud kergelt pornograafilised, sest ta oli liiga napis rõivastuses.

Pärast arusaamatusi lahkus Miranda Dolly Magazine’ist ja proovis pühenduda õppimisele. Modellitööst eemalehoidmine äratas tema vastu hoopis suuremat huvi. Kerr õppis keskkooli viimases klassis, kui Kerri poiss-sõber hukkus autoõnnetuses. Tema hinded langesid ja oli oht koolist välja langeda, kuid Kerr võttis end kokku ja lõpetas keskkooli. Pärast lõpetamist sõlmis ta lepingu agentuuriga Chadwick Models Melbourne'is. Kohe pärast seda sõlmis ta lepingu agentuuriga Chic Model Sydneys. See tõi talle tööd Austraalias ja Jaapanis. Kõige enam tegi ta modellitööd Austraalia surfitarvete firmale Billabong. Pärast lepingu lõppu asus ta elama New Yorki.

Elukutselise karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Miranda karjääri on muutnud fotograaf Erick Seban-Meyer, kellega tehti reklaamikampaaniat brändile Ober Teksad Pariisis.

Pärast mitmel moeüritusel osalemist allkirjastas Miranda 2004. aastal lepingu agentuuriga Next Model. Tänu sellele sai ta ka lepingud selliste kuulsate moefirmadega nagu Baby Phat, Lisa Ho, Voodoo Dolls, Levi’s, Bettina Liano, Nicola Finetti, L.A.M.B, Heatherette, Betsey Johnson, Trelise Cooper, Jets, John Richmond, Blumarine Swimwear, Seafolly Swimwear, Anna Molinari, Roberto Cavalli, Enrico Coveri, Arden B, Cia Maritima ja Amuleti J ning osales ka 2006. aasta Victoria’s Secret Show’l. Samal ajal oli ta ka ajakirjades Elle, Oyster, Madison, Australian Vogue ja Harpers Bazaar ning osales firmade Portmans, Bonds ja Veet telereklaamides. 2006. aastal sisenes Kerr USA turule, sõlmides lepingu kosmeetikafirmaga Maybelline New York. Sellega pääses ta ajakirjadesse Cosmopolitan, CLEO ja ELLE ning lõpuks ka Victoria’s Secreti kataloogi.

Pärast edukat lepingut Maybelline'iga sai Kerrist esimene austraallasest modell, kellele pakuti lepingut Victoria’s Secretiga. Lepinguga jõudis ta moetööstuse tipptegijate Adriana Lima, Heidi Klumi, Gisele Bündcheni ja Alessandra Ambrosio sekka. Tänu lepingule sai ta esineda Victoria’s Secreti 2006. ja 2007. aasta sõudel.

Samuti sõlmis Kerr lepingu California moeketiga Arden B.

Filmograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Kerr (ja mõned teised Victoria’s Secreti ja Nexti agentuuri modellid) osalesid Ameerika hiphopi staaride Kanye Westi ja Pharrell Williamsi laulu „Number One“ videos. Kerr osales ka tema endise poisssõbra Jay G Lyoni bändi Tamarama muusikavideos „Everything To Me“.

Kerr osales koos teiste Victoria’s Secreti modellide Adriana Lima, Marisa Milleri, Heidi Klumi, Alessandra Ambrosio ja Selita Ebanks'iga CBS-i komöödiasarjas „How I Met Your Mother“.

Muu[muuda | muuda lähteteksti]

Kerr kirjutas raamatu "Treasure Yourself", mis on mõeldud teismelistele tüdrukutele.

Modellindusmaailma vastuvõtmine[muuda | muuda lähteteksti]

Kerri on nimetatud järgmiseks MacPhersoniks ja temast huvitutakse nii Austraalia, Euroopa kui Ameerika moeturgudel. Kerri kaubamärk on tema põselohud. Kuulsuste fotograaf Russel James on öelnud Kerri kohta: "Ameerika Ühendriigid on temasse armunud. Me armastame teda, sest et tal on kõige imelisem "naabritüdruku" ilme ja ta on hullupööra ilus. See tähendab seda, et naised ei ole hirmutatud tema väljanägemisest ja mehed arvavad, et neil võib olla võimalus temaga rääkida. See on fantastiline ühendus... inimesed tahavad tema ümber olla; ta on pildistamistel lõbus ja tore... ja ta ei ole rumal, mis võib olla mõnede modellide väga tüütu omadus“. Modelliagent Ursula Hufnagl kirjeldas Kerri kui täiuslikku toetusavaldust, viidates tema oskusele toodet müüa.

Heategevus[muuda | muuda lähteteksti]

Kerr on seotud kahe heategevusorganisatsiooniga: Wildlife Warriors Worldwide ja Children International.

Eraelu[muuda | muuda lähteteksti]

2003. aastal algas Kerril suhe Austraalia finantsmaakleri Adrian Camilleriga. Pärast Austraalia Väärtpaberite ja Investeeringute Komisjoni juurdlust selgus, et Camilleri on süüdi aastatel 2003–2004 toime pandud viies kuritegelikus pettuses. Pärast seda lõpetas Kerr suhte. Aruannete põhjal kannatas Camilleri tegude tõttu rahaliselt ka Kerr, kuid ta ei esitanud Camillerile süüdistust.

2005. aastal tekkis Kerril suhe Austraalia muusiku ja eeskätt Dieseli modellina tuntud Jay G Lyoniga. Nad elasid koos kaks aastat Kerri New Yorgi korteris. Paar lõpetas suhte 2007. aasta keskel. Suhte kestel levisid kuulujutud, et Kerr petab oma kallimat näitleja Orlando Bloomiga. Kuulujuttude aluseks olid pildid, kus Kerr ja Orlando otsisid koos korterit. Hiljem tunnistas Kerr, et tema suhe Jay G Lyoniga on karile jooksmas. Kõmuajakirjanduse allikatel oli pärast lahkuminekut Kerrist huvitatud näitleja Stephen Dorff ja üks jõukas New Yorgi advokaat, kes tegi talle palju hinnalisi kingitusi. Kuigi Kerri väitel polnud tema ja Bloomi vahel mingit suhet ning nad olid vaid head sõbrad, nähti neid koos peaaegu igal üritusel. Ühe fotograafi sõnul kuulis ta 2007. aasta detsembri lõpus Sydney lennujaamas, kui Kerr telefonis Bloomiga rääkis. Fotograaf olevat kuulnud lauset: „Kallike, ma soovin, et sa oleksid praegu koos minuga siin.“

Kerr on vahetanud usku ja on nüüd budist. Teda inspireeris pikaajaline sõbranna ja näitleja Eliska Survosa. Kerr harjutab Nichireni budismi (Jaapani budism) ja usub, et meil on vastutus ja kohustus tuua oma ellu ja maailma rahu ning harmooniat. Nichireni uskumuste tõttu laulab Kerr mantraid igal hommikul ja õhtul 20 minutit, harjutab joogat, mediteerib ja loeb laialdaselt vaimsuseteemadel.

2007. aastal avaldas Kerr oma vastumeelsust Ameerika ühiskonnategelase Paris Hiltoni vastu, väites, et Hilton oli mõni minut enne Heatherette'i moefirma esitlust ilmunud sinna sooviga esineda. Hiltonile oligi võimalus antud ja ta võis valida ükskõik millise kostüümi. Talle jäi silma just Kerri kleit ja ta otsustaski sellega üles astuda. Vaatamata sellele, et vahejuhtum äratas rahvusvahelise meedia huvi ja et seda kujutati Hiltoni ja Kerri esimese konfliktina, andsid allikad teada, et kõnealused naised olid ka varem n-ö kokku põrganud. Põhjuseks oli asjaolu, et Kerr oli sõbrustama hakanud Hiltoni eelmise kihlatu Paris Latsisiga ja Hiltoni lähedase sõbra, naftamagnaadi pärija Brandon Davisega. Kirjeldati mitut konflikti Hiltoni ja Kerri vahel, näiteks Hollywoodi restorani Mr. Chow külastamist. Kerr lõunatas seal koos Eliska Survosaga ning Hilton palus saabudes ühel oma kaaskonna liikmel Kerr välja visata. Restorani personal siiski Hiltoni nõudmist ei täitnud. Kahtlustati, et konfliktid on põhjustatud Hiltoni armukadedusest.

Kerri Victoria’s Secreti profiilil (postitatud CBS-i YouTube'i kasutajalt) kirjeldas Kerr oma ellusuhtumist järgmiselt: „Ma naudin kõike, mida annab nautida, ja ma proovin olla nii realistlik inimene kui võimalik."

Alates 2007. aasta lõpust on Kerril suhe Orlando Bloomiga. Kerr ja Bloom teatasid kihlusest 2010. aasta juunis ja abiellusid järgmisel kuul. 2011. aasta jaanuaris sündis neil poeg Flynn Christopher Blanchard Copeland Bloom. 2013. aasta oktoobris teatas paar lahkuminekust.