Michael Mann (sotsioloog)

Allikas: Vikipeedia

Michael Mann (sündinud 1942 Inglismaal) on Los Angelese California Ülikooli (UCLA) sotsioloogiaprofessor ja Belfasti Queeni Ülikooli külalisprofessor. Mannil on nii inglise kui ka USA kodakondsus. Ta sai B.A. modernses ajaloos Oxfordi Ülikoolis 1963. ja D. Phil. sotsioloogias 1971. aastal.

Mann on olnud sotsioloogiaprofessor UCLA-s alates 1987. aastast. 1977–1987 pidas ta loenguid Londoni Ülikoolis. Samuti kuulub ta ajakirja Social Evolution & History Journal toimetusse.

1984. aastal Mann avaldas oma töö "The Autonomous Power of the State: its Origins, Mechanisms, and Results" ajakirjas European Journal of Sociology, mis sai aluseks uuringutele tänapäeva riigi institutsioonilise võimu despootsusest.

Manni kuulsaim töö on "The Sources of Social Power and The Dark Side of Democracy", mis räägib 20. sajandi Armeenia genotsiidiist Türgis, natsistlikust genotsiidist ja Rwanda hutude vastastest kampaaniatest. Tal on ilmunud ka "Incoherent Empire", kus ta ründab USA terrorismivastast sõda kui kohmakat uusliberalismi eksperimenti.