Metalcore

Allikas: Vikipeedia

Metalcore on muusikastiil, milles on kombineeritud hardcore pungi ja heavy metal'i elemente.

Metalcore-muusikat kirjeldada on keeruline, kuna selle terminigi kirjeldatakse muusikat, mis on inspireeritud erinevatest metali žanritest ja seega on ka erineva kõlaga.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Metalcore sai alguse 1980. aastatel USA-s. Metalcore kujunemises mängib suurt rolli New Yorgi hardcore-skeene. Esimeseks bändiks, mis hakkas kirjeldama enda muusikat kui metal'i ja hardcore-pungi hübriidi, loetakse ansamblit Nuclear Assault, kuid siiski ei saa Nuclear Assaulti pidada veel metalcore-ansambliks. Tegemist oli ühega mitmest thrash'ile ülemineku bändist, mis omal ajal laiendas nii metal'i kui ka hardcore-pungi piire.

Üks metalcore'i suunanäitaja oli ansambel Breakdown, mis kombineeris metal'it hardcore pungiga, olemata samal ajal thrash metal. Tähtsamate algusaja ansamblitena võiks veel välja tuua Integrity, Leeway, Biohazardi, Madballi, Judge'i ja Raw Deali.

Metalcore'i suurem levik ja populaarsuse kasv leidis aset sajandivahetuse paiku, mil sellised ansamblid nagu Bullet for My Valentine, Atreyu ja Killswitch Engage said väga laialdaselt tuntuks.

Metalcore Eestis[muuda | muuda lähteteksti]

Metalcore populaarsemaks muutumisega seoses on ka Eestis tekkinud mitu metalcore''i viljelevat ansamblit, näiteks Horror Dance Squad, Still Haunts Me, Into Salvation, Burn Still, Mushy, Stem, From Private Letters, These Broken Remains ja Recycle Bin. Metalcore-kontsertide korraldamise ja fännide ühendamisega tegeleb Eestis põhiliselt ühendus kid in a pit.

Alažanrid[muuda | muuda lähteteksti]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]